Zeci de elevi și profesori de la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara au ajuns la spital intoxicați cu o substanță, deocamdată, necunoscută

cd loga
Distribuie:

Zeci de elevi din aproape toate clasele, precum și profesori de la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara au ajuns la spital începând de marți după-amiaza și în cursul nopții, cu suspiciune de intoxicație. Cu toții au acuzat dureri abdominale, amețeală, vărsături, frisoane și scaune diareice.


Conform OpiniaTimișoarei.ro, sunt 86 de elevi și profesori intoxicați în acest moment. 12 copii au rămas internați la spital. Se fac noi cercetări în școala de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș. Aceștia prelevează probe din apă și din clase.

Noaptea trecută, la ora 1.00, ISU Timiș a dispus deplasarea la locul intervenției cu 1 ASERV Dacia Duster, 1 CBRN și 6 subofițeri, pentru identificarea unei posibile surse.

Totodată, conducerea instituției de învățământ contactată de jurnaliștii timișoreni, a  precizat că „nu este cunoscută sursa posibilă de intoxicare având în vedere că nu există cantină, liceul nu e racordat la gaze naturale și nu s-au făcut dezinfecții, dezinsecții sau deratizare. S-a luat în calcul și posibilitatea ca aceștia să fi băut apă de la niște dozatoare aflate în incinta liceului, însă nu toți cei care se simt rău au consumat apă de la aceste aparate.”


Până când se va stabili cauza care a dus la intoxicarea elevilor și profesorilor, s-a luat decizia suspendării cursurilor 

„Potrivit articolului 9, alineat 3) și 4) litera b) din OME 4183/2022, cu modificările și completările ulterioare, Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, considerând a fi o situație obiectivă, o situaţie excepțională, împreună cu conducerea unității de învățământ, la cererea directorului, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii, și anunțând Ministerul Educației, am decis suspendarea cursurilor şcolare pentru ziua de astăzi” – au transmis reprezentanții ISJ Timiș.

În cursul dimineții a fost întocmit și un chestionar ce a fost transmis pe toate grupurile claselor școlii pentru a se realiza un bilanț al copiilor și profesorilor afectați, pentru că mulți doar au rămas acasă și nu au ajuns la spital, dar și pentru a stabili ce anume au făcut fiecare marți, în ce săli s-au aflat, ce anume au mâncat, au băut sau au cumpărat, în speranța că va fi descoperit un element comun ce ar putea conduce la cauza intoxicării.


Sursa: OpiniaTimișoarei.ro


 

Categorie: Timiș
Etichete: Colegiul National C. D. Loga, intoxicatie, stiri timisoara
Distribuie:
Articolul anterior
„Ciorba Cetatea Aradului” reîncălzită de Bibarț l-a iritat pe Fifor: „Asta îi ceream lui Falcă în 2018. Oare de ce v-au trebuit 5 ani să rupeți norii cu izbânzile acestea?”
Articolul următor
„Dialoguri cromatice în abstractul vizual”, la Bibliotecă Județeană „A. D. Xenopol”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie