Asta înseamnă SPIRITUL de GALERIE post-pandemie: Fără spectatori în tribună, echipele pot fi încurajate cu mesaje de la stația de amplificare

frf
Distribuie:

Casa Fotbalului a găzduit miercuri,10 iunie, tragerea la sorți a semifinalelor Cupei României, ediția 2019-2020.

În urma extragerii, în 24 iunie și 8 iulie se vor disputa, în dublă manșă, duelurile:

Sepsi OSK Sf. Gheorghe – CSM Poli Iași

Dinamo – FCSB

La jocurile disputate în manşă dublă, dacă după disputarea celor două jocuri egalitatea se menţine (la puncte şi golaveraj), golurile marcate în deplasare contează dublu, fiind declarată câştigătoare echipa cu cel mai bun golaveraj. Dacă şi în aceste condiţii egalitatea persistă, se vor aplica prevederile art.30.9 din ROAF.

Tot miercuri, Comitetul Executiv de Urgență al FRF a aprobat încă două decizii legate de desfășurarea partidelor programate în sezonul 2019/2020.

Astfel, înaintea începerii oricărui joc oficial aferent sezonului în derulare, se va păstra un moment de reculegere în memoria tuturor românilor decedați în urma pandemiei COVID-19, această practică regăsindu-se în mai multe campionate din Europa.

Cealaltă decizie face referire la posibilitatea cluburilor organizatoare de a utiliza sistemul de sonorizare al stadionului pe durata partidelor fără spectatori. În acest context, pentru jocurile oficiale aferente sezonului 2019/2020, desfășurate fără spectatori, cluburile organizatoare pot asigura un fundal sonor conținând exclusiv cântecele, îndemnurile și imnurile suporterilor echipei gazdă.

Pentru evitarea oricărui dubiu, difuzările audio trebuie să aibă un nivel de intensitate care să permită transmiterea în condiții optime atât a indicațiilor tehnice către jucători, cât și transmiterea în bune condiții a jocului din punct de vedere tehnic de către deținătorii de drepturi Tv. Nivelul de intensitate al difuzărilor va fi stabilit de comun acord de către delegatul de joc împreună cu reprezentanții deținătorului de drepturi Tv.

De asemenea, difuzările audio trebuie să conțină doar cântece, îndemnuri, imnuri cu mesaje de susținere a echipei gazdă sau zgomot de fundal neutru. Sunt interzise difuzările cu conținut sau caracter politic, rasial, xenofobe sau discriminatorii în orice fel, precum și orice difuzări jignitoare, defăimătoare sau de natură să prejudicieze în vreun fel imaginea unor persoane, cluburi, instituții, inclusiv FRF, LPF, AJF. Unele televiziuni din Europa au recurs la un  fond sonor specific meciurilor de fotbal atunci când se marchează gol sau se ratează o ocazie de gol.

 

Categorie: Sport
Etichete: ajf, fotbal, FRF., lpf
Distribuie:
Articolul anterior
Dosare ZADARNICE pentru ZĂDĂRNICIREA COMBATERII BOLILOR sunt puși procurorii să facă!…
Articolul următor
Când ești un viermișor de afaceri de pe „Poetului” și crezi în Covid mai mult decât în Cele Sfinte, ce pățești după ce cumperi DOUĂ HALE de CRUCI?… Rămâi cu ele pe cap!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie