Întâlnire între Patronatul Român și Ministerul Finanțelor Publice, pentru găsirea soluţiilor de ieşire din criză a firmelor cu capital românesc

marincrisan
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Întâlnire Patronatul Român – Ministerul Finanțelor Publice, pentru găsirea soluţiilor de ieşire din criză a firmelor cu capital românesc

 

Zilele trecute, Ioan Marin CRIŞAN, preşedintele Filialei Judeţene Arad a Confederaţiei Patronatul Român a participat împreună cu preşedintele Patronatului Român, domnul Gheorghe NAGHIU, la o întâlnire de lucru la Ministerul Finanțelor Publice. Acesta a fost reprezentat de domnii Gheorghe PECINGINĂ – Secretar de Stat, Iulian ARDELEANU – Director General şi domnul Liviu Gabriel CHIOŞEA – consilier relaţii cu publicul.

Preşedintele Patronatului Român, Gheorghe NAGHIU a prezentat pe scurt activitatea organizaţiei patronale, evidenţiind problemele financiare cu are se confruntă firmele româneşti, precum şi nevoia acestora de a obţine finanţări cu dobânzi mai mici. Acest lucru este necesar, în contextual actual al crizei generate de SARS COV 2, datorită căreia firmele româneşti au avut de suferit din cauza întreruperii activităţilor, iar politica bancară de la noi, este una a dobânzilor mari.

Cu toate că a fost lansat în luna mai 2020, „Programul de finantare IMM INVEST” aprobat  de Guvernul României acesta se blochează la băncile comerciale care prelungesc foarte mult acordarea creditelor.

Secretarul de Stat Gheorghe PECINGINĂ, coordonatorul acestui program, a propus o nouă întâlnire în luna august 2020, în care să se discute cazuri concrete privind finanţarea firmelor româneşti, promiţând totodată că se va implica direct în rezolvarea acestor probleme, urmând să aibă o discuţie cu băncile care vor finanţa acest program.

A fost discutată necesitatea găsirii unor surse de finanţare care să asigure mărirea indemnizaţiilor pentru copii precum şi mărirea punctului de pensie. Acest luru va fi posibil doar cu eradicarea neregulilor financiare, deoarece conform celor prezentate de preşedintele patronatului arădean, Ioan Marin CRIŞAN, în acest moment economia subterană a României atins un nivel ridicat, ajungând la circa 35% din PIB, ceea ce duce la o scădere a colectării la buget a taxelor si impozitelor.

„Este obligatoriu ca ANAF-ul să verifice marile companii străine din România, care în ultimii ani au fost ocolite de controalele fiscului. Au fost verificate doar firmele româneşti care au primit amenzi usturătoare. Am reuşit să avem legea prevenţiei şi să nu mai aibă firmele mici de suferit, dar nici nu putem sta indiferenţi la abuzurile firmelor cu capital străin care fac legea la noi în ţară. Un caz concret este cel al reparaţiilor auto unde lucrează multe service-uri neautorizate care nu plătesc taxe si impozite aferente veniturilor încasate. Evaziunea în acest domeniu, la nivel de ţară, a ajuns la circa 500 milioane Euro pe an şi cu toate că încă din anul 2015 au fost sesizate guvernele  Boc şi Ponta, nu a fost luată până în prezent nici o măsură de stopare a acestui fenomen. O altă problemă cu care se confruntă firmele cu capital românesc, şi care îngreunează activitatea acestora este impozitarea excesiva a muncii. Toate aceste lucruri trebuiesc rezolvate în cel mai scurt timp, altfel se va intra într-un blocaj financiar din care se va ieși foarte greu, şi multe firme îşi vor închide porţile şi acest lucru va duce la şomaj şi implicit la sufocarea bugetului de stat. Suntem dispuşi, împreună cu preşedintele Gheorghe NAGHIU să susţinem proiecte comune Partonat- Guvern, în vederea elaborării unui program de ieşire din criză care să permită deblocarea activităţii agenţilor economici”, a declarat Ioan Marin CRIŞAN după întâlnirea de la Bucureşti.

 

Filiala Judeţeană Arad a Confederaţiei Patronatul Român

 

Categorie: Știri
Etichete: Filiala Judeţeană Arad a Confederaţiei Patronatul Român, Ioan Marin Crisan
Distribuie:
Articolul anterior
Cât ne-a costat starea de urgență din bugetul local al Aradului? Un „chilipir”: 21.183.341,52 lei adică 4.413.196,15 euro [DOCUMENTE]
Articolul următor
Primarul de Târnova, Florin Farcașiu, se ia la TRÂNTĂ cu LEGEA, contrazicând sentința definitivă care nu-i mai dă voie să candideze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie