Calificare și atât! CUPA ROMÂNIEI – faza „Play-off”. CSC DUMBRĂVIȚA – UTA: 0-1 (0-0)

dumbravita - uta
Distribuie:

CUPA ROMÂNIEI – faza ,,Play-off”


CSC DUMBRĂVIȚA – UTA 0-1 (0-0)
Au marcat: Fabry (88)


DUMBRĂVIȚA (antrenor Cosmin Stan): P. Toroc(54 Trifon) – Băluțoiu(90 Martinov), Moțiu, Țieranu, Lalic, Gladun – Plokhotnyuk(90 Mercioiu), Cibi, Ristin(90 Șofran), Nortey (63 Olaru) – Tismonar.

Rezerve neutilizate:  A. Toroc, Neag, Amariei, Martinov, Tănase.

Cartonașe galbene: Trifon


UTA (antrenor Sorin Rădoi): Kucher – Diogo (46 R.Pop), Benga, Markov, Abeid – Holst, Carp (63 Fabry) – Stahl, Mihai (78 Freitas), Stanciu (46 Dumitrașcu) – Vucenovic (63 Cooper).

Rezerve neutilizate: Iacob – Stolnik, Iurasciuc, Marku.

Cartonașe galbene: –


Arbitri: Valentin Porumbel (Oltenița) – Daniel Lar (Baia Mare), Gabriel Neagu (Călărași). Arbitru rezervă: Norbert Kemenes (Baia Mare).

Observator arbitri: Teodora Albon (Cluj)

Observator joc: Felix Grigore (București)    

31 august 2023, ora: 20,00, temparatura: 22°C, stadion: Francisc Neuman, spectatori: 3500.


Calificare și atât!

Dumbrăvița a acceptat să joace la Arad meciul decisiv de accedere în gupele Cupei României. Dealtfel, echipa timișană (mai bine zis timișoreană), ar fi vrut să-și dispute și anul trecut meciurile din grupa în care se calificase în „competiția KO”, dar au considerat că nu merită să plătească o chirie de 25 mii euro pe meci, pentru a organiza acasă, pe „Francisc Neuman”, meciuri cu CFR Cluj și Rapid.

Meciul a fost abordat lejer de UTA, deși jucătorii cu mai puține minute în campionat, introduși titulari de „secundul” Sorin Rădoi – după consultarea cu Mircea Rednic, aflat încă pe patul de spital – ar fi trebuit să rupă gazonul pentru a se evidenția.

După o scurtă perioadă în care Dumbrăvița a fost „lăsată” să se agite în jumătatea arădeană, UTA și-a așezat echipa la 40 metri de poarta lui Kucher și a exersat pasele în terenul advers. Dar tot jocul arădenilor s-a așternut până în preajma careului vizitatorilor. Pentru că aceștia și-au dispus liniile cu șase „verzi” în fața liniei de „16” și restul la „agățat” mingi, în fața lor. Așa că UTA n-a prea avut pe unde să intre în careul advers. 


Pentru că meciul a avut și rol de antrenament pentru „Bătrâna Doamnă”, oricât de profundă ar fi analiza, nu se pot evideția multe.

Hai, pasele au mers binișor, deh, anvergura echipei de primă ligă, dar adversarul a avut câteva ieșiri „lucrate”, cu pase spre Tismonar, destinatarul preferat. Urmărit a fost și vârful Vucenovic, căruia întrega suflare utistă îi așteaptă golurile. Și să arate că după atâtea chixuri cu atacanți duși de „impresarul suprem”, UTA și-a găsit – lângă Cooper – omul de gol. Dar sârbul născut în Austria și venit din Cipru a părut în unele momente că acum a coborât din autocarul de linie cu care a ajuns la Arad.

Fața arădenilor nu s-a schimbat aproape deloc după pauză. Chiar dacă au fost introduși Pop și Dumitrașcu să producă „iureș pe extreme”, vorba legendarului Coco Dumitrescu. Ba mai aproape de gol au fost cei din Dumbrăvița, care au fost la o palmă de gol la două faze fixe, consumate între minutele 60 și 62. 

Neobișnuiți poate să joace la ceas de seară – totuși era ora 21,30 – jucătorii Dumbrăviței au început să ce culce pe teren în minutul 75, 3-4 ascultând concomitent cum crește iarba. Dar somnul le-a sărit instant timișenilor, pentru că Fabry a marcat în minutul 88. Slovacul ce cântă la pianul „Bătrânei Doamne”, a primit balonul central, a făcut o fentă scurtă și a șutat de la 16 metri pe diagonală, marcând în stânga portarului Trifon.

UTA a tranșat meciul deloc lejer, dar partidele de cupă din acestă fază, când o echipă din primul eșalon întâlnește una de ligă inferioară, nu mai sunt un prilej de a face scor, nivelul general fiind mult inferior anilor când protagnist în teren era Mircea Rednic.


Sănătate, Mircea!  

alaturi de rednic

(Foto credit: Adi Burcă@Utiștii)


Alte bannere afișate de peluza Iosif Petschovsky: 

  

    

 

Categorie: Sport
Etichete: alături de Rednic, cupa romaniei, Cupa României play-off, Dummbrăvița - UTA
Distribuie:
Articolul anterior
Alertă aeriană la Kiev din cauza amenințărilor cu rachete
Articolul următor
Club Nerv se mută și inaugurează noua locație cu trei zile pline de trupe arădene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie