Cionca sugerează într-un COMUNICAT OFICIAL că drumurile finanțate C.J.A. sunt bune, dar CAMIOANELE de mare tonaj le distrug. Ne roagă să fim la fel de EXIGENȚI și cu aceștia – dar NU ÎI NOMINALIZEAZĂ!

neudorf timis
Distribuie:

 

 

S-a supărat Iustin Cionca ( care, înainte de a fi ales președinte CJA își făcea campania promițând înființarea unei Poliții a lucrărilor și, mulți dintre noi l-au și crezut că se apucă serios de treabă) și ne spune că și-ar  „ dori ca arădenii care ne privesc cu ochi foarte critici să fie la fel de exigenți și cu cei care distrug drumurile noi.”. No, bun! Avem undă verde să fim critici de la domnul președinte. Dar nu ne spune cine-s ăia pe care trebuie să-i criticăm? Cu nume, prenume, număr de înmatriculare, serie de șasiu la camion și alte informații relevante ca să-i putem critica. Sigur noi, redacția asta, nu avem camioane care-i distrug lui drumurile. Și totuși, domnule Cionca, cine-s dușmanii ăia ai drumurilor județene pe care v-ați dori să-i criticăm? Unii dintre ei s-ar putea să fie chiar constructorii acelorași drumuri, unii chiar prietenii constructorilor, unii chiar mafia transportatorilor ( care include și Pecica pe harta asta complicată), unii chiar prietenii din anturajul dumneavoastră sau chiar membri de partid. Dar, dacă-i ordin, noi îl executăm cu plăcere și vă vom îndeplini această dorință negândit exprimată.

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Iustin Cionca: „Nu e de glumă, sunt 33 de amenzi într-o săptămână pentru cei care distrug drumurile județene modernizate sau reabilitate!”

Peste 326 km de drumuri județene sunt în lucru, în diferite faze al execuției, în județul Arad. Este cel mai ambițios program de modernizare/reabilitare drumuri județene din istoria recentă a Aradului, și unul dintre cele mai importante din România. De altfel, în decembrie anul trecut, Consiliul Județean Arad a și fost premiat pentru acest program la Gala Administrației din România. 

Sunt unii care nu înțeleg că aceste drumuri noi trebuie protejate. Sunt situații în care transportatorii afectează cu bună știință calitatea drumului, prin nerespectarea restricțiilor de tonaj. Camioanele cu tonaj greu distrug asfaltul și creează gropi, denivelări, și pun astfel în pericol chiar și viața celorlalți participanți la trafic. 

„Mi-aș dori ca arădenii care ne privesc cu ochi foarte critici să fie la fel de exigenți și cu cei care distrug drumurile noi. Administrația locală muncește, pe banii arădenilor, pe fonduri europene, cu bani de la stat, să modernizeze drumurile, iar unii își bat joc de acest efort și de așteptările justificate ale cetățenilor. Am cerut și Poliției Rutiere și funcționarilor de la Direcția Tehnică a Consiliului Județean Arad toleranță zero față de transportatorii care ne sfidează. Dacă avem grijă, aceste drumuri vor ține mult, dacă își bat joc de ele, se vor distruge. Îi rog pe toți, din nou, să respecte legea, să respecte investițiile care se fac, pentru că ele deservesc zeci de mii de oameni și sunt rezultatul unor eforturi mari și a unei munci intense”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. 

Iustin Cionca a făcut repetate apeluri publice în acest sens, dar situația nu s-a schimbat. În consecință, în parteneriat cu Poliția Rutieră, Consiliul Județean Arad a trecut la aplicarea de amenzi pentru cei care pun în pericol calitatea drumurilor. 

Ultimele sancțiuni au fost acordate în această săptămână pe tronsoanele de drum județean Neudorf-Zăbrani (drum modernizat în anul 2019), pe Drumul Vinului Ghioroc-Șiria (modernizat în anul 2016), Arad-Frumușeni, Zăbalț-limită județ Timiș (drum județean recepționat cu doar o săptămână în urmă, unde zilele trecute au și fost depistați contravenienți). 

Doar ieri noaptea s-au aplicat nouă amenzi, fiecare în valoare de câte 3000 de lei. În această săptămână au fost aplicate, în total, 33 de amenzi. Iar amenzile, potrivit președintelui Consiliului Județean Arad, vor continua să curgă pentru cei care sfidează restricțiile de tonaj.

Categorie: Știri
Etichete: CJA, drumuri județene, Iustin Cionca, transportatori
Distribuie:
Articolul anterior
Doi „haiduci” din CHISINDIA, de generații diferite, au fost reținuți pentru UZ DE ARMĂ LETALĂ fără drept
Articolul următor
Kaiaciştii s-au întors pe Mureş. Dacă lucrurile merg normal, în iulie ar trebui să avem Memorialul „Gorbe Laslo”

1 comentariu. Leave new

  • bun, deci le da amenda, dar ei merg in continuare cu masina pana unde au de mers. de ce nu se imobilizeaza camionul, sa ii ia placutele de inmatriculare sau sa fie confiscat. asa usor s-ar rezolva treaba daca ar vrea politicienii astia.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie