Arădenii cu venit redus pot primi ajutor de încălzire de la Primărie. Află cum să-ți depui cerere

ajutor de încălzire
Distribuie:

Persoanele sau familiile cu venit redus pot aplica pentru ajutorul de încălzire acordat de Primăria Municipiului Arad. Anul acesta, ajutorul se acordă familiilor cu venitul/membru de familie până la 1386 de lei sau persoanelor singure care au un venit până în 2050 de lei.


Cei care solicită ajutorul de încălzire trebuie să aibă domiciliul sau reședința în Municipiul Arad, iar pentru a fi eligibili nu trebuie să dețină autoturisme cu o vechime mai mică de 10 ani, nici mai multe autoturisme/motociclete cu o vechime mai mare de 10 ani.

Pentru a beneficia de suma alocată de Primărie, cetățenii care ar vrea să aplice pentru ajutorul de încălzire nu trebuie să aibă terenuri agricole, utilaje și mașini agricole (tractoare, combine autopropulsante) sau nici măcar animale care să ofere un venit mai mare de 1.000 de euro.

Cei care locuiesc la oraș nu trebuie să dețină alte proprietăți, nici să aibă o curte mai mare de 1.000 de metri pătrați, iar cei care locuiesc la sat nu pot să aibă o curte mai mare de 2.000 de metri pătrați, conform legii.

Cetățenii care vor să aplice pentru ajutor de încălzire nu trebuie să dețină nici bărci cu motor sau șalupe, scutere de apă, iahturi, șamd..

Valoarea de referință pentru sistemul de încălzire este de 250 de lei/lună pentru gaze naturale, 500 de lei/lună pentru încălzirea prin energie electrică și 320 de lei/lună pentru combustibili solizi sau petrolieri.

Suma ajutorului efectiv se va calcula pentru fiecare persoană sau familie în parte în funcție de compensarea anuală din bugetul de stat, consumul lunar defalcat de asociația de proprietari sau locatari/ consumator individual care beneficiază de ajutor pentru energia termică, dar și prețul local al gicacaloriei facturate.

Ajutorul pentu încălzire se va acorda din noiembrie 2023 până în martie 2024. Cererile de ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică se găsesc la casieriile CET Arad, iar cele pentru ajutorul de încălzire pe baza energiei electrice, gazelor naturale sau combustibililor solizi și/sau petrolieri se pot descărca de pe site-ul Direcției de Asistență Socială Arad. 

Detalii amănunțite, dar și formulele de calcul le regăsiți în imaginile de mai jos:
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

Categorie:
Etichete: ajutor de încălzire, CET Arad, primaria arad
Distribuie:
Articolul anterior
Controalele din ultima săptămână la stațiile de carburanți s-au soldat cu: 27 deficiențe, fiind dispuse 27 măsuri pentru remedierea acestora; suspendarea activității pentru un operator din Felnac; 6 avertismente și 3 amenzi în valoare totală de 9.000 lei
Articolul următor
„Les Films de Cannes” la Cinema Arta între 25 și 27 octombrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta u craiova large

O partitură prea dezacordată în Bănie

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA – UTA 4-2 (1-1) 20.07.2024, ora: 19,00, stadion: „Ion Oblemenco”, temperatura: 34°C, spectatori: 7763. Au marcat: Zajkov (35), Paradela (58), Baiaram (74), Mitriță (90+3) – Imoh (45),…