AUR Arad – despre caravanele juridice, medicale și (desigur) patriotice, aflate în derulare

aur arad
Distribuie:

În CONFERINȚA  DE  PRESĂ  susținută la sediul AUR Arad joi, 25 ianuarie, Patricia Liana Jiman – consilier juridic și Eduard Florea – antreprenor –  și-au prezentat opiniile vizavi de evenimentele recente, proiectele în curs și proiecțiile asupra viitorului imediat.


AUR continuă Caravana Medicală: 200 de operații de cataractă vor fi făcute în țară

Eduard Florea:

200 de pacienți identificați în caravana medicală AUR cu cataractă vor beneficia de operație – este îndeplinirea angajamentului pe care ni l-am asumat – vrem să facem bine chiar dacă nu suntem la guvernare. Am arătat cu caravana medicală că putem acest lucru și o să putem și la guvernare.

Medicii noștri, pro-bono, prin toată infrastructura noastră, îi vor aduce pe pacienți la București și le va asigura operația. Prin acest demers, AUR a dus proiectul spitalului mobil la următoarea fază. Într-o țară în care timp de 34 de ani guvernele au închis spitale și au izgonit doctorii români, Caravana Medicală a întins o mână de ajutor la peste 13.000 de oameni. Români din întreaga țară, de toate vârstele și categoriile, au avut acces la servicii medicale de calitate, de care ar fi trebuit să beneficieze, în mod normal, de la statul român. Spitalul mobil a venit în ajutorul cetățenilor, însă, cu servicii gratuite, care includ analize de sânge, EKG, consultații oftalmologice, ecografii și consultații stomatologice.
Numărul românilor care au beneficiat de aceste servicii ne-a demonstrat încă o dată incapacitatea guvernanților de a oferi oamenilor minimul necesar pentru orice societate normală, și anume accesul la un sistem de sănătate pentru toată lumea.

Anul 2024 este anul victoriei!

 AUR a fost pe 24 ianuarie alături de români pentru a celebra Unirea Principatelor Române. Am ieșit în stradă pentru a cere ca România să nu aibă graniță la Prut și pentru ca România să fie o țară suverană.

Acum 165 de ani, oameni adevărați ai neamului nostru viteaz au reușit să dea acestui popor propriul stat. Numai că, astăzi, la capitolul suveranitate națională, stăm mai slab. Este foarte important să înțelegem că ceea ce facem noi, ca parte a mișcării suveraniste Alianța pentru Unirea Românilor, este o continuare. Momentul în care Unirea celor două principate a fost recunoscută internațional și am putut avea guvern propriu, monedă, am putut emite pretenții asupra celorlalte teritorii ocupate și locuite dintotdeauna de conaționalii noștri, atunci a fost un început. Astăzi, ne-am trezit cocoțat în funcția de prim-ministru cu un fals revoluționar, Marcel Ciolacu, care de frica mulțimilor nu a venit în fața românilor. Anul acesta este anul victoriei! Față de anul 2020, când am reușit să obținem 10% din locurile din Parlament, astăzi suntem mult mai puternici, mai hotărâți și avem alături de noi specialiști pe care îi susținem pentru a îndrepta ceea ce este de îndreptat în domeniile-cheie ale societății și economiei. Anul acesta este anul schimbării. În urma alegerilor parlamentare din toamnă, vom avea o nouă componență a Parlamentului și un nou Executiv.

Optimismul nostru este fundamentat pe ceea ce se întâmplă atât la nivel național, cât și în plan european. După mai bine de trei decenii de guvernări corupte, AUR va readuce în sufletele românilor mândria de a fi român.

Peste 2 săptămâni de proteste, oamenilor le-a ajuns cuțitul la os. Guvernul PSD-PNL îi ignoră

 Asistăm la o bătaie de joc din partea Guvernului PSD-PNL față de fermieri și transportatori. Soluțiile guvernului Ciolacu întârzie să apară, iar protestatarii sunt tratați cu dispreț de ministerele responsabile.

Nepăsarea față de fermieri și transportatori este atitudinea generală a PSD și PNL față de întreaga Românie. Nu le pasă, pur și simplu, de absolut nimic. Unde sunt Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis? Cum este posibil să avem oameni în stradă de 2 săptămâni și nici acum să nu rezolve problemele? Este dovada incompetenței a acestui Guvern de marionete PSD-PNL. Iar Ministrul Agriculturii, pe lângă faptul că nu a venit cu nicio soluție reală: cei 100€/ha pe care i-au promis erau deja prevăzuți de anul trecut; a mai și pasat responsabilitatea către Comisia Europeană, anunțând că va cere demisia comisarului european al Agriculturii.

Această acțiune arată, de fapt, incapacitatea actualului ministru de a rezolva problemele fermierilor români. Când nu are soluții, aruncă pisica la nivel european: AUTORITATE FĂRĂ RESPONSABILITATE!


Patricia Liana Jiman:

MICA UNIRE

În fiecare an, la 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române din anul 1859, numită şi „Mica Unire”, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza – un act de voinţă politică a celor două principate româneşti, Moldova şi Ţara Românească, prima etapă în crearea statului unitar român modern.

Marele merit al lui Cuza a fost că a reușit să aducă recunoașterea internațională a Unirii Principatelor Române și, prin reformele sale din toate domeniile, a pus bazele statului român modern.

Ca și în toate județele țării, și în municipiul Arad, membrii AUR au fost prezenți în număr mare pentru celebrarea acestui eveniment.

Anul acesta este anul AUR. Anul acesta este anul schimbării iar AUR va readuce în inimile noastre mândria de a fi români.

CARAVANA JURIDICĂ

AUR implementeaza Proiectul Național CARAVANA JURIDICĂ 2024, dedicat promovării educaţiei juridice şi dialogului între instituţiile publice şi societatea civilă, pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor constituţionale ale cetăţenilor.

De asemenea, proiectul urmăreşte accesul la asistenţă juridică pentru toţi cetăţenii care nu au posibilitatea să-şi angajeze un avocat sau alte cheltuieli inerente accesului la justiție, pentru obținerea unor consultații juridice în vederea apărării unui drept sau interes legitim în justiție.

CARAVANA JURIDICA oferă, prin specialiștii proprii, servicii juridice de bază cetățenilor, în conformitate cu legislația specifică în vigoare referitoare la asistența juridică, respectiv îndrumări şi informatii juridice în domeniul civil, penal, administrativ, comercial, precum și în litigiile de muncă sau de asigurări sociale, persoanelor care nu-și pot permite un avocat sau alte cheltuieli inerente accesului la justiție şi pot să beneficieze de acordarea unui ajutor judiciar.

AUR a promovat proiecte legislative cu privire la organizarea judiciară şi răspunderea magistraţilor, pentru asigurarea unui act de justiţie în parametrii calitativi şi remedierea problemelor sistemice, proiecte respinse de majoritatea parlamentara. In acest context, AUR a continuat lupta pentru o justiţie dreaptă, prin promovarea amendamentelor la fiecare proiect legislativ în parte.


În municipiul Arad, asteptăm cetățenii să apeleze cu încredere și în mod gratuit la suportul juridic pe care departamentul juridic al AUR îl pune la dispoziția celor interesați, în fiecare prima si a treia sâmbătă din lună, între orele 9 si 14, la sediul din mun. Arad, Calea Timișorii, nr. 30.


Biroul de presă al Organizației Județene AUR Arad


 

 

Categorie: Politice
Etichete: AUR arad, caravana juridica, caravana medicala, Eduard Florea, Patricia Liana Jiman
Distribuie:
Articolul anterior
Col. (r) Remus Cîmpan, fostul comandant al Grupării de Jandarmi Mobilă Timișoara, condamnat la 1 an și 10 luni de închisoare pentru abuz în serviciu
Articolul următor
Din „lipsă de bani”, TVR-ul a decis că România nu va participa la Eurovision

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie