Cum a fost la concertul Farfarello din Club Flex

farfarello
Distribuie:

Joi, atmosfera Clubului Flex a fost îmbogățită de un eveniment muzical de excepție – „Solo zu 2’t” –  concertul trupei Farfarello. Evenimentul a adunat un public mare și variat, atât iubitori de muzică rock cât și iubitori de muzică clasică. 


Proiectul Farfarello a sărbătorit 40 de ani de carieră în 2021, însă circumstanțele impuse de pandemie au făcut dificilă organizarea unei „sărbători” adecvate în România. Cu toate acestea Mani Neumann a început colaborarea sa de lungă durată cu România în 2023.

„Am prezentat aici și albumul aniversar, Kronung, dar și filmul biografic care explorează istoria de peste patru decenii a formației. Am avut un an încărcat, cu experiențe extraordinare, și vrem să continuăm și colaborările cu artiști români. Formula de bază a proiectului Farfarello, însă, este un duo cu vioară și chitară – noi așa am început, acum 40 de ani.”, a spus Mani Neumann.

Cu rădăcini în muzica clasică proiectul Farfarello îmbină influențe contemporane, jazz, folclor european și chiar rock. Interesant este că în ciuda originilor lor au absorbit și influențe românești.



 

Mani Neumann, cunoscut ca „Der Teufelsgeiger” sau „Violonistul Diavolului” conform presei germane, a demonstrat că aceste titluri nu sunt doar epitețe ci reflectă realitatea. Prin comparație cu Paganini, Mani Neumann nu numai că stăpânește magistral vioara dar are și o prezență scenică impresionantă.

Farfarello, în formula acustică alături de Ulli Brand, a oferit o combinație de genuri muzicale și tehnici care a adus un suflu fresh în peisajul muzical. Interacțiunea lor pe scenă a fost mai mult decât o simplă prestație, aceasta a fost plină de surprize și rafinament artistic.


Cu rădăcini în muzica clasică, dar îmbrățișând influențe contemporane, jazz, folclor european și rock, Farfarello a reușit să ofere ceva unic și provocator publicului. Personalitățile puternice ale artiștilor au adăugat o perspectivă specială întregului spectacol, creând o atmosferă captivantă.

Aceștia au cântat piese precum „Klassikulus”, „Mephisto” dar și piese românești precum „Ciocârlie” de George Enescu și multe altele. Toate piesele au fost alese de aceștia cu atenție, fiecare din ele având o poveste în spate.

Despre Mani Neumann se poate spune că nu este doar un maestru al instrumentului ci și un maestru al scenei. Stăpânind nu doar sunetul, ci și privirile, el a transformat Clubul Flex într-un cadru fermecător în care muzica și prezența scenică s-au unit într-un spectacol remarcabil. Sala a fost absorbită de farmecul său iar publicul a fost lăsat într-o transă adâncă, prins în magia interpretării sale.

Concertul Farfarello nu a fost doar o interpretare muzicală ci o experiență completă pentru toți cei prezenți, ilustrând că pasiunea, inovația și puterea artistică pot continua să redefinească limitele muzicii într-un mod memorabil.

 


Citește și: Farfarello revine Club Flex Arad în varianta de proiect acustic

 

Categorie: Reportaje
Etichete: Arad, club flex, concert farfarello, farfarello, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
AUR: „PSD și PNL pun democrația în pericol. Ciolacu și coaliția monstruoasă pregătesc instaurarea dictaturii!”
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Lebedele s-au obișnuit cu arădenii… deja sunt învățate cum să treacă strada regulamentar

1 comentariu. Leave new

  • e ceva vreme de cand nu am mai auzit de un concert metal prin arad, se pare ca flex-ul se indreapta mai mult spre publicul radio friendly, desi acum 2 ani i-au adus pe Vader dar am scapat concertul. oricum bravo, balici!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie