BAZINELE se vor deschide pentru sportivii de performanţă de la 1 iunie

natatie 333
Distribuie:

 

Bazinele acoperite sau aflate în aer liber şi sălile de sport vor fi deschise pentru sportivii de performanţă, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară, începând cu data de 1 iunie, conform Hotărârii numărul 26 a Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi seara, că Hotărârea nr. 26 a CNSU, care permite relaxarea în mai multe domenii de activitate, este baza proiectului de modificare a hotărârii de guvern privind instituirea stării de alertă.

Astfel, începând cu data de 1 iunie se permite organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber (cu excepţia sporturilor de contact), fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Începând cu data de 1 iunie se permite organizarea şi desfăşurarea în bazine acoperite sau aflate în aer liber, a activităţilor de pregătire fizică a sportivilor profesionişti şi a competiţiilor sportive, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Începând cu data de 1 iunie se permite desfăşurarea, de către sportivii profesionişti, a activităţilor de pregătire fizică în spaţii închise (cu excepţia sporturilor de contact), cu respectarea regulilor de distanţare între participanţi, astfel încât să se asigure minim 7 mp/persoană şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020. (agerpres).

Zilele trecute în mediul virtual a circulat următoarea petiție

Înotul este o activitate fizică complexă, ce solicită toate sistemele și aparatele organismului, influențând: somatic, funcțional și psihic. O practică acvatică consecventă asigură dezvoltarea fizică armonioasă, stimularea potențialului de adaptare şi noi conduite acţionale, tehnice sau energetice.

La vârstele mici, determină înregistrarea unor procese adaptative de ordin morfo-funcţional. Funcția recreativ-formativă, efectele favorabile pe care le exercită asupra psihicului, la orice vârstă de altfel, sunt asigurate în principal prin asocierea înotului, ca structură motrică, cu apa, care, igienizată corespunzător prin clorinare, reprezintă un mediu sigur sanitar.

Ca activitate sportivă de performanță, înotul dezvoltă inteligența emoțională și formează caractere puternice. Dezvoltarea conștiinței sociale, auto-cunoașterea și înțelegerea impactului comportamentului propriu asupra celorlalți, autocontrolul și gestionarea conflictelor interioare, sunt doar câteva dintre efectele pozitive ale unei practici acvatice continue. Ea clădește personalități, atitudini echilibrate și sentimetului de a fi valoros în toate încercările.

Amintind aceste valențe, cunoscute de altfel tuturor celor care iubesc ÎNOTUL, considerăm că nu trebuie să treacă nici măcar o singură zi fără mişcare şi, acolo unde este posibil, fără ÎNOT. De aceea, vă supunem atenției această petiție, ce are în vedere redeschiderea cât mai curând posibil a tuturor bazinelor de înot din țară, pentru reluarea activităților de profil, prevenirea abandonului sportiv și asigurarea pregătirii tuturor celor care practică acest sport.

În sprijinul reluării activității în condiții de siguranță, se va elabora un ghid privind masurile necesare pentru ca sportivii și personalul tehnic să fie protejati.

Solicităm sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și al autorităților locale pentru susținerea acestei discipline benefice pentru toți copiii și tinerii din România.

Categorie: Sport
Etichete: Arad, csm arad. cnsu, natatie
Distribuie:
Articolul anterior
S-a definitivat „Regulamentul de desfășurare a activităților comerciale în municipiul Arad”. Vezi toate dispozițiile privind AMPLASAREA TERASELOR
Articolul următor
Mihai PÂRV face parte din componența Consiliului Județean Arad, după ce a fost validat prin votul consilierilor și a depus JURĂMÂNTUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jackie ionescu large

Adio, dom’ profesor JACKIE!

De profesorul Ion V. Ionescu am auzit prima dată în vara anului 1980, când Poli Timișoara a luat Cupa României cu el antrenor. Cam de atunci am început să fiu…