CONCERT AL FILARMONICII DIN BOTOȘANI ÎN ONOAREA LUI GEORGE ENESCU LA CASA MEMORIALĂ DIN LIVENI

376735195 6746230338731706 7515093994133462835 n scaled
Distribuie:

Concertul de deschidere a stagiunii 71 a Filarmonicii „George Enescu” din Botoșani, organizat în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, a fost un eveniment deosebit care a avut loc pe data de 22 septembrie 2023, la Casa Memorială „George Enescu” din fosta comună Liveni. Acest concert a avut o semnificație specială, deoarece a marcat prima apariție a filarmonicii în cadrul prestigiosului festival.

Pentru prima dată în istoria festivalului, Casa Memorială „George Enescu”, locul unde s-a născut şi a copilărit marele compozitor, și-a deschis porțile cu o curte și o casă renovate, oferind un cadru emblematic pentru evenimentul muzical. Această transformare a creat un mediu special și prietenos pentru spectatori, reprezentând o expresie vizuală puternică a angajamentului continuu al Filarmonicii din Botoșani în promovarea moștenirii lui George Enescu.

Evenimentul a fost condus de dirijorul Alexandru Ilie, iar în calitate de solist, publicul a avut privilegiul de a asculta interpretarea impresionantă a violonistului Ștefan Aprodu, laureat al Concursului Internațional George Enescu din 2022. Programul artistic a inclus lucrări de referință din repertoriul clasic, cum ar fi Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară și orchestră de Bruch, precum și cele două Rapsodii române op. 11 nr. 1 și op. 11 nr. 2, semnate de marele compozitor George Enescu.

Cu privire la interpretarea lui Ștefan Aprodu, acesta a demonstrat de ce este unul dintre cei mai talentați violoniști ai generației sale. Energia și pasiunea pe care le-a adus pe scenă au făcut ca Concertul nr. 1 de Bruch să prindă viață sub arcușul său, captivând audiența din prima notă. Apoi, cele două Rapsodii române de George Enescu au evocat cu măiestrie esența muzicii românești, iar publicul a răspuns cu aplauze entuziaste.

Atmosfera din timpul concertului a fost profundă și spirituală, iar în timpul celei de-a doua rapsodii, o surpriză neașteptată a captivat inimile spectatorilor. Un curcubeu a apărut pe cer, oferind o senzație emoțională, iar mulți dintre spectatori au interpretat acest moment ca și cum George Enescu însuși și-a făcut apariția pentru a-și binecuvânta muzica și a  împărtăși emoțiile și pasiunea pentru muzică cu cei prezenți.

La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale, ceea ce a subliniat importanța acestui concert pentru comunitatea locală și pentru promovarea artei și culturii în regiune.

Publicul prezent a fost răsfățat cu o seară memorabilă de muzică clasică, care a reconfirmat valoarea inestimabilă a moștenirii lui George Enescu. Concertul a fost nu doar o oportunitate de a savura muzica de cea mai înaltă calitate, ci și un omagiu adus marelui compozitor George Enescu și moștenirii sale muzicale, care continuă să încânte și să inspire generații de ascultători. 

Categorie: Național
Etichete: botosani, concert, LIVENI
Distribuie:
Articolul anterior
Top momente CRINGE de pe Tiktok-ul lui Călin Bibarț: ciori, mici pe Lună și pisici dansatoare
Articolul următor
Consiliul Judeţean gazda noii generații de studenți ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

inot masters 2

Medalii europene din apă

Trei sportivi de la Clubul Sportiv Municipal au reprezentat cu cinste Aradul la Campionatul European de înot Masters în bazin scurt care s-a desfășurat în  Funchal (Portugalia), capitala Insulelor Madeira…