CAUZA SCANDALULUI „Zona Liberă”: Iustin Cionca n-a reușit să-și convingă doi prim-miniștri să dea HG-ul pentru terenul de lângă Aeroportul Arad

zona libera
Distribuie:

De câteva luni, de când a izbucnit scandalul cu terenul din Zona Liberă Curtici Arad – în speță Platforma Aeroport pe care Consiliul Județean Arad l-a promis investitorului sârb pentru construirea fabricii de drone, teren la care Zona Liberă Curtici refuză să renunțe, tot așteptăm să apară și Hotărârea de Guvern care să reglementeze această operațiune juridică. Legal, suprafața de teren aflată în administrarea Zonei Libere Curtici poate fi diminuată numai printr-o hotărâre de Guvern.

De ce această Hotărâre de Guvern nu mai apare? 

Știm că era grabă mare pentru trecerea suprafeței de teren de la Zona Liberă la CJA: ședințe peste ședințe, „teasere” în presa de casă, declarații și intervenții ale lui Iustin Cionca menite să convingă pe toată lumea că „trebuie să se miște lucrurile repede”, că pierdem investitorul etc. În această perioadă, reprezentanții CJA au purtat discuții (mai mult sau mai puțin oficial-instituționale) cu doi prim-miniștri PNL (și cu Ludovic Orban, și cu Florin Cîțu) în speranța că vor da HG-ul salvator.

Am mai scris și o reiterăm din nou, chiar dacă nu există deocamdată nimic „oficial” ca să ne susțină teoria: scandalul dintre CJA și fosta conducere a Zonei Libere Curtici are exclusiv legătură cu acest teren și, mai precis, cu refuzul Cristinei Bibarț de a renunța la acel teren.

Cauzele acestui refuz transcend litigiile civile și disputele politice, intrând în sfera PENALULUI și a CORUPȚIEI la nivel înalt, iar când vom avea întreaga documentare încheiată, vom explica cu subiect și predicat cine (și de ce, și al cui) este ACEL INVESTITOR SÂRB.


Între timp, un alt investitor a fost refuzat CJA…

Chiar în ședința cu scandal din luna martie de la CJA s-a făcut referire la un alt investitor timișorean  care este interesat de aceeași parcelă pentru construirea unui parc logistic. Numai că acest investitor n-a fost luat în serios, fiind și voci care-l credeau o invenție de ultim moment al Cristinei Bibarț pentru a avea un motiv temeinic al refuzului.


Interesele imobiliare de partid sunt mai presus de lege și de investiții?

Nu poate fi nimeni atât de naiv încât să creadă că nu există nicio miză dincolo de aspectele oficiale. Sunt nume grele implicate în această poveste, și nu doar din PNL, unele suficient de versate încât să se mențină în umbră și să coordoneze scandalul și sunt interese.

Poate fix această „miză” nu i-a convins pe fostul și actualul președinte PNL și prim-miniștri, Ludovic Orban și Florin Cîțu, nici pe ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei să urgenteze adoptarea Hotărârii de Guvern.

Și poate fix aceste suspiciuni cu privire la interesele ascunse pentru acest teren fac să nu fie nicio grabă în adoptarea Hotărârii de Guvern, pentru că nu poate exista nicio altă explicație, măcar logică, prin care „prim-ministrul lor”, din „Guvernul lor” nu se apleacă cu celeritate asupra nevoilor „Aradului lor”.

(vom reveni…)


Articole asociate:

https://criticarad.ro/avioanele-si-dronele-sarbilor-au-detonat-si-zona-libera-curtici/

ZONA LIBERĂ CURTICI: de la „cea mai opacă afacere din județul Arad” pe stil nou – la „cel mai pervers teatru de manevre politico-securiste” pe stil vechi

Categorie: Investigații
Etichete: Aeroport Arad, CJA, Cristina Bibarț, Iustin Cionca, teren aeroport, Zoan Libera Curtici
Distribuie:
Articolul anterior
TÂLHĂRIE… din prietenie bruscă, între „bețivi de talie mică” pe Calea Timișorii
Articolul următor
UTA vrea toate punctele din Ștefan cel Mare
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

le commissariat d'aulnay-sous-bois. photo afp

O rețea de cerșetori romi din APATEU, formată din femei și copii, a fost destructurată de Brigada pentru Protecţia Familiei și procurorii din Bobigny (Franța). Femeile cerșeau deghizate în port musulman, iar în perioada Ramadanului făceau 500 de euro pe zi

O reţea de cerşetori din România, majoritatea emigrați din comuna Apateu, județul Arad, a fost destructurată în Franţa, de Brigada pentru Protecţia Familiei, Procuratură și Poliţie. Gruparea era formată din…