AUR: „PSD și PNL pun democrația în pericol. Ciolacu și coaliția monstruoasă pregătesc instaurarea dictaturii!”

aur arad
Distribuie:

„PSD și PNL pun democrația în pericol. Ciolacu și coaliția monstruoasă pregătesc instaurarea dictaturii” – este „refrenul” conferinței de presă susținută de AUR Arad joi, la sediul de pe Calea Timișorii, nr. 30.


[COMUNICAT DE PRESĂ]
Pas cu pas PSD și PNL reinstaurează dictatura în România.

Disperați că își pierd mandatele, că vor rămâne fără privilegiile de care s-au bucurat zeci de ani, dinozaurii politici, mai mici sau mai mari, din PNL-ul kaiserului Iohannis au venit cu această idee: comasarea alegerilor.

Efectele demersului politic planificat de „gânditorii” de la PSD și PNL vor fi devastatoare asupra democrației din țara noastră. Interesul politic meschin al unor indivizi aflați vremelnic la putere de a se menține la putere cu orice preț îi împinge să încalce cu bună știință practici europene în materie electorală. Le place să se prezinte peste tot ca europeni, să afișeze imaginea „europenilor cu papion” la întruniri la nivel european, acolo unde poza de grup este tot ce contează. Dar, în realitate, se pregătesc să calce în picioare democrația românească doar pentru a mai rămâne o tură în fotoliile pe care le ocupă. Comasarea alegerilor este un demers discreționar, unilateral și antidemocratic al actualei puteri, elaborat fără consultarea societății civile. Tocmai de aceea AUR a protestat atât în fața grupului parlamentar PNL și cât și cel PSD, pentru a lua apărarea tuturor românilor care își văd drepturile fundamentale călcate în picioare de o coaliție toxică.

Această comasare a alegerilor nu doar că încalcă orice lege, dar și legea morală și bunul simț, iar AUR nu va permite acest lucru! Respingem ferm ideea că dificultățile economice, oricât de mari ar fi, pot fi înfruntate sau rezolvate prin diminuarea democrației. Dimpotrivă. Respingem ferm ideea că simplificarea și diminuarea procesului electoral, inclusiv campania electorală, competiția politică și alegerile libere și corecte, ar fi soluții pentru orice, cu atât mai puțin pentru o criză economică. Le este atât de frică de români și de AUR încât acești politruci sunt dispuși să îngroape democrația din țară, prin orice mod posibil.

Noi vom fi aici să îi oprim, zi de zi, așa cum am făcut și până acum!


La conferința de presă au participat: Deputatul AUR Sorin-Titus Muncaciu, Președintele Organizației Municipale AUR Sebastian Pop și Secretarul Județean al Filialei AUR Arad Ciprian Vârșan.


Înregistrare integrală:


 

Categorie: Politice
Etichete: AUR arad, Ciprian Vârșan, conferinta de presa, Sebastian Pop, Sorin-Titus Muncaciu
Distribuie:
Articolul anterior
Evaluarea activității ISU Arad pe anul 2023
Articolul următor
Cum a fost la concertul Farfarello din Club Flex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie