Numele lui Alpár este legat, indiscutabil, de industria de entertainment din Arad și din țară, având una din cele mai mari firme de sunet-scenă-lumini din această zonă: SIS Events.
Se poate lăuda cu o familie superbă (Lily și Victoria), un business de succes, în același domeniu, de ani de zile, valori morale solide și hobby-uri dintre cele mai „picante”: vânătoarea și motociclismul.
Chiar dacă turele cu motorul i-au rezervat câteva zile de spitalizare în ultimii ani și au dat emoții familiei și prietenilor, Alpár a reușit, cu zâmbetul lui permanent, să ne liniștească: „na, asta e, data viitoare voi avea mai mare grijă”.
A absolvit Facultatea de Informatică în 2004,
bucuros fiind, la vremea respectivă, că își poate continua studiile în orașul natal, unde a și rămas. Îi place să călătorească peste tot în țară și-n lume, și reușește să lege cele mai interesante prietenii.
După anii de facultate, a reușit să dezvolte o afacere bazată pe tehnică, reușind să implementeze cam tot ce a învățat.
Despre anii de studiu, nu ne-a dat prea multe detalii:
„A fost o perioadă plină de amintiri și însemnătate”, dar când a trebuit să menționeze proful care i-a marcat studenția, răspunsul a fost „la secundă”: „Indiscutabil, fără doar și poate, doamna Antoanela Luciana Naaji, decanul facultății. Am învățat răbdare, respect și cum să devii profesionist.”.
Nu e ușor să scoți vorbele dintr-un informatician, obișnuit mai degrabă să stocheze
decât să share-uie, să vadă 1 și 0, biți, rami sau drivere, cabluri, unități centrale, SSD-uri și altele, dar când a venit vorba de mesajul către studenți, a fost extrem de generos:
„Dragi studenți ai facultății de informatică,
Vreau să vă spun că sunteți printre cei mai curajoși și mai talentați oameni din lume. Ați ales să studiați o disciplină în continuă schimbare și evoluție, și asta înseamnă că aveți
mintea deschisă și dorința de a învăța mereu.
Știu că uneori poate fi dificil să țineți pasul cu tehnologiile noi și să înțelegeți conceptele complexe, dar vă asigur că toate eforturile și sacrificiile vor fi răsplătite în cele din urmă. Odată ce terminați studiile, veți avea oportunități nelimitate și veți putea face o diferență reală în lume.
Nu vă lăsați descurajați de obstacolele care se ivesc în calea voastră. Aveți în voi puterea și determinarea de a trece peste orice obstacol și de a atinge succesul. Nu uitați să vă bucurați de călătoria de a deveni un programator, iar cu fiecare provocare veți crește și vă veți dezvolta.
În cele din urmă, vă doresc succes și știu că veți deveni progamatori excepționali.
Cu respect, Alpár Matekovits”.
Tot Alpár a adăugat:
„Să nu pierdeți niciodată din vedere că învățarea continuă este esențială pentru a excela în domeniul informatic, proiecte open-source sau prin participarea la comunități online. Succes în continuare!”
***
Asociația „Alumni U.V.V.G. Arad” își propune să prezinte cât mai mulți dintre absolvenții universității, parcursul profesional și poveștile din perioada studenției.