Scandal la o școală din Timișoara: Camere video montate în toalete pentru a „proteja” elevii

camere
Distribuie:

O decizie șocantă la o școală generală din Timișoara a stârnit controverse în rândul părinților. Conducerea Școlii Gimnaziale 30 a decis să monteze camere de supraveghere în toalete, în zona chiuvetelor, sub pretextul că ar putea descuraja actele de violență și obiceiurile nesănătoase.


Directoarea școlii, Mihaela Șora, a justificat această măsură spunând că are în vedere să descopere comportamentele neadecvate ale elevilor, pentru a menține disciplina școlară.

Mulți părinți au ridicat semne de întrebare cu privire la legalitatea și moralitatea acestei decizii, invocând dreptul la intimitate al copiilor lor.

Deși camerele de supraveghere nu au fost încă activate și se așteaptă avizele necesare, inclusiv de la poliție, preocupările legate de violarea intimității elevilor persistă. În timp ce unii părinți susțin măsura, argumentând că este necesară pentru a asigura siguranța copiilor lor, alții o consideră excesivă și intruzivă.

Inspectoratul Școlar Județean Timiș a fost sesizat cu privire la această problemă, iar oficialii încearcă să determine dacă montarea camerelor de supraveghere este în conformitate cu reglementările legale și cu drepturile elevilor. Cu toate acestea, avocatul Florin Kovacs a subliniat că măsura ar putea încălca dreptul la viață privată și intimă al minorilor, prevăzut de Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR).

Sursa: Știrile ProTV


 

Categorie: Timiș
Etichete: camere de supraveghere, stiri timisoara, Timis
Distribuie:
Articolul anterior
Aradul înflorit – Trecerea de la gazon la „pajiști urbane”
Articolul următor
Olimpiada Națională a Sportului Școlar la Tenis de Masă – Faza Națională pentru Elevii din Clasele IX-XII/XIII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie