Care e rostul unei conferințe de presă?

vali viski
Distribuie:

Vine un meci pe care UTA ar putea să-l materializeze în puncte. Chiar ar fi indicat! Pentru că la Sibiu, cu Hermannstadt, datele problemei nu sunt prea grele pentru băieții – puțini încă – ai lui Mircea Rednic. E clar că lotul„,roș-alb” nu este încă  bine dimensionat, nu are încă ,,ștaif”. Dar acum, la început de „an școlar”, celelalte „clase” au și ele probleme. De omogenitate, de exprimare, fizice, tactice.

Rednic e din naștere optimist. N-a știut cu ce să-și înceapă conferința de presă, „cu alea bune, sau alea rele”, dar a spus presei că pentru el, în procesul de pregătire, „fiecare săptămână contează”. Văzând ce-a prestat Hermannstadt în cele două etape, ideea principală este că „Sibiul sunt periculoși pe contraatac”, dar după scanarea finală, a reieșit că „e ochipă de nivelul nostru”.

Normal, trebuie să-ți faci și puțin curaj atunci când ai rețineri în capacitatea ta de exprimare.

Și atunci, barometrul pentru meciul de la Sibiu, rămâne disputa cu CFR-ul. Din istoricul căruia Rednic a reamintit la conferința de presă de azi, că „am avut momente bune, dar ne-am bătut singuri”. Interesantă este remarca „Puriului” că „am făcut aceleași greșeli ca la Galați”. Dar ascultătorii din sală, și cei doi-trei „întrebători”, au fost puși pe gânduri cu precizarea că „Am pierdut două transferuri ca și făcute”, pentru că jucătorii  ar fi fost „întorși din aeroport”, după ce aceștia ar fi primit recenzii negative de la foști purtători ai echipamentului roș-alb.

Lotul e subțire încă. Rednic a subliniat că din cei 16 ce se vor deplasa la Sibiu, cinci băieți sunt „under”, plus doi, care sunt portari. Greu să-ți pui planul în aplicare în aceste condiții. Dar actualul antrenor ce s-a înhămat la reconstrucția unei echipe mai competitive, a ținut să le atragă atenția „ghibiților” cu mesajul: „Lăsați trecutul! Am avut o echipă care s-a salvat la baraj. Să vedem viitorul!”.

Ca nevoi, sunt încă multe în lot. „Am doar un atacant și jumăte. Neapărat mai vreau unul. Și ar mai trebui un fundaș central, un mijlocaș lateral”, a precizat Mircea Rednic., care a reamintit tuturor că „am venit la UTA pentru că am încredere că ce ne-am propus vom realiza”.

În fine, la conferința ținută în prologul partidei cu Hermannstadt, (o parte din) presă a fost hazlie.

Nu-i chiar deontologic să te amuzi, dar au adresat întrebări și „prieteni” care nu prea au treabă cu știrile „de la ora șaișpe”, când a fost organizată comunicarea. Dar trebuia să întrebe cineva, ceva. Hai cu puncte la Sibiu!


Conferința de presă, așa cum a fost transmisă de pe pagina oficială de  facebook a UTA Arad


Categorie: Sport, Cronica unui șugubăț, Rubrici
Etichete: conferinta de presa, cronica unui sugubat, mircea rednic, UTA, Vali Viski
Distribuie:
Articolul anterior
Castelul de apă din Răpsig – o telenovelă care durează din 1998 – sau de câte firme ai nevoie să construiești un turn
Articolul următor
„Barbieheimer” – fenomenul celor două filme lansate în aceeași zi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie