Ciclonul devastator din Europa ajunge în România – Meteorologii avertizează asupra ploilor torențiale, grindinei și vijeliilor

meteo ploi
Distribuie:

Ciclonul care a provocat distrugeri semnificative în Europa se îndreaptă rapid spre România, aducând cu el condiții meteo extreme. Meteorologii au emis avertizări pentru zilele următoare, anunțând ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.


Meteorologul ANM, Mihai Huștiu, a declarat pentru Digi24 că instabilitatea atmosferică se va intensifica pe măsură ce ciclonul avansează dinspre Marea Mediterană către România.

„Activitatea ciclonică din Europa Centrală se îndreaptă spre România, ceea ce va duce la o creștere semnificativă a instabilității atmosferice. Dacă astăzi și luni fenomenele vor fi izolate la munte și în vestul, centrul și nordul țării, de marți seară ne așteptăm ca acestea să se generalizeze în vest și sud-vest, iar miercuri și joi vor cuprinde toată țara. Marți și miercuri, rafalele de vânt vor atinge până la 70 km/h. În același timp, un val de aer cald și umed va aduce temperaturi ridicate, cu maxime de până la 28 de grade pe parcursul săptămânii, și chiar 30 de grade în weekend.”, a declarat Mihai Huștiu.


Nu doar România se confruntă cu aceste fenomene extreme. Aproape întreaga Europă este sub diverse coduri de vreme rea. Serviciul climatic al UE Copernicus a avertizat că niciun alt continent nu se încălzește la fel de rapid ca Europa, menționând că schimbările climatice extreme, precum valurile de căldură, inundațiile și secetele, afectează sever regiunea. În 2022, peste 70.000 de oameni au murit din cauza căldurii excesive.

Având în vedere prognoza, autoritățile române sfătuiesc populația să ia măsuri de precauție, să evite deplasările neesențiale și să se adăpostească în locuri sigure în timpul furtunilor. Este important să rămâneți informați prin intermediul canalelor oficiale și să respectați toate avertizările meteo emise de ANM.


 

Categorie: Știri
Distribuie:
Articolul anterior
Horoscop | Vărsătorii încep săptămâna în forță
Articolul următor
Embargo Fest revine anul acesta cu o ediție specială ce se va desfășura în Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie