Brânza de Pule – cea mai scumpă brânză din lume

pule
Distribuie:

Brânza Pule, cunoscută și sub numele de magareći sir, este cea mai scumpă brânză din lume, având un preț de aproximativ 1300 de dolari americani pe kilogram.


Aceasta este produsă în Rezervația Naturală Zasavica din Serbia și este realizată din 60% lapte de măgăriță balcanică și 40% lapte de capră.

Raritatea brânzei Pule și complexitatea procesului de producție contribuie la prețul său ridicat. Doar 100 de măgărițe din rasa balcanică sunt mulse pentru producerea acestui sortiment, iar pentru un kilogram de brânză sunt necesari 25 de litri de lapte. Mulgerea măgărițelor are loc manual de trei ori pe zi, un proces complex și delicat.

Gustul brânzei Pule este descris ca fiind similar cu cel al brânzei manchego, având arome de nuci și pământ, și o textură sfărâmicioasă. În 2016, un kilogram de brânză Pule putea ajunge la prețul de 1700 de dolari.

În ciuda prețului său exorbitant, compoziția nutrițională a laptelui de măgăriță este similară cu cea a laptelui matern uman, iar gustul său distinct atrage atenția gurmanzilor din întreaga lume.


Sursa: Atlas Obscura, Wikipedia


 

Categorie: Lifestyle
Etichete: branza, branza Pule, pule
Distribuie:
Articolul anterior
Procesele verbale și constatările de la fața locului unui accident întocmite de agenții rutieri sunt din această lună scrise electronic și printate pe loc, și la Arad
Articolul următor
Vernisajul expoziției „Imaginarium II” celebrează 70 de ani de artă la Arad

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie