Fă-ți un Cadou de Crăciun și retrăiește povestea pusă pe note a celui mai frumos personaj din literatura română: Pinguinul Apolodor

apolodor e1482575890597 rotated
Distribuie:

 

Cartea cu Apolodor, bijuteria scrisă de Gellu Naum (1915 – 2011) și publicată pentru prima oară în 1959 face – din fericire! – furori în librării și acum, revista Dilema, de exemplu, incluzând ediția din 2016, ilustrată de Dan Ungureanu (foto reprezentativ), în topul recomandărilor la secțiunea „Carte pentru copii”.

Cartea cu Apolodor (care continuă cu A doua carte cu Apolodor) nu este, însă, doar o carte pentru copii: este un poem cu și despre cei mai angelici și cei mai păcătoși dintre noi. Este rezumatul vieții (cel puțin imaginare- respectiv cea care contează cel mai mult în memoria noastră) oricărui cititor, este traseul unei oarecare ființe dotată cu inteligență și sensibilitate născută într-o oarecare lume, traversând o oarecare istorie, este o carte pentru filosofii cei mai exigenți, pentru poeții cei mai talentați, pentru junkerii cei mai extremi… și chiar și pentru oamenii mediocri.
Pinguinul Apolodor este cel mai frumos personaj din literatura română.

Ada Milea a pus (capod)opera pe note și a ieșit… încă o bijuterie

„Actriţa şi cîntăreaţa Ada Milea a adaptat textul lui Gellu Naum şi a realizat un album muzical despre calătoriile acestui personaj în jurul lumii. Vocea pe care Ada Milea i-o împrumută personajului Apolodor e cînd tristă, cînd exaltată, reuşind să păstreze bine misterul călătoriei. Spectacolul urmăreşte cu multă inspiraţie iniţierea lui Apolodor în timpul căutărilor sale în jurul lumii. Muzica pe care a compus-o Ada Milea pentru spectacol este inovatoare şi susţine foarte bine întreaga poveste: ritm, şi mai ales spirit ludic. Pinguinul Apolodor are toate sansele să ajungă vedetă: are poveste, personalitate proprie şi avataruri diverse. Cu vocea pe care i-o împrumută Ada Milea, va intra cu siguranţă în galeria de super-eroi ai poveştilor pentru copii” (rfi).

Fă-ți un cadou de Crăciun și (re)ascultă Cartea cu Apolodor cântată de Ada Milea.

 

 

Categorie: Știri
Etichete: ada milea, apolodor, cartea cu apolodor, gellu naum, rupe-te
Distribuie:
Articolul anterior
PASTORALA IPS TIMOTEI LA NAȘTEREA DOMNULUI 2016
Articolul următor
[BREAKING NEWS] Rusia e în doliu de Crăciun: 93 de militari, muzicieni și jurnaliști au murit după ce avionul care-i transporta în Siria s-a prăbușit în Marea Neagră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie