Dacă e vară, e teatru! Anotimpurile FEST-FDR la Timișoara

fest-fdr
Distribuie:

Vara Anotimpurilor FEST-FDR la Teatrul Național din Timișoara înseamnă un nou spectacol european. Astfel, vineri, 7 iulie 2023, de la ora 19, Teatrul Național aduce, literal, pe scena sa următorul spectacol al Anotimpurilor FEST-FDR: A GIRLS STORY, adaptare după romanul laureatei Premiului Nobel pentru literatură în anul 2022, Annie Ernaux. 

Schaubühne Berlin este cel mai cunoscut teatru din Germania pe plan mondial. Mari actori, regizori, coregrafi au definit istoria acestei scene. Celebrul regizor Thomas Ostermeier preia conducerea acestui teatru, în 1999, iar Schaubühne –  în continuare un teatru de atitudine socio-politică – se distinge astăzi prin diversitatea manifestelor estetice și stilistice ale regizorilor care montează aici. A Girls Story este un spectacol perfect înscris în această direcție. Plecând de la romanul lui Annie Ernaux, o voce puternică a literaturii sociale și a feminismului, actrița Veronika Bachfischer, împreună cu regizoarea Sarah Kohm, recuperează într-un monolog de mare intensitate povestea tinerei Annie, într-un balans delicat între istoria personală și istoria epocii. 

Spectacol prezentat în cadrul Anotimpurilor FEST-FDR, parte din traseul Vocile orașului / Atelierul Identitate, cuprins în Programul Cultural Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

Spectacol realizat cu sprijinul Goethe Institut și Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.  

Biletele s-au pus în vânzare on-line, pe www.tntm.ro, sau fizic, de la Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2, orar marți-duminică, orele 11-19, tel. 0256 201 117. 

Teatrul Național Mihai Eminescu Timișoara

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: Anotimpurile FEST-FDR, Teatrul Național din Timișoara, Timișoara-Capitală Europeană a Culturii, Timișoara2023
Distribuie:
Articolul anterior
SUCCESE EXCEPȚIONALE la EXAMENELE CAMBRIDGE obținute de elevii Liceului Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn”   
Articolul următor
„Alumni U.V.V.G. Arad” prezintă absolvenți ai universității: DUMITRU TOMOIOAGĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

baqcalaureat 2024 large

Încep probele de la BACALAUREAT 2024

Luni, 17 iunie, Bacalaureatul 2024 începe cu probele de competenţe. În județul Arad, un sfert dintre elevii care au terminat clasa a XII-a nu s-au înscris la Bacalaureat. Potrivit declarațiilor…