„Alumni U.V.V.G. Arad” prezintă absolvenți ai universității: Dr. Antonino Nicolo

antonio_nicolo
Distribuie:
Dr. Antonino Nicolo: „O prietenă bună, studentă ala U.V.V.G., mi-a vorbit foarte bine de universitate și m-am gândit să încerc să văd dacă-mi place”

Antonino este unul dintre cei mai reprezentativi studenți din generația lui. A absolvit Facultatea de Stomatologie în 2014, și în timpul studenției „am avut privilegiul de a reprezenta toți studenții din an, ca membru în Consiliul Facultății, senatul academic și consiliul de administrație. Așa am avut ocazia să cunosc foarte multe persoane, în primul rând pe dl. Rector Fondator, prof. dr. Aurel Ardelean, o persoană extraordinară, de o cultură imensă, de la care am învățat foarte mult. Doamna Rector, Coralia Cotoraci,
doamna decan Moș, Paul Freiman, Flavius Sabău…oameni minunați, cu care am rămas prieten și cu a căror prietenie mă mândresc.”

a.n. student

(foto – Antonio Nicolo student)

A venit la U.V.V.G. Arad tocmai din sudul Italiei, din zona Reggio Calabria,

„pentru că o prietenă, fiica unui actual coleg de-al meu (stomatolog), era deja în anul I, mi-a vorbit foarte frumos de U.V.V.G. și am decis să încerc și eu.”

În perioada actuală, împreună cu tatăl și fratele lui (tot absolvent U.V.V.G. Arad), administrează și profesează în 4 cabinete, 3 în Calabria și unul în Roma:

„Profesez mai mult în cabinetul meu. În 2014, imediat după absolvire, am avut privilegiul de a fi acceptat ca <honorary member> în clubul de studiu Style Italiano – cel mai important grup de studiu al stomatologiei protetice, restaurative și estetice din lume. Sunt doar 30 de membri onorifici, iar eu am onoarea să fiu unul dintre ei. Asta îmi dă oportunitatea să țin prelegeri la multe congrese din toată lumea”.

Mai ocupă poziția de secretar științific în cadrul „Cenacolo Odontostomatologico Reggino”, și împreună cu doi prieteni a înființat o asociație privată: „Forum Odontoiatrico del Mediterraneo”, prin care organizează cursuri stomatologice private.

a.n. azi

Despre cei mai severi profi, dl. Vască și dl. Bratu:

„Acum trebuie să zic sincer că am învățat foarte mult de la ei și le mulțumesc, astăzi, pentru tot. De altfel, de la toți profesorii mei am rămas cu câte ceva, din punct de vedere profesional și uman. Îmi amintesc mai ales când stăteam pe lângă ei, în cabinete, și ne
ghidau și ne încurajau…”.

Mesajul său pentru studenții de azi:

„Studenților de azi aș dori să le transmit să trăiască din plin perioada asta, să ia cât pot de mult de la profesorii și mentorii lor și să nu se oprească din procesul de învățare. Acesta e secretul: să aleagă ce (fel de stomatolog) vor să fie și să facă tot ce pot pentru a-și îndeplini visul. Meseria noastră este nobilă și oferă enorm de multe satisfacții, dar trebuie făcută cu mintea și cu inima!

Multă lume, când vorbește de stomatologi, se gândește la bani, dar este greșit. Banii vor veni când și dacă veți deveni medici foarte buni, și veți fi buni când veți lucra cu sufletul și inima, punând pacientul pe primul loc. Pacientul este cel care merită tot respectul și grija noastră.”

Despre Arad:

„Anii studenției au fost minunați. Mi-e dor de fiecare zi petrecută la universitate, de
studenție și mai ales de Arad”.

A mai uitat puțin limba română, dar a răspuns cu drag și cu multă emoție întrebărilor noastre. Dr. Antonino Nicolo este unul dintre ALUMNI care, prin profesionalismul lui, va duce numele U.V.V.G. Arad mai departe.

***

Asociația „Alumni U.V.V.G. Arad” își propune să prezinte cât mai mulți dintre absolvenții universității, parcursul profesional și poveștile din perioada studenției.

Categorie: Știri
Etichete: absolvenți UVVG Arad, Alumni U.V.V.G. Arad, Dr. Antonino Nicolo, Facultatea de Stomatologie
Distribuie:
Articolul anterior
UTA la Sibiu – o poezie de GALERIE care merita mai mult decât un 0-0 pe teren
Articolul următor
Dr. CORINA ZORILĂ       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie