Gheorghe Falcă – între „politicianul împlinit” care se autoprezintă și „terminatul” pe care-l văd colegii săi e un perete de ceață groasă… ca pereții „intreprinderilor” pe care și le-a construit

falca
Distribuie:

Frecvența cu care participăm la conferințele de presă susținute de Gheorghe Falcă la sediul PNL e mai rară decât cea cu care se țin olimpiadele, campionatele mondiale de fotbal sau perioadele de împerechere la dropii… asemănătoare cu cea cu care se organizează alegerile în China sau Rusia – și a fost nevoie să consultăm arhiva ziarului ca să ne amintim când s-a întâmplat asta ultima oară: pe 21 iunie, 2017, cu prilejul a 13 ani de domnie a micului faraon local… și a ieșit un circ.


Dacă te iei după informațiile care circulă în culisele partidului său și calculele care se fac, „Falcă e terminat” – deși el se consideră „un politician împlinit”

– iar pseudoconstatarea asta nu vine de la opoziție (care nu știe absolut nimic despre Falcă, deși toți îl invidiază, se chinuiesc să-l imite, îi copiază stilul – deci orice bârfă vehiculată de „restul lumii sale” e doar o bârfă care dă cu minus), ci din propriul său fief: că e bolnav („cei de lângă el, chiar ultrafideli, precum Cionca, Bîlcea&Geanina, Bulbuc, Cadar sau Faur se cam roagă să colapseze fizic Falcă, pentru a putea face ei regulile”), că vrea să se retragă „în glorie” din orice funcție, să rămână doar președinte de partid (auzi tu: „doar”!), că nu mai poate duce încă un mandat, nici de europarlamentar (fiind copleșit de greutatea de a se exprima într-o altă limbă decât cea a lui… extrem de rară, probabil unică), nici de deputat sau senator, că nu mai vrea nici ministru (i-ar radia cariera și l-ar compromite definitiv un control asupra averii dobândite), iar de președinte CJA sau primar nici nu mai poate fi vorba… așa că am fost să vedem și să auzim cu propriile simțuri ce e verificabil, identificabil, recognoscibil din toate acestea în discursul său.
Gheorghe Falcă, însă, pendulează, cu familiaritatea unui elefant crescut într-un magazin de bibelouri, între „politicianul împlinit” care se autodeclamă cu orice prilej și „terminatul” pe care-l văd colegii săi.
Ceața deasă dintre el și restul lumii e mediul lui natural, iar limpiditatea – cel ostil.

Mai nimic de comunicat oficial, corect gramatical și limpede!…

Subiectul propriu-zis al conferinței îl puteți lectura în comunicatul atașat la finalul articolulului așa cum a fost transmis de „Departamentul de comunicare al PNL Arad”, observând că este tot despre nimic – adică cine e curios de faptul că Gheorghe Falcă desemnat raportor pentru buget din partea Grupului PPE al Parlamentului European” în afară de el însuși sau (destul de improbabil și asta) de studentele aduse de Flavius Ghender… care, apropo, în loc să facă mișto de inocența lor predându-le deontologia de partid, și fuga de opoziție, mai bine le-ar învăța lucruri de bun-simț, prevăzute și pedepsite de gramatica elementară a Limbii române, cum ar fi pronunțarea corectă a pronumelui demonstrativ „celălaNt” sau a substantivului „Inteprinderi” (nici autocorectul nu te lasă să scrii așa!) respectiv cum și de ce e obligatorie poziția cratimei sau a virgulei după un subiect, atunci când în frază lipsește predicatul;  unei „eminențe cenușii”, chiar cinică și totalmente atee, nu-i va fi asigurat nici un prezent respectabil, nici o posteritate pozitivă, dacă scoate asemenea produse… produsele însele se vor lepăda de el îndată ce vor intra (sau vor ieși din bula sa) în lumea reală… cunosc băieți de pe stradă de la care îți iei bătaie dacă pronunți „celălant” de cinci ori într-o frază și profesori la care rămâi repetent dacă pui „i” în loc de „î” la „întreprinderi” în mod repetat.
Sau (doar) universitarii au dreptul de a fi agramați… după ce că-s imorali? Să ne facă Ghender un comunicat pe tema asta… să i-l popularizăm cum se cuvine.

Ce a fost mai interesant din conferința lui Falcă s-a petrectut în afara discursului programat

L-am întrebat dacă această conferință se dorește a fi subsidiară anunțării candidaturii sale pentru încă un mandat de europarlamentar. Ne-a răspuns că, în ceea ce-l privește, și-ar mai dori unul, dar „nu e doar după el, ci cum va hotărî partidul… care încă nu s-a pronunțat” – ceea ce nu e o informație… e maxim o bârfă despre sine însuși… un pleonasm politic… o recidivă.
Fără să fie întrebat (oare inspirat de hanoracul cu UTA  cu care am fost îmbăcat?) s-a apucat de povestit cum a facilitat direcționarea a 800.000 de Euro din bugetul Primăriei către clubul de fotbal cel mai iubit de către arădeni. Profitând de asta, am fost curioși dacă e conștient că banii respectivi nu fac decât să achite datoriile făcute de Meszar, cauzate de managementul prost pe care-l patronează el și familia lui, dându-i exemplu suma șocant de absurdă (260.000 de Euro pe an) pentru care a închiriat spațiul comercial de sub Arena „Francisc Neuman”, în condițiile în care stadionul este proprietatea Primăriei, ori plata salariilor unor jucători care nu joacă. Un coleg l-a întrebat cine verifică cheltuirea corectă a acestor bani. Ne-a făcut să râdem răspunzându-ne „Curtea de Conturi” (și mai amuzant era dacă zicea direct „nevastă-mea”) și a deschis „Cutia Pandorei” pomenind de investitori privați, „necesari pentru ca UTA să poată depăși nivelul actual”.
De parcă era unul dintre noi (da, până acolo îi bate tupeul!) a afirmat că-i susține pe aceștia, noi i-am reamintit că chiar el i-a alungat și-i ține departe, iar el ne-a spus că „Meszar nu ascultă de mine!” (cine-l crede, mâna sus!), că el nu a stat de vorbă decât cu unul dintre „emisarii ideii” (negând și ce a povestit acesta),  „argumentând” că „l-am și invitat pe Simi Apreutesei la ziua mea de naștere”.

Așa că ori că crezi bârfele despre Falcă venite prin intermediari, ori că îl întrebi personal despre ele, tot aceeași concluzie ajungi: la nicio concluzie!

Am rămas, la finalul conferinței, ignorând (nu intenționat!) faptul că fruntașii PNL Arad se înghesuiau la ușă pentru o ședință de-a lor, singuri, față în față. M-a întrebat dacă n-am obosit. De ce aș obosi făcându-mi ce-mi place? Și-a completat întrebarea „…de la atâtea scandaluri… adică nu v-ați săturat să fiți tot timpul contra?” I-am împărtășit „secretul” că nu mai știm pe nimeni să-i fie contra – cel puțin nu constant și nu dezinteresat d.p.d.v. personal. Am încercat să-i explicăm că noi nu trăim din banii partidului aflat la putere, așa încât să ne abținem de la critici, „să ne axăm pe partea pozitivă a lucrurilor care se întâmplă”.
Nici nu știu dacă a auzit ce i-am spus – de înțeles, nici n-are rost să ne punem problema: nu trăim în același univers ideatic… un perete de ceață cognitivă, densă ca plumbul, se tot mărește între noi  („noi”, în acest context, nefiind neapărat un pronume personal).


Am înregistrat și video toată conferința (și TV Arad a transmis-o live, dar ulterior a șters-o). La cererea a mai mult de 1.000 de cititori o putem urca pe YouTube.


[COMUNICAT DE PRESĂ] – Gheorghe Falcă desemnat raportor pentru buget din partea Grupului PPE al Parlamentului European

Europarlamentarul Gheorghe Falcă fost redesemnat ca Raportor din partea Grupului PPE pentru întocmirea Bugetului anual al Comisiei pentru Transport și Turism / TRAN. De menționat faptul că este pentru a treia oară numit raportor în această legislatură.

„Fiecare instituție a Uniunii Europene întocmește o situație estimativă pentru proiectul de buget. Bugetul anual se stabilește în două etape: prima este etapa estimativă, care a fost încheiată în această săptămână și Raportul meu care a fost adoptat în Comisia pentru transport și turism. După ce fiecare comisie de specialitate din Parlamentul European își adoptă raportul de buget estimativ, Comisia pentru bugete și raportorul principal care anul acesta este Victor Negrescu de la PSD, colectează toate pozițiile într-un buget total estimativ  și îl înaintează Comisiei Europene. Ulterior acestei etape estimative, Comisia Europeană grupează aceste estimări bugetare în proiectul anual de buget, care este înaintat Parlamentului și Consiliului Europei până la data de 1 septembrie” a explicat Gheorghe Falcă într-o conferință de presă.

În acest an procedura va fi mai rapidă pentru că suntem la final de mandat, așadar Comisia va publica propunerea sa de buget până la 1 Iulie

„La nivel de TRAN se vor relua discuțiile și se va întocmi încă un raport pe buget pentru a solicita, dacă este cazul un buget suplimentar pentru anumite linii de finanțare. Pe lângă un raport explicativ al priorităților pentru transport și turism, se depun amendamente bugetare cu sume explicite prin care se solicită creșterea bugetului” a completat Gheorghe Falcă

Comisia pentru bugete, raportorul principal și echipa de raportori alternativi din partea fiecărui Grup politic, reiau discuțiile cu celelalte comisii de specialitate și se colectează pozițiile principale într-un raport final al Parlamentului European.

Comisia pentru transport și turism recomandă Comisiei pentru bugete, care este o comisie competent includerea următoarelor sugestii în propunerea de rezoluție ce urmează a fi adoptată:

 • având în vedere războiul de agresiune ilegal și nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei și amenințările drastice la adresa securității la adresa Uniunii, bugetul pentru mobilitatea militară este necesar mai mult ca niciodată;
 • creșterea bugetului pentru mobilitatea militară și pentru creșterea capacității infrastructuralii atât în scopuri civile, cât și militare;
 • un pachet bugetar adecvat care să răspundă nevoilor strategice, să asigure o rezistență ridicată a infrastructurii și să sprijine tehnologiile și accesul la energie atât pentru transportul militar cât și cel civil;
 • sprijin suplimentar financiar pentru finalizarea TEN-T; 
 • finanțarea agențiilor europene de transport și a întreprinderilor comune (la nivel European avem 3 Agenții pentru transport – aerian, maritim și feroviar). Întreprinderile comune sunt parteneriate publice-private ale Comisiei Europene și companiile de transport specifice (aerian, maritim și feroviar);
 • salută acordul la care au ajuns statele membre ale UE la 30 decembrie 2023 cu privire la eliminarea controalelor la frontierele interne aeriene și maritime cu România și Bulgaria; îndeamnă Comisia să analizeze toate opțiunile posibile pentru a apăra dreptul cetățenilor români și bulgari la liberă circulație, asigurând transportul rutier neîntrerupt și mobilitatea între România și Bulgaria și restul Uniunii, pentru a se asigura că piața unică funcționează pentru toți; invită statele membre să convină asupra aplicării depline a acquis-ului Schengen în România și Bulgaria și să avanseze discuțiile pentru a elimina controalele la frontierele terestre cât mai curând posibil;
 • o finanțare specifică din partea UE pentru a sprijini formele sustenabile de turism;
 • deficitul de forță de muncă din domeniul transporturilor din UE și solicită, în acest sens, un sprijin suficient pentru siguranța și bunele condiții de muncă ale lucrătorilor din domeniul transporturilor, precum și garantarea finanțării zonelor de parcare sigure și securizate pentru camioane în întreaga UE.

 

26.01.2024
Departamentul de Comunicare al PNL Arad


 

 

Categorie: Politice
Etichete: conferinta de presa, Flavius Ghender, Gheorghe Falca, PNL Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Cum s-a desfășurat Gala de Premiere a concursului „CARTEA ANULUI 2023”
Articolul următor
Amendat cu 3.300 de lei și fără permis 120 de zile, după ce a condus pe A1 cu 230 km/h

2 comentarii. Leave new

 • avatar of agrisumijlociu
  agrisumijlociu
  27 ianuarie 2024 19:14

  Un Arogant si Ipocrit de spetã Penalã,înconjurat de pupicuristi,care îi vopsesc Cultul Personalitãtii pânã la Derizoriu(îl vor Scuipa când va fi Terminat)îi este Fricã de DNA, nu poate sã Justifice Averea fã cutã din Administratia Aradului….PS..Haideti la Vot sã le Dãm în Bot,si sãi Aruncãm la Groapa de Gunoi…D-mne Ajutã

  Răspunde
 • e grele cu limblie vere, mai ales cand ai buzili pline de botox. daca esti si romulan si botoxat, normal ca gramatica nu e pretenul tau. vrei nu vrei, semintele are acelasi gust. forta power, scoala veti!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie