Kaiaciştii s-au întors pe Mureş. Dacă lucrurile merg normal, în iulie ar trebui să avem Memorialul „Gorbe Laslo”

kaiak5
Distribuie:

 

Kaiaciştii s-au numărat printre primii sportivi ai CS Municipal Arad reveniţi la antrenamente, odată cu relaxarea măsurilor anti-covid. Kaiac-canoe este un sport ce se desfăşoară în aer liber şi are şi probe individuale, de sprint, motiv pentru care MTS-ul a dat liber la pregătire încă din 15 mai, într-o prima etapă ce vizează sportul de performanţă. Astfel, kaiaciştii CSM-ului, pregătiţi de Alexandru Stoian, au reluat treptat antrenamentele, atât cele fizice cât şi cele specifice, pe apă: „Nu a prea ţinut vremea cu noi în ultima perioadă, dar ne-am descurcat. Am reluat pregătirea doar cu cei de la performanţă, mai exact 12 sportivi. În faţa bazei facem antrenamente fizice, iar pe apă le-am dat drumul în grupuri de câte 2,3, se răsfiră suficient, la distanţă unul de altul, pentru a respecta normele în vigoare. La început ne-am axat pe distanţe ceva mai lungi, pentru a reintra în ritm şi a-şi regăsi echilibrul. Unii mai au în această perioadă şi examenele ce ţin de şcoală, deci se impart pe două fronturi cum s-ar spune”, ne-a declarat Alexandru Stoian, care aşteaptă să afle şi calendarul competiţiilor interne, pentru a-şi face mult mai bine planul de pregătire al sezonului: „Nu se ştie încă nimic în privinţa calendarului, în funcţie de cel internaţional se vor stabili şi datele exacte ale întrecerilor din ţară. Se aude că şi Europenele se vor amâna pentru toamnă, dar aşteptăm să se oficializeze totul şi să ştim când revenim în competiţii.”

În aşteptarea calendarului intern

Dacă situația din România va evolua favorabil, în luna iulie, la Arad, ar trebui să aibă loc concursul de maraton Arad – Mureş (Cupa C.S.West) şi Memorialul „Gőrbe Laslo Daniel”, cel din urmă programat în perioada 4-5 iulie. Doar că: „Am înţeles că s-ar putea ca înaintea oricărei competiţii, indiferent de anvergură, sportivii să fie nevoiţi să se testeze pentru COVID-19, deci intervin costuri în plus, sunt mai multe aspecte ce trebuiesc clarificate. De asemenea, până în iulie mai pot exista alte etape de relaxare în ceea ce priveşte sportul, iar atunci putem discuta concret. Pe de altă parte, sunt multe cluburi ce nu au avut activitate deloc în ultima perioadă, s-a amânat un Memorial şi la Timişoara, ar urma un altul la Cinciş, apoi cel de la Arad. Nu exclud posibilitatea ca şi Memorialul “Gőrbe Laslo” să se amâne pentru o dată ulterioară, dar asta vom anunţa la timp”, conchide antrenorul secţiei de kaiac-canoe de la CSM Arad.

Categorie: Sport
Etichete: alexandru stoian, covid 19, csm arad, cupa cs west, ”Gőrbe Laslo Daniel”
Distribuie:
Articolul anterior
Cionca sugerează într-un COMUNICAT OFICIAL că drumurile finanțate C.J.A. sunt bune, dar CAMIOANELE de mare tonaj le distrug. Ne roagă să fim la fel de EXIGENȚI și cu aceștia – dar NU ÎI NOMINALIZEAZĂ!
Articolul următor
Avocatul Cosmin-Flavius Costaș o reprezintă pe UTA în LITIGIUL de la TAS cu Federația Română de Fotbal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie