Centru de medicină tradițională chineză – un proiect al Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze

fpcrc centru medicina traditionala chineza
Distribuie:

Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, condus de președintele prof.univ.dr. Lizica Mihuț, a anunțat miercuri, 11 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă demararea unui proiect pentru comunitatea arădeană și nu numai: înființarea unui centru de medicină tradițională chineză.  Forumul a încheiat un parteneriat de colaborare cu Consiliul Județean Arad, urmând ca la începutul lunii noiembrie să fie oficializată colaborarea și cu Primăria Municipiului Arad.

„Cu prilejul celei de a opta ediții a Simpozionului – colocviu <Dialoguri româno – chineze> se va semna protocolul de colaborare între Primăria Arad – Consiliul Local Municipal și Forumul Prieteniei și Colaborării Româno -Chineze. Trebuie spus că în cadrul simpozionului vom avea cinci lucrări extrem de importante, elaborate de doctori recunoscuți, tematica fiind medicina tradițională chineză. Acesta este un pas extrem de important pentru ca proiectul nostru de a deschide un centru de medicină tradițională chineză să poată fi realizat. Este într-adevăr un proces ce are nevoie de multă muncă și implicare, dar avem toată încrederea că împreună cu toți partenerii implicați și cu sprijinul oferit de Ambasada Chinei la București vom reuși să-l ducem la bun sfârșit. Personal, am fost la două spitale din China, specializate în medicina tradițională și pot să vă spun că în acest moment țări precum Statele Unite, Marea Britanie, Germania solicită cadre medicale calificate în acest domeniu. Medicina tradițională presupune diagnosticări non-invazive, prin apăsarea unor puncte de pe corpul uman, iar tratamentul este unul axat pe medicamente naturiste.

Considerând, tocmai, că acest domeniu este unul de extrem de mare interes și poate aduce beneficii comunității, am decis să renunțăm la abordarea mult mai largă pe care au avut-o simpozioanele trecute și să ne focusăm pe tot ceea ce înseamnă medicina tradițională chineză”, a transmis prof.univ.dr. Lizica Mihuț în cadrul conferinței de presă.


Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze va publica  și o carte în limba română despre medicina tradițională chineză, această apariție editorială fiind un pas important în ceea ce înseamnă informare și cunoaștere în acest domeniu.

fpcrc centru medicina traditionala chineza1


Centru de medicină tradițională chineză – un proiect cu impact pentru comunitatea arădeană

„Importanța proiectului actual derivă din importanța pe care o dăm sănătății. Ne bucurăm că avem această oportunitate de a deschide acest centru care este atât de necesar comunității”, a punctat Liliana Bran, directorul Școlii Sanitare Postliceale din Arad.

Ana-Maria Dragoș, președintele Asociației Con Brio, a specificat la rândul său că „tema principală și unică a acestui simpozion este tocmai sănătatea. Pornind de aici derivă inclusiv prevenția și calitatea vieții, și sunt onorate să facem parte din acest proiect”.

Dr. Corina Crișan a precizat faptul că nu este la prima acțiune de promovare a medicinei tradiționale chineze,  în cadrul simpozioanelor din anii anteriori a mai susținut lucrări care au avut ca subiect tocmai un stil de viață bazat pe practicile medicinei chineze.


 

Categorie: Știri
Etichete: Ana Maria Dragos, Centru de Medicină Tradiţională Chineză, dr. Corina Crişan, Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, Liliana Bran, prof. univ. dr. Lizica Mihuț
Distribuie:
Articolul anterior
Recital de lieduri, cu Daniel Fueter, Niklaus Kost și Ana Silvestru, la Casa Pianului
Articolul următor
Scandalul cu Poliția Locală din cazul „Vișinel” – musca de pe pălăria lui Lazăr Faur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie