ĂSTA FUMĂTOR!… Un șimăndan și-a dat foc la casă după ce a adormit cu țigara aprinsă; a avut noroc că l-au trezit flăcările

șimand - incendiu
Distribuie:

INFORMARE DE PRESĂ

Pompierii militari arădeni au intervenit în această noapte pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Șimand după ce proprietarul a adormit, lăsând o țigară aprinsă.

Incendiul a fost anunțat prin numărul unic 112, în jurul orei 01:30, de către o vecină care a observat flăcările iar la fața locului s-au deplasat de urgență pompierii militari ai Detașamentului Ineu-Garda 2 Chișineu-Criș cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, încadrată cu 8 subofițeri.

Din fericire proprietarul s-a trezit la timp, a observat flăcările și s-a autoevacuat în condiții de siguranță înainte ca forțele de intervenție să ajungă.

La sosirea echipajelor incendiul se manifesta cu flacără la nivelul unei încăperi, pe o suprafață de aproximativ 10 mp, cu posibilitate de propagare la restul casei.

Profesionalismul pompierilor arădeni a făcut ca incendiul să fie lichidat în limitele găsite, salvând astfel casa.

În urma flăcărilor au ars mobilierul și materialele textile dintr-o încăpere iar pereții casei au fost degradați.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate cu pagube materiale și uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Vasile Goldiș” al judeţului Arad reaminteşte cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:
  • ❗️Atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă;
  • ❗️Stingeţi ţigara numai în scrumieră. Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de țigări;
  • ❗️Nu goliţi scrumierele în coşurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu;
  • ❗️Nu fumaţi în pat, mai ales când sunteţi obosiţi, când luaţi somnifere sau când aţi consumat alcool. Există riscul să adormiţi cu ţigara aprinsă şi să provocaţi un incendiu;
  • ❗️Utilizaţi întotdeauna scrumiere grele, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionate din materiale incombustibile.

Biroul de presă al ISU Arad

Categorie: Știri
Etichete: Detașamentul Ineu-Garda 2 Chișineu-Criș, Nu fumaţi în pat, simand
Distribuie:
Articolul anterior
Premiul Nobel pentru Științe Economice le-a fost acordat americanilor Ben S. Bernanke, Douglas W. Diamond și Philip H. Dybvig pentru „activitatea lor în domeniul bancar și al crizelor financiare”
Articolul următor
ULAL Arad: „Ne îndreptăm către o iarnă în care cel mai probabil numărul restanțierilor la utilități va crește, iar furnizorii îi vor executa silit”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie