Festivalul Celtic Transilvania și 5 motive pentru a merge

festivalul celtic transilvania
Distribuie:

Festivalul Celtic Transilvania este cu adevărat unul dintre cele mai autentice festivaluri din România, și afirm asta cu încredere pentru că am participat la ediția de anul acesta, urmând să împărtășesc experiența cu voi.

Voi începe prin a scrie evidentul pe care și numele îl precizează, ci anume faptul că acest festival este dedicat muzicii folk, rock, heavy metal și istoriei celtice. Aici aveți ocazia să ascultați muzica live, să luați parte la diverse activități, gustați preparate locale și, de ce nu, să profitați și de Băile Figa la care revenim imediat în articol. Festivalul se desfășoară vis-a-vis de intrarea la Băile Figa, băi care pot impresiona prin diversitatea lor.

Poziționarea festivalului lângă aceste băi face experiența și mai diversă și relaxantă. Dacă alegeți să veniți cu cortul pădurea este foarte aproape și vă așteaptă pentru camping. Nota 10 organizatorilor, festivalul s-a desfășurat ca la carte, toată lumea de la mic la mare s-a bucurat de aceste zile.

Iată 5 motive pentru a merge la Festivalul Celtic Transilvania:

1. Muzica live

festivalul celtic transilvania

Dacă sunteți fani muzică folk, rock, heavy metal etc., acesta este festivalul perfect pentru dumneavoastră. Acest festival are un line-up de artiști divers de la trupe și artiști români până la trupe și artiști aduși de afară .

Concertele au fost prezentate de Alexandru Arnăutu (Vraciu), care este primul comediant din România care îmbină muzica rock și impersonările actorilor de la Hollywood cu fenomenul de Stand up Comedy. A fost membru al echipei lui Adrian Despot la Vocea României, a participat la emisiunile iUmor și X Factor de pe Antena 1 unde a ridicat publicul în picioare și a primit un contract din partea lui Mihai Bendeac.

În prima zi a festivalului au cântat în deschidere trupa GAV, urmată de BUCIUM care au dat vibe-ul festivalului, legendarii KEMPES, Dirty Shirt iar în final trupa SKYCLAD.

A doua zi a fost mai heavy în deschidere cântănd ZGRIPSORUM , după HARMĂSAR, E-AN-NA, DORDEDUH și GRAVE DIGGER .

Continuând tot așa ultima zi ,cea mai așteptată zi, a început cu WOLFARIAN, urmat de AETHER, TRUDA ,BUCOVINA și CORVUS CORAX.

Trupele s-au auzit demențial, publicul a fost foarte receptiv și foarte implicat în toate momentele. Locul perfect dacă ești fan headbang sau îți place să intri într-un moshpit prietenesc.

2. Locul e plin de istorie

celtic transilvania

În a doua zi s-a deschis și satul celtic, loc în care îi găsim pe Terra Dacica Aetherna, Historia Renascita, Amicii Muzeului, Omnis Barbaria și Asociația Culturală Istoria Interactivă.

Terra Dacica Aeterna, ca reprezentant fiind Mugur Pop, care este o figură emblematică a TDA, veteran al asociaţiei, actualmente vicepreşedinte TDA şi un membru activ atât în comunitatea clujeană, cât şi la nivel naţional.
Cunoscut în lumea reconstituirilor antice drept temutul GERULA, luptătorul dac, este un mânuitor dibaci de falx si un ţintaş feroce de fiecare dată când are arcul în mână.
La evenimentele de reconstituire istorică prezenţa lui nu trece niciodată neobservată, asta datorită staturii lui impozante (e cu un cap mai înalt decât frații lui de arme și zdravăn de zici că însuși muntele l-a învățat cum să crească) şi a apariţiilor sale spectaculoase pe cal sau însoţit de câte un ciobănesc carpatin.
De la Gerula veţi primi sfaturi de mânuire a armelor folosite de daci (incluzând demonstraţii cu arcul şi falxul), respectiv afla cum erau priviţi şi folosiţi caii de către luptătorii antici. Iar dacă îl întâlniți ca adversar pe câmpul de luptă, bizuiți-vă mai degrabă pe iuțeala picioarelor.
Am avut ocazia să vedem diverse ateliere precum cele de meserii tradiționale, am fost spectator privind un atelier de prelucrare artizanală a lemnului cu Ciprian Pop. Uitându-te la toți acești oameni pasionați începi să intri în vraja festivalului.

Prezentator reenactment al festivalului a fost Andrei Pogăciaș care a studiat Dreptul, apoi Istoria și Relațiile Internaționale la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj (România), unde a făcut și un MBA în Managementul Conflictelor și Crizelor și un doctorat despre războaiele din secolul al XVIII-lea dintre Austria, Rusia și Turcia. Lucrează ca redactor la o importantă editură românească și este, de asemenea, traducător și istoric militar independent.

A publicat despre istoria militară est-europeană, din cele mai vechi timpuri până la Primul Război Mondial și în prezent lucrează la cărți atât în ​​română, cât și în engleză. Printre hobby-urile sale se enumeră reconstituirea istorică și muzica heavy metal. 

3. Băile Figa

baile figa

Revenind la băile Figa, acestea sunt plasate perfect lângă festival, deoarece nu doar că băile constituie un mare bonus pentru cei care aleg campingul (pentru acces la dușuri și diverse facilități) dar și pentru cei care vor diversitate în experiența festivalului.

Prețul este unul accesibil, abonamentul exterior fiind 30 lei pe zi iar pentru accesul interior în centrul Legacy un surplus de 20 lei . Pentru început sunt bazine de apă la discreție, de la cele cu apa rece/calda, adâncime mică/mare până la un bazin cu apă caldă sau unul cu nămol.

Sunt o mulțime de activități pe care le poți face la băi pentru a face timpul să treacă până la ora de începere. Activități precum sauna, datul pe tobogane de tot felul, bălăceală, te poți relaxa la un cocktail sau un masaj.

Partea preferată a iubitorilor de sport este cu siguranță parcul de fitness amenajat afară care îți asigură un antrenament decent. Mi-a plăcut mult acest parc, mi se pare ceva necesar în fiecare oraș, mi se pare o investiție de care lumea chiar se bucura și pe care lumea o folosește.

4. Un festival family/ pet friendly și foarte incluziv

dsc00104 2 scaled e1690231309340

Unul dintre cele mai prietenoase festivaluri la care am participat. Aici am văzut oameni de toate vârstele, de la cei mai în vârstă la copii micuți care se distrau alături de părinți. Am văzut și oameni care au venit cu animale, cățeii bucurându-se de atenția oamenilor. Oamenii cu dizabilități au avut intrarea libera.

Festivalul îți oferă ocazia ideală pentru a cunoaște oameni noi sau prieteni pe care i-ai întâlnit doar online, să petreci timpul cu ei la un cidru sau bere rece sau să stați la un foc de tabără împreună.

5. Plin de activități interactive

balon aer cald

Încă un plus la acest festival sunt activitățile pe care acesta le oferă. Printre activități se enumeră și ateliere unde poți învăța diverse meșteșuguri. Trasul cu arcul a fost partea mea preferata, oamenii responsabili se ocupă de tine, au răbdare să îți explice pas cu pas tehnica și să îți facă experiența una de neuitat.

O activitate care a atras atenția oamenilor a fost zborul cu aer cald, dacă ești însetat de nou și dorești să experimentezi o emoție aparte, asociația AX Sport/Extreme îți poate oferi diferite tipuri de experiențe extreme de neuitat.

Tarifele acestora sunt următoarele:

– zbor simplu în balon fără sărituri de circa 10-15 minute deasupra Băilor Figa va costa = 30EUR/ 150 RON – de persoană. (maxim 4 persoane).

– salt simplu = 40 EUR/ 210 RON

– salt in tandem (2 persoane sărituri) = 90 EUR/ 460RON.
Pentru ca totul să se desfășoare în condiții specifice de siguranță, vă rugăm să respectați regulile stricte impuse de către cei de la asociația AX Sport/Extreme. „AX! Sports”, VGM Ltd. este o societate comercială înființată în anul 2005. Fondatorul companiei, Velislav Maldzhiev, a absolvit Academia Națională de Sport, specialitatea „Turism – Alpinism” din Sofia. A început să practice sporturile extreme de la mijlocul anilor 80 și este unul dintre fondatorii Asociației Sporturilor Extreme Comerciale din Bulgaria.
Categorie: Lifestyle
Etichete: băile figa, celtic transilvania, festivalul celtic transilvania
Distribuie:
Articolul anterior
Dorian Popa a crezut că-și găsește sfârșitul la Arad: „Dacă mor azi, vă iubesc!”
Articolul următor
Concert GOSPEL „LA BĂNCUȚE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie