Cât ne-a costat starea de urgență din bugetul local al Aradului? Un „chilipir”: 21.183.341,52 lei adică 4.413.196,15 euro [DOCUMENTE]

pma
Distribuie:

 

 

Începând cu luna martie a acestui an, de când a fost instaurată starea de urgență la nivel național, dincolo de grija împiedicării răspândirii virusului, bugetele locale au avut și grija „răspândirii banilor” peste tot unde trebuia și pentru tot ce trebuia… dacă așa a ordonat Grupul de Comunicare Strategică.

În 27 aprilie am transmis către primăria municipiului Arad, în baza prevederilor Legii 544 privind liberul acces la informațiile publice, să ne transmită următoarele informații de interes public:

 

1. Dacă Primăria Arad a alocat sume din bugetul local pentru carantina instituționalizată? Dacă da, ce sumă a fost alocată? Care sunt pensiunile / hotelurile beneficiare?
2. Dacă Primăria Arad a alocat sume din bugetul local pentru spitalele arădene? Dacă da, care este suma, pentru care spital și în ce scop?
3. Care este suma totală ( defalcată pe obiective) alocată de Primăria Arad până la data curentă în contextul Crizei Covid?
Marți, 21 iulie, la 3 luni de la solicitare, ni s-a comunicat și răspunsul iar concluzia este că starea de urgență ne-a costat, din bugetul local al municipiului, suma de 21.183.341,52 lei adică 4.413.196,15 euro, sumă la care se adaugă 874.460 lei ( cheltuieli cu alocația de cazare) și 266.140 lei (suma aferentă cheltuielilor cu indemnizația de cazare), sume suportate din bugetul Ministerului Sănătății prin Direcțiile de Sănătate Publică Județene. Adică, numai carantinarea unui număr de 350 de persoane în spațiile special amenajate de la SC Arbor Everest SRL, SC MIGCOOP SRL și SC DOR TIN AGRO SRL a fost în valoare de 1.140.600 lei ( 238.000 euro).
Cheltuielile defalcate, astfel cum ne-au fost comunicate:

1. Primăria Arad a alocat sume din bugetul local pentru carantina instituționalizată? Dacă da, ce sumă a fost alocată? Care sunt pensiunile / hotelurile beneficiare?

În conformitate cu HG nr.201/2020 Municipiul Arad a alocat 1.140.600 lei pentru carantinarea unui număr de 350 de persoane în spațiile special amenajate de SC Arbor Everest SRL, SC MIGCOOP SRL și SC DOR TIN AGRO SRL. 874.460 lei reprezintă cheltuieli cu alocația de cazare, iar 266.140 lei este suma aferentă cheltuielilor cu indemnizația de cazare. Sumele sunt suportate din bugetul Ministerului Sănătății prin Direcțiile de Sănătate Publică Județene.

 

2. Primăria Arad a alocat sume din bugetul local pentru spitalele arădene? Dacă da, care este suma, pentru care spital și în ce scop?

În conformitate cu HCLM nr. 153 din 20 martie 2020, respectiv HCLM nr. 166 din 30 martie 2020, Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad i-au fost transferați din bugetele locale pentru finanțarea cheltuielilor de capital din domeniul sănătății 5.942.000 lei în vederea dotării cu aparatură a unității medicale. Tot pentru dotarea celei mai mari unități medicale din județ a mai fost alocată din bugetul Municipiului Arad suma de 13.700.000 lei, în conformitate cu HCLM nr.226 din 28.05.2020.

 

3. Care este suma totală (defalcată pe obiective) alocată de Primăria Arad până la data curentă în contextul crizei Covid?

Pe perioada stării de urgență, în vederea prevenirii și combaterii pandemiei COVID-19, Municipiul Arad a alocat următoarele sume din bugetul local:
-Pentru furnizarea de măști de protecție, mănuși de unică folosință, dezinfectant pentru mâini și dezinfectanți pentru suprafețe în vederea limitării contagiozității Coronavirus SARS-COV2 la Primăria Municipiului Arad s-au plătit 833.717,73 lei.
-Pentru servicii de dezinfecție a părților comune a imobilelor cu destinație de locuințe colective din Municipiul Arad s-au alocat din bugetul local 168.067,23 lei
– Pentru achiziționarea de termometre cu infraroșu s-a plătit din bugetul local 40.790, 40 lei.
-Pentru alocația de hrană și indemnizația de cazare pentru personalul din serviciile sociale publice aflat în izolare preventivă la locul de muncă (în conformitate cu art.6 din OUG nr.55/220) s-au angajat 74.562,70 lei din care 49.197,90 lei de la bugetul local, iar 25.364,60 lei prin transfer de la bugetul de stat. Banii au fost direcționați spre Centrul Social Cantina Municipală Arad și Centrul de Îngrijiri pentru Persoanele Vârstnice Arad. Acesta din urmă a mai primit alți 10.717,14 lei pentru materiale sanitare, dezinfectanți și materiale de protecție.
– 479.641,52 lei au fost alocați din bugetul local pentru Direcția de Asistență Socială Arad în vederea achiziționării de mănuși de unică folosință, dezinfectanți, măști de protecție. Pentru adăposturile de noapte care au funcționat pe durata stării de urgență (Adăpostul de noapte de pe Calea 6 Vănători, respectiv cel amenajat în incinta Sălii de sport de pe strada Voinicilor FN), din aceeași sumă au mai fost achiziționate combinezoane, viziere, alcool sanitar, lenjerii de pat, materiale de curățenie, alimente, medicamente etc.

Nu știm exact dacă aceste sume ne-au fost comunicate cu data de referință 27 aprilie, data solicitării sau dacă au fost actualizate la data de 21 iulie, data comunicării răspunsului. Vom reveni cu clarificarea acestui aspect.
Categorie: Știri
Etichete: buget local, carantina, coronavirus, primaria arad, stare de urgenta
Distribuie:
Articolul anterior
„Efectul Pană asupra agriculturii de underground”: TREI CULTURI de CANNABIS au fost descoperite de lucrătorii antidrog în Arad
Articolul următor
Întâlnire între Patronatul Român și Ministerul Finanțelor Publice, pentru găsirea soluţiilor de ieşire din criză a firmelor cu capital românesc

1 comentariu. Leave new

 • Carantinarea totala a României pina la anul
  Interzicerea consumului și desfacerii de alcool și tutun
  Interzicerea traficului rutier, feroviar și aerian
  Obligația de a vopsi ferestrele în negru
  Obligația că fiecare cetățean să facă minim o informare ( denunț) pe zi la numărul alocat,altfel sa nu primească în ziua următoare hrana oferita de armată
  Identificarea tuturor celor care au decedat iar apoi au fost clonati și microcipati in trenul negru cu locomotiva galbenă
  Doborârea sateliților 5 g și arestarea lui Bill Gates și Elon Musk care lucrează pentru extraterestrii și au trădat omenirea
  Doar două posturi TV: unul cu știri despre evoluția molimei și altul religios
  Instituirea unor lagăre pentru carantinare pentru cei bolnavi sau suspecți de virus. Împușcarea pe loc apoi incinerarea pentru orice tentativa de revolta ori evadare
  . trenul negru cu locomotiva galbenă circula și sub pământ și adună defuncții din morgile secrete. Așa că fiecare localitate sa fie încercuită de ziduri subterane de minim 500 metri adâncime. Trenul negru cu locomotiva galbenă are tehnologie ultrasecretă extraterestra.
  Raed Arafat președintele României iar Vela Marcel prin ministru pina la trecerea cumplitei boli
  Sa se permita in costum special sa se iasă din casă o data la doua săptămâni pentru cei care prin denunțuri au reușit să sprijine activitatea organelor legii.cei care nu au nici un denunț timp de o lună să fie arestați și carantinati în lagărele create pt ei. Există riscul că ei sa fie clone microcipate așa că sa fie lăsați acolo.
  Omisiunea de denunț sa fie pedepsită la fel
  La fel și cei care nu denunță pe cei care nu sunt de acord cu legile antivirus,nu stau departe de ferestre și nu poartă echipamente de protecție: masca și.manusi in casă
  Este extrem de simplu sa stârpim virusul prin aceste măsuri,dar văd că multora nu le pasă. A murit aproape jumătate din lume dar au fost clonati și microcipati in trenul negru cu locomotiva galbenă. De ce nu se iau măsuri!?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

posiar penitenciarul arad 1

[ACTUALIZARE] „Herghelia de 70 de bidivii pensionați la Penitenciarul Arad” cu care am fost seduși de DNA Timișoara înseamnă, de fapt, „doi cai frumoși, maxim șasă”… dar BANII găsiți în casa medicului Poșiar IMPRESIONEAZĂ prin OBRĂZNICIE!

  DNA Timișoara a reușit trimiterea în JUDECATĂ a medicului care pensiona „pe bandă” angajați ai Penitenciarului Arad… însă SUMELE pe care s-a pus sechestru spun mai multe decât RECHIZITORIUL.…
tiberiu rancu1

IN MEMORIAM Tiberiu RANCU

  A trecut la cele veșnice, cu puțin înainte de a împlini 72 de ani, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici din Lipova și din județul Arad: medicul…