CJSU Arad a dispus: Cele 16 Primării din Zona 4 de colectare a deșeurilor să se descurce… „până la delegarea temporară a operării către un operator autorizat, de către ADI-SIGD Arad”

gunoi
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]
Măsuri dispuse de CJSU Arad pentru asigurarea colectării deșeurilor din localitățile aflate în Zona 4 (n.red. Zona 4 include: Sebiș, Almaș, Bârsa, Brazii, Buteni, Cărand, Chisindia, Dezna, Dieci, Gurahonț, Hălmăgel, Hălmagiu, Ignești, Moneasa, Pleșcuța, Vârfurile)

 În urma înștiințărilor primite din partea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Arad și a Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a adoptat o hotărâre prin care se constată existența unei situații de urgență la nivelul celor 16 unități administrativ-teritoriale din zona 4, prin afectarea sănătății populației și poluarea excesivă a mediului, generată de întreruperea activității de colectare și transport al deșeurilor menajere de către operatorul de salubrizare.

Prin Hotărârea CJSU Arad, ca urmare a constatării situației de urgență,

ADI-SIGD Arad este abilitată să dispună măsuri legale în regim de urgență, pentru asigurarea continuității activității de colectare și transport a deșeurilor din zona 4, prin delegarea temporară a operării către un operator autorizat, până la desemnarea printr-o procedură de achiziții publice a unui nou operator.

Până la delegarea temporară a operării către un operator autorizat, de către ADI-SIGD Arad,

unitățile administrativ-teritoriale aflate în zona 4, membri ai asociației, vor lua toate măsurile legale care se impun, în vederea evitării unor situații care să afecteze starea de sănătate a populației și poluarea excesivă a mediului, dar fără a afecta în vreun fel proiectul „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Arad”.

Toate U.A.T.-urile, membre ale Zonei 4, vor transporta deșeurile colectate prin mijloace proprii la Stația de transfer Sebiș.
Precizăm că situația de urgență,

diferită de starea de urgență implementată de autoritățile naționale, este definită la art. 2, lit. a) din Ordonanța de Urgență nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență ca reprezentând: „evenimente excepționale, cu caracter nonmilitar, care amenință viața sau sănătatea persoanei, mediul înconjurător, valorile materiale și culturale, iar pentru restabilirea stării de normalitate sunt necesare adoptarea de măsuri și acțiuni urgente, alocarea de resurse specializate și managementul unitar al forțelor și mijloacelor implicate.”

Biroul de presă al Prefecturii Arad

Articol asociat:

Criza gunoiul a lovit tot județul. Plătim scump un serviciu prost gestionat. A.D.I DEȘEURI #REZISTĂ

Categorie: Știri
Etichete: ADI SIGD Arad, Almas, barsa, brazii, Buteni, Cărand, chisindia, CJSU Arad, criza gunoiul Arad, dezna, dieci, Gurahont, halmagel, Hălmagiu, Ignești, Moneasa, plescuta, Sebis, Varfurile, Zona 4 de colectare a deșeurilor
Distribuie:
Articolul anterior
Klandestino – Despre pictura murală cu Ionuț Popescu, la Timișoara
Articolul următor
ROCA Agri RDF trece de 100 milioane euro cifră de afaceri în primele nouă luni ale lui 2022, într-un context economic dificil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie