Câteva echipaje ale Poliției Locale și-au condus, simbolic, pe ultimul drum colegul de la Pitești

protest politisti locali arad 4 scaled
Distribuie:

Joi, 23 noiembrie, la ora 11.50, mai multe  echipaje ale Poliției Locale Arad și-au condus, simbolic, pe ultimul drum colegul de la Pitești.


Cinci echipaje (5 mașini) s-au plasat la kilometrul zero din municipiu, în fața Primăriei, iar alte 5 echipaje au fost în fața DGPLA de pe Calea Victoriei. Cu o fotografie a colegului lor de la Pitești lipită de parbrize, polițiștii locali au coborât din mașini și au păstrat un moment de reculegere și, ulterior, au pornit semnalele sonore și liminoase ale mașinilor din dotare.

Întrebați de ce fac acest gest, aceștia au spus că „din solidaritate”, „din respect pentru colegul nostru” și, mai ales, „pentru că oricare dintre noi poate fi victimă la fel ca el”.


  •   echipajele în fața Primăriei Arad

Întrebat de ce crede că s-a ajuns la o asemenea tragedie și dacă există vreun vinovat moral, unul dintre polițiștii locali prezenți a considerat că „presa e de vină pentru că alimentează negativ opinia publică cu privire la poliția locală și oamenii (societatea în general) reacționează cu ură când îi văd”. Deși am putea, nu-l contrazicem. Dar poate ar fi bine să reflecteze asupra faptului că oricare dintre ei poate fi victimă, în orice moment. Și asta din cauza slabei organizări a instituției, lipsei unui regulament în special pentru intervenții, slaba pregătire (sau lipsa pregătirii) a acestora în caz de intervenție, a coordonării haotice a activității lor.


  • echipajele plasate în fața DGPLA de pe Calea Victoriei

Întrebați și dacă au uitat de cazul lui Vișinel și de ce nu s-au solidarizat atunci, ni s-a răspuns doar că „și acel eveniment a fost la fel de trist și de neacceptat”.


Ce a pățit colegul lor

Un polițist local din Pitești care s-a lovit cu capul de asfalt după ce a fost lovit de un tânăr a murit după ce a stat timp de două săptămâni în comă.Tânărul de 20 de ani l-a atacat pe agent pentru că acesta l-a atenționat asupra comportamentului său. Incidentul a avut loc într-o stație de autobuz din centrul orașului Pitești. Poliţistul local i-a atras atenția tânărului că nu are voie să bea pe stradă. Acesta i-a tras un pumn care l-a trântit cu capul de asfalt. Rănile au fost atât de grave încât poliţitstul a ajuns atunci direct în operaţie.


 

Categorie: Știri
Etichete: politisti locali, polțist local decedat Pitești, solidaritate
Distribuie:
Articolul anterior
Bărbat prins beat la volan în Sântana. Șoferul este cercetat penal
Articolul următor
[CRITIC GUEST] Valeria Coțofană: „Despre moarte și țigări”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie