Au demarat lucrările pentru amenajarea unei Alei pietonale pe digul Mureșului, în cartierul Mureșel

alee dig mures pr
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

Primăria Arad prin Direcția Edilitară a demarat lucrările de amenajare a unei alei de-a lungul coronamentului digului de apărare împotriva inundațiilor din zona cartierului Mureșel.

Realizată în cadrul „Programului de întreținere și reparații” al municipiului Arad, aleea va
avea o lungime de 1,2 km, fiind delimitată de podul Traian și intersecția străzii Lucernei cu Gladiolelor.

Echipa de muncitori a început săptămâna aceasta cu lucrări de decopertare, urmate de așternerea succesivă a straturilor de balastru, apoi nisip, iar în final ciment. Aleea de pe strada Gladiolelor va fi amenajată cu pavele.

„Vrem să recuperăm pentru oraș și zona aceasta care cred că poate să aibă valențe
frumoase. Era o zonă de dig care aproape nu era folosită deloc, devenind impracticabilă în momentul în care ploua.

Cred că era necesară în zonă o alee pietonală, pe care să te poți plimba și cu bicicleta sau trotineta, ea fiind pavată. Sperăm ca oamenii să înțeleagă să nu intre cu mașina, pentru că nu ar face decât să distrugă această lucrare. Intenția noastră este de a amenaja și drumul care duce spre Port Arthur și practic să câștigăm și malul stâng al Mureșului.

Să nu uităm că Mureșul nu are numai malul drept, unde de-a lungul timpului s-au făcut mai multe investiții, ci și pe cel stâng care poate fi pus în valoare. Nu este o lucrare complicată, dar este una necesară în vederea reconfigurării întregii zone și transformarea ei într-un punct de atracție, civilizat, frumos, folosit de cât mai mulți arădeni.”, a precizat primarul Călin Bibarț.

Lucrările de amenajare a aleii de pe strada Gladiolelor se vor încheia la finele lunii august.

Biroul de presă al PMA

Categorie: Administrație
Etichete: Alee pietonală pe digul Mureșului, cartierul Mureșel, intersecția străzii Lucernei cu Gladiolelor, podul traian, strada Gladiolelor, „Programul de întreținere și reparații” al municipiului Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Cursuri CCIA: INSPECTOR SĂNĂTATE ȘI SECURITATE ÎN MUNCĂ și  REFERENT RESURSE UMANE
Articolul următor
Meszar și prietenii lui: „CLUBUL NOSTRU a devenit definitiv proprietar al mărcii UTA”. Restul lumii: „Suporter Club UTA este și va rămâne în continuare entitatea care deține MARCA UTA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

predare cf halmagiu2 1 large

Comuna Hălmagiu este cadastrată integral

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de înregistrare sistematică pe întreg teritoriul comunei Hălmagiu. Au fost predate administrației locale 13 000 de cărți funciare și…
cionca charlie ottley ghioroc1 1 large

Cionca, acum și pe Netflix!

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru celebrul serial „Flavours of Romania”, a filmat miercuri în județul Arad, pentru sezonul trei al producției difuzate de Netflix. În baza prevederilor Legii 544…