ANFP confirmă: „Directorul general al Poliției Locale are obligativitatea legală pentru a ocupa funcția să aibă programul de formare inițială urmat și certificatul de absolvire eliberat”. Adrian TOMA NU ÎNDEPLINEȘTE CONDIȚIILE deci ocupă ilegal această funcție!

toma1
Distribuie:

 

Agenția Națională a Funcționarilor Publici a răspuns (după mai bine de o lună) unei sesizări cu privire la faptul că, Directorul General al Direcției Generale Poliția Locală Arad (care ocupă o funcție publică), domnul Toma Adrian, nu a urmat un program de formare inițială, organizat într-o instituție de învățământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu o durată de minim 3 luni precum și un curs de management de 30 de ore, astfel cum prevede art. 18 din Legea 155/2010 coroborat cu art.11 alin. 3 și 4 din HG. Nr.1332/2010 și nu există certificatul de absolvire care atestă faptul că a urmat un program de formare inițială, necesar în baza legii pentru ocuparea acestei funcții.

Din răspuns, la rigoare, reiese doar că avea obligativitatea legală pentru a ocupa funcția să aibă programul de formare inițială urmat și certificatul de absolvire eliberat.  Pe cale de consecință, cum nu-l are, nu îndeplinește condițiile deci ocupă ilegal această funcție.

Vom reveni după finalizarea „demersului” la care face referire ANFP în aceeași adresă și anume că „ față de aspectele sesizate” a „inițiat un demers la Primăria municipiului Arad în vederea verificării acestora”.

 

raspuns anfp

Facem precizarea că, un caz similar a fost înregistrat cu privire la directorul Poliției Locale Ploiești, Cristinel Toader,

care, la fel ca în cazul de la Arad,  nu a urmat un program de formare inițială, organizat într-o instituție de învățământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu o durată de minim 3 luni precum și un curs de management de 30 de ore, astfel cum prevede art. 18 din Legea 155/2010 coroborat cu art.11 alin. 3 și 4 din HG. Nr.1332/2010 și ca urmare a sesizărilor a fost destituit din funcție. De fapt, a fost numit director adjunct.

Doar că, recenta reorganizare a Poliției Locale Arad ( VEZI detalii în Articol Asociat)  a presupus desființarea postului de director adjunct. Acum, ce-i vor da lui Toma?

La Arad s-a ajuns în această situație din cauza interpretării habarnistice a legii

și presupunând că, dacă funcționarul numit în funcție de conducere provine din structura SRI, nu are această obligație, asimilându-se excepțiilor prevăzute de art 18 alin (3) din Legea 155 / 2010 care stipulează că „(3) Fac excepție de la prevederile alin. (1) și (2) polițiștii locali care provin din structurile de ordine și siguranță publică ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și cei care au urmat un program de pregătire inițială într-o instituție de învățământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.” 

Să forțăm puțin imaginația și să spunem că, de la data numirii și până în prezent, directorul general al Poliției Locale Arad a uzurpat calități oficiale?

organigrama pma2020

Articol asociat:

Domnul Toma ULTRACREDINCIOSUL și STRATEGIA sa de REORGANIZARE care-i dezorganizează pe toți. File căzute dintr-un dosar cu proști, reformați pe sistemul „să semene-ntre ei”

Categorie: Investigații
Etichete: Adrian Toma, ANFP, politia locala, reorganizare politia locala arad
Distribuie:
Articolul anterior
Geanina Pistru are mai mulți mântuitori!
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Ionuț POPA a murit în această dimineață, pe patul ATI-ului Spitalului Județean Arad
Bagă un „16”

2 comentarii. Leave new

 • avatar of calin file de flori
  Calin File de Flori
  25 iunie 2020 10:31

  Eu am o alta teorie.Dacă totuși a fost relocat de pe Ceaikovski pe Dragalina iar când nu se va mai putea va fi retras.

  Răspunde
  • avatar of sasha romanov
   Sasha Romanov
   25 iunie 2020 13:11

   Și eu am teoria asta. Doar că nu-i pot dăuna imaginii sale doar pe teorii. Scriu despre ce am probe materiale…că n-o să-mi dea SRI-ul adresă că e în misiune…

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

diesel

[ACTUALIZARE 3] Tragica viață a lui DIESEL poartă stigmatul aceluiași blestem numit Filon Crețiu, iar linșajul, nu doar mediatic, se manifestă disproporționat. Singurul fapt pozitiv din oribila poveste: toată lumea regretă că s-a întâmplat

Petiția online „Dreptate pentru Diesel” creată sâmbătă, 2 septembrie, de activistul arădean Arpi Nistor, a adunat pe la 4.500 de semnături până la data publicării acestui articol (actualizare – marți,…