Care e direcția?

virgil florea
Distribuie:

La noi în țară și aiurea se întâmplă lucruri despre care, având doar informații primare, nu reușim să le „desfacem” noima în niciun caz. Pentru că nu mai funcționează formulele de bun simț pe care le-am învățat cu mult timp în urmă.


Niște descreierați s-au pus pe împușcat oameni în Moscova.

Alții la fel, au năvălit aidoma migratorilor din răsărit de după anul 1200 în kibutz-urile evreilor, au violat, au mutilat, au omorât oameni, i-au răpit. Rușii, în urmă cu mai bine de doi ani s-au încordat să facă ordine și disciplină în Ucraina, socotindu-se fratele mai mare cu responsabilități. Acum aproape toată lumea este în fierbere în așteptarea războiului care să pună capăt la ceva. Și mirarea noastră este că nu se iau în calcul niciun fel de opțiuni care să-l împiedice. Spun mirarea pentru că altfel ar trebui să emit deja o idee conclusivă. Ceea ce nu vreau. Chiar dacă o am.


De ce se marșează la nivel atlantic-european pe un astfel de scenariu?

Există vreun câștig al cuiva? Noi doar putem constata chestiuni deja petrecute în ultimii 30 ani, sau poate mai mult. Puse într-o ordine ele pot da o construcție greu de admis prin 1990 că cineva ar putea-o proiecta. Și totuși…

Pentru cei mai mulți dintre noi ne e greu să stabilim un punct de cotitură. Sau un punct de unde au început lucrurile să nu mai fie așezate în locurile lor. Și cine le-a tulburat efectiv. Cu nume și prenume. Probabil că ele se știu dar nouă ni se servesc teorii despre răutatea unora, comparativ cu bunele intenții ale altora. Cât de democrați sunt unii față de cât comportament deviant despotic, au alții. Pe scurt noi știm deja că toate lucrurile sunt puse în mișcare de cineva care și-a arogat funcția de a gândi pentru noi. Fără ca un sistem electoral global să-l fi validat ca atare. Pe vremuri, vechi de tot, unul Nimrod (viteaz) s-a pornit să adune oameni, să construiască o cetate pentru a dispune de o autoritate. Fără să aștepte sufragiile celor peste care el s-a așezat șef. Și a construit marea cetate a Babilonului. Doar că el a scăpat din vedere un detaliu. Sau poate tocmai acela a fost impulsul lui. Fiind vorba despre o vreme în care oamenii erua puțini ca număr, Dumnezeu a poruncit ca ei să se desfășoare pe toată suprafața planetei. Ceea ce a decis Nimrod, a fost chiar în opoziție cu porunca divină. Chestiune ce a atras punerea lui la punct. Dumnezeu a intervenit direct, le-a oprit construcția și i-a făcut să se împrăștie pe pământ. Dracii nu dispar odată cu moartea omului.


Revenind la zilele noastre,

vedem cu ochiul liber că oamenii se îndepărtează rapid de la normalitate și chiar încep să uite normalul. Sigur că aceasta nu s-a instalat brusc peste noi și vorbim despre un proces gândit și implementat în timp. O generație lasă în urmă multe și adoptă noutăți în funcție de cerințele timpului. Cum altfel putem explica acceptarea ideologiei de gen care a reușit să tulbure mințile celor născuți după anul 1990? Are asta vreo legătură cu tendințele belicoase din aceste zile? În mod direct nu, dar în ansamblul mizeriei de acum se încadrează perfect. Nu voi dezvolta. Sau cum explicăm minciunile cu încălzirea globală? Ce nevoie ne apasă pentru a o accepta? Sau cui folosesc toate blocajele de mediu? Nu poți face infrastructura din cauza unui păduche ce trebuie protejat. Suntem de râsul păduchilor.


Pe vremuri războaile chiar aveau sens.

Nemulțumiri legate de influențe, de taeritorii, de interese comerciale, și altele. Acum nu vedem nici un motiv să faci din Rusia un pion al răului. Cu excepția faptului că istoric națiunea rusă are profilul unui imperiu malefic. Nu iubesc câtuși de puțin poporul rus, dar n-am niciun motiv să-l consider dușman. Din când în când mai trebuie să privim și la animale. Ursul este lăsat în liniștea lui de toți din pădure. Și el nu le are în general treaba. Fiecare își caută de vrednicia lui. Când se întâmplă diferit, atunci ursul își arată iscusința și imediat se revine la normal. În ceea ce-i privește pe ruși, liderii „așa-ziși” civilizați, știu foarte bine că Rusia nu va porni la ceartă cu război dacă nu va fi provocată. Cine crede altfel ar trebui să mai caute în CV-ul lui Putin. Și să nu se grăbească să preia cu titlu de adevăr minciunile globaliste. Am fost bombardați cu știri despre puterea militară a Rusiei astfel încât atunci când va fi nevoie de o susținere a conflictului liderii să nu întâmpine opoziții masive din partea națiunilor. De fapt, probabil nici nu-și vor pune problema să câștige în fața Rusiei. Ei își doresc mai mult decât orice încălecarea Constituțiilor pe timp de război pentru a ascunde probe ce le-ar spinteca parcursurile din ultimii 50 ani. Asta e adevărata miză a războiului pe care ei vor să-l pornească împotriva Rusiei.


La noi în țară nu e diferit.

Sigur e altă proporția dar situația celor care au distrus țara nu e deloc admirabilă. La vedere, ei au doar confortul unor zile fără problemele celorlalți români. Doar că asigurarea de după cuprinde mult mai mult decât noi putem presupune. Extragerea lor devine mai simplă în timpul unui război decât în timp de pace. În 1945 în Germania partidul lui Hitler a avut foarte mulți membri. La Nuernberg au apărut doar cei care n-au reușit să-și bage capul după dulap. Câțiva cu importanță relativ minoră. Celor mari li s-a oferit o notorietate de calibru. Mulți au ajuns în SUA în structuri militare și de informații. Oameni gata pregătiți. Ce vreau să spun cu asta? Cei responsabili de ticăloșii nu ajung să dea socoteală. Așa că direcția spre care ne ducem, în ciuda faptului că ei încearcă să o țină secretă, este una cunoscută. Și îi știm și pe cei care țin volanul. Dacă suntem maturi și inteligenți ne scutim de multe prin punerea lor la locurile ce li se cuvin. Știm și noi să șoferim. Mult mai bine și eficient decât ei.


 

Categorie: Opinii
Etichete: geopolitica, politica, razboi, rusia
Distribuie:
Articolul anterior
Cercetătorul care a editat genele bebelușilor revine în laborator și se declară „mândru” de munca sa în ciuda pedepsei cu închisoare
Articolul următor
Prima activitate în cadrul programului STEM sySTEMs, la UVVG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

pandelea

Fă-te ziarist!

Cum naiba să te cobori la nivelul de a fi de acord când ești taxat drept „al patrulea” la… orice… adică primul fraier de după podium. Adică cel mai prost…