Aradul e depășit la PERSONAL MEDICAL INFECTAT doar de Suceava, București și Vrancea: 57 de cadre contaminate, MAJORITATEA DIN SPITAL, cu noul coronavirus… și nici restul „Statisticilor COVID” nu ne onorează administrația locală!

spitalul judetean arad
Distribuie:

 

[INFORMĂRI DE PRESĂ]

Numărul cazurilor de personal medical infectat cu noul coronavirus la nivel mațional a ajuns la 981, conform raportărilor primite de către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu. Raportarea pe județe arată că  județul nostru e depășit la „catastrofe administrativ-medicale” doar de Suceava, București și Vrancea.

În ordine alfabetică: Alba – 18, Arad – 53, București – 131, Bacău – 5 Bihor – 2 Bistrița-Năsăud – 5 Brăila – 1 Botoșani – 9, Brașov – 27, Cluj – 15, Caraș-Severin – 1 Constanța – 2, Covasna – 9, Dâmbovița – 3, Dolj – 1, Galați  – 34, Giurgiu – 10 Hunedoara – 37 Harghita – 1 Ilfov – 2 Ialomița – 1 Iași – 13 Mehedinți – 3 Neamț – 8 Prahova – 1 Sibiu – 11 Satu Mare – 2 Suceava – 462 Timiș – 31 Teleorman 15 Vâlcea – 1 Vrancea – 67.

***

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.078 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 104 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 16 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 7.707 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.357 au fost declarate vindecate și externateDe la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 491 de noi cazuri de îmbolnăvire.Totodată, până la această oră, 392 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad (35 – n.red.), Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 22.866 de persoane. Alte 60.697 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 79.629 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 447 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.917 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 417 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

***

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 6.171 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.062.175 de lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 718 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 422 în Italia, 196 în Spania, 25 în Franța, 13 în Germania, 47 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 55 de cetățeni români aflați în străinătate, 13 în Italia, 14 în Franța, 16 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 11 au fost declarați vindecați: 7 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Grupul de Comunicare Strategică

 

Categorie: Știri
Etichete: arad covid statistici, cadre medicale infectate arad, Consiliul Judetean Arad, Spitalul Judetean Arad
Distribuie:
Articolul anterior
ORDONANȚA MILITARĂ nr. 9 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Confuzia și haosul persistă…
Articolul următor
PAȘTILE CADRELOR MEDICALE din LINIA 1: SĂRĂCIE, TEROARE și, mai grav, LIPSA ECHIPAMENTELOR DE PROTECȚIE!

1 comentariu. Leave new

 • Bună ! Soția este asistentă,a fost testată împreună cu celelalte care au ieșit din tură pe data de 04.04.,nu trebuiau retestate după un anumit timp? Mai ales că au început a apărea cazuri și pe secția unde este ! Hai,pe copil l-am trimis la țară, dar odata și odată va începe și școala,virusul ăstava tot fi,eu muncesc în sectorul transporturilor, la foc continuu!
  OARE NU ar trebui testate PERIODIC ? Au familii, merg acasă, pot transmite ușor și altora,fără să știe! POATE luați legătura cu DSP-ul în această privință! Știu, sunt FOARTE AROGANȚI în privința asta chiar si cu cadrele medicale care le cer detalii !
  Poate altora li s-ar părea o aroganță testarea periodică a acestora ,dar nu-i așa!
  SINCER,îmi mie mai groază decât ei,mai ales că am alte afecțiuni descoperite cu ocazia vizitelor medicale periodice pe care le fac.
  Stiu caz care este cu tratament acasă!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie