Cercetătorul care a editat genele bebelușilor revine în laborator și se declară „mândru” de munca sa în ciuda pedepsei cu închisoare

he jiankui
Distribuie:
Un cercetător chinez care a fost condamnat pentru implicarea sa în crearea primilor bebeluși editați genetic din lume a anunțat că s-a întors la laboratorul său pentru a lucra la tratamentul bolilor genetice, inclusiv a Alzheimerului.

He Jiankui, care a folosit tehnologia Crispr pentru a edita genomul, a declarat într-un interviu acordat unui ziar japonez că a reluat cercetările privind editarea genomului embrionar uman, ignorând controversele legate de etica modificării artificiale a genelor.

„Vom folosi embrionii umani respinși și vom respecta atât regulile interne, cât și cele internaționale”, a afirmat He, adăugând că nu are intenții de a produce mai mulți bebeluși cu genom editat.


He Jiankui a fost condamnat la trei ani de închisoare în 2019, după ce a pretins că a creat surori gemene modificate genetic, Lulu și Nana, înainte de naștere. Experimentele sale controversate au generat critici și au ridicat îngrijorări privind etica și siguranța procedurilor de editare a genomului uman.

În ciuda condamnării sale, He a declarat că este „mândru” de munca sa și că speră să utilizeze editarea genetică pentru a trata boli genetice rare, precum distrofia musculară Duchenne și boala Alzheimer. Cu toate acestea, criticii rămân îngrijorați de implicațiile etice și medicale ale acestor proceduri.

Sursa: The Guardian


 

Categorie: Externe
Etichete: cercetatori, genele bebelusilor, He Jiankui
Distribuie:
Articolul anterior
S-a stins din viață apreciatul medic stomatolog dr. Ștefan Georgescu
Articolul următor
Care e direcția?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie