[BREAKING NEWS] Rusia e în doliu de Crăciun: 93 de militari, muzicieni și jurnaliști au murit după ce avionul care-i transporta în Siria s-a prăbușit în Marea Neagră!

tupolev
Distribuie:

Tragedie în Rusia. Un avion al Armatei cu 93 de oameni la bord s-a prăbuşit în această dimineaţă în Marea Neagră. Aeronava – un Tupolev 154 –  dispăruse de pe radar la puţin timp după decolare – ora 5.20, din Moscova.

Autoritățile au confirmat în jurul orei 8.00 prăbușirea avionului în Marea Neagră , fiind găsit la 70 de metri adâncime în apă, la  – la 8 kilometri de portul Soci –  acolo au fost văzute o pată de ulei, resturi din avion şi bagaje.

91 de oameni se aflau la bord, conform Ministerului Apărării de la Moscova. Printre militari erau în avion şi muzicieni şi jurnalişti.

Presa locală rusă relatează că avionul a plecat de la Soci şi mergea în baza aeriană Latakia din Siria. Turnul de control a pierdut legătura cu piloţii la 20 de minute după decolare. Corul Armatei Roșii se afla la bord – și urma să le cânte, de sărbători, soldaților de pe frontul sirian.

Şapte vapoare şi două elicoptere caută acum locul prăbuşirii, avionul fiind găsit la 70 de metri adâncime.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a deplasat la Soci.

Referințe

Tupolev 154 este o aeronavă de mărime medie, creată în anii ’60 în Uniunea Sovietică, capabilă să decoleze şi să aterizeze în condiţii extreme. A fost principala aeronavă folosită de armata sovietică şi apoi rusă, dar este folosit şi în aviaţia civilă din Rusia şi alte 17 ţări. Este unul dintre cele mai rapide avioane de zbor folosite în aviaţia civilă, putând atinge aproape o mie de kilometri pe oră.

La 10 aprilie 2010, o aeronavă de tip Tupolev Tu-154 din cadrul Regimentului 36 al Aviației Speciale poloneze s-a prăbușit în apropierea aeroportului de la Smolensk, Regiunea Smolensk, Rusia, în accident decedând toți cei 88 de pasageri și cei 8 membri ai echipajului. În aeronavă se aflau președintele Poloniei Lech Kaczyński, membri ai Guvernului și ai ramurii legislative, comandanți ai Forțelor Armate, precum și alți demnitari polonezi.


Surse: digi24, wikipedia


 

Categorie: Știri
Etichete: avion, marea neagra, prabusit, soci, TUPOLEV 154, Vladimir Putin
Distribuie:
Articolul anterior
Fă-ți un Cadou de Crăciun și retrăiește povestea pusă pe note a celui mai frumos personaj din literatura română: Pinguinul Apolodor
Articolul următor
În spiritul sărbătorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

baqcalaureat 2024 large

Încep probele de la BACALAUREAT 2024

Luni, 17 iunie, Bacalaureatul 2024 începe cu probele de competenţe. În județul Arad, un sfert dintre elevii care au terminat clasa a XII-a nu s-au înscris la Bacalaureat. Potrivit declarațiilor…