Bibi – al patrulea Corifeu al UNIRII RUGINITE, contemplând „Monumentul care nu s-a realizat și încă nu este în Arad”

bibart
Distribuie:

 

În sfârșit, un oficial (primarul municipiului Arad, Călin Bibarț) recunoaște că Monumentul Marii Uniri „NU S-A MAI REALIZAT” – un denunț de toată frumusețea care, într-o logică normală, ar trebui să aibă consecințe penale imediate. Nu are rost să reluăm povestea Monumentului Marii Uniri care ar fi trebuit să fie amplasat în Arad cu prilejul Centenarului, aceasta poate fi citită în materiale de presă interminabile, cu abordări de la cele mai sobre și până la pamflete, publicate în ultimii ani.

Marți, 1 Decembrie 2020!, de Ziua Națională a României, primarul actual al Aradului, Călin Bibarț, a poposit să aducă un omagiu Corifeilor Marii Uniri la… pseudo-monumentul micii uniri de la „Milano” dintre Gheorghe Falcă și adepții săi. Despre „adevăratul Monument” am mai afirmat în repetate rânduri că este doar un pseudo-monument al Marii Uniri, semi-realizat de semi-artistul Florin Codre, care nu a fost văzut, practic, în realitate, de nimeni… de fiecare dată când este pomenit, folosindu-se niște poze din China, luate de pe Google, în care… poate, lejer, să fie vorba despre o regie simplă a unor omuleți care vor să tragă-n piept Statul Român, cu banii lui cu tot… ( vezi articolul „Dume” marca Falcă: monumentul pe care nu l-a văzut nimeni este pe cale de a fi amplasat… oriunde… numai scandal să iasă!) 

După vreo 8 ani de dume care deturnau subiectul despre existența monumentului pierdut undeva între China (unde, conform unor materiale de presă s-ar fi și spart înainte de a pleca spre România),  Portul Constanţa, că acolo a fost expediată lucrarea pentru Primăria Arad, dar de aici edilii au refuzat să o preia, astfel că s-a întors la sculptor, la el „ în curte, sub o prelată” ( declarații făcute de sculptor pentru presă) și Paris, unde s-a stabilit sculptorul dar atât de bine s-a „stabilit” încât nimeni nu l-a mai putut contacta, Aradul a rămas cu Monumentul realizat GRATIS de elevi ai Liceului de Artă „Sabin Drăgoi”. Un gest frumos din partea acelor elevi, dar o rușine fără margini pentru autoritățile care s-au dovedit fără nicio autoritate când vine vorba despre a intra în posesia unui bun pe care l-au plătit și, mai mult, autorități care s-au dovedit fără pic de demnitate când vine vorba despre valorile naționale pe care le trâmbițează cu fiecare prilej și fără pic de onoare în relația cu cetățeanul pe care l-a sufocat cu mesaje politice mincinoase atâția ani.

În rondul de Ziua Națională, Călin Bibarț a atins un adevăr pe care, până acum, mai versatul în declarații publice, Gheorghe Falcă, nu și l-a asumat: „ Monumentul Marii Uniri nu s-a realizat și încă nu este în Arad”!aceasta este postarea edilului:

Pe scurt, un sculptor boem, a tras o țeapă MONUMENTALĂ de câteva milioane de euro statului român! Stat român care, deși dispune de toate pârghiile și instituțiile, se dovedește incapabil să tranșeze o speță în relația cu un artist-impostor.

În concluzie, cât de sincer poate fi un mesaj de Ziua Națională, adresat de un politician din fața unui monument inexistent, care să reprezinte niște valori morale și naționale concretizate exclusiv printr-o ȚEAPĂ MONUMENTALĂ cu largul concurs al însuși statului prin autoritățile sale? Adică nu am fost capabili să cinstim memoria înaintașilor noștri și Unirea însăși cu un monument în 100 de ani și, unii, mai au tupeul să se autointituleze politicieni și să mai țină discursuri omagiale?

Într-un fel sau altul, profețim că Bibarț va plăti în fața corifeului-șef, Gheorghe Falcă, pentru această declarație bine-intenționată dar total neinspirată.

Articol asociat:

[ACTUALIZARE] Edilul-șef continuă să facă Aradul, politica, administrația și istoria DE RÂS: FALCĂ și-a retras ideea amplasării „monumentului” în Piața Catedralei, dar insistă pe DEMOLARE

Categorie: Pamflete
Etichete: 1 Decembrie, Arad, Calin Bibart, centenar Arad, Florin Codre, monumentul marii uniri
Distribuie:
Articolul anterior
Le-a ajuns și lor „cuțitul ordonanțelor la coloana vertebrală”! PETIȚIE ONLINE: „Apel la solidaritate cu Teatrul arădean”
Articolul următor
S-a ajuns la faza în care, dacă părăsești domiciliul în timpul IZOLĂRII fie și-n ultima zi, te dă mă-ta-n primire și se consideră EVADARE + Zădărnicirea combaterii bolilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Urmăriți-ne pe