Conferința Națională „Administrație Românească Arădeană” – ediția a XVII-a

administratie
Distribuie:

Continuând tradiția și simbolistica momentului istoric ce marchează luna mai a anului de grație 1919, ca momentul-cheie al instaurării administrației românești în Arad, cea de-a XVII-a ediție a Conferinței Naționale „Administrație Românească Arădeană” va avea loc vineri, 17 mai 2024, începând cu orele 10:00, în frumoasa sală „Regele Ferdinand” a Primăriei Municipiului Arad.


Evenimentul este organizat de Instituția Prefectului Arad, Consiliul Județean Arad, Primăria Municipiului Arad, Arhiepiscopia Aradului, Centrul Cultural Județean Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, Complexul Muzeal Arad, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, Societatea de Științe Istorice din România – filiala Arad, Asociația „ASTRA arădeană – 1863” și Centrul de Studii de Istorie și Teorie Literară „Ioan Slavici” Arad. 

afis conferinta administratie romaneasca aradeana 17 mai 2024Agenda Conferinței Naționale include prezentări, analize și cercetări originale privind aspecte legate de istorie la nivel local, regional, național și universal, alături de studii privind trecutul ecleziastic, etnografic, sociologic și educațional, precum și creionarea unor portrete și medalioane de personalități. De asemenea, vor fi evidențiate cele mai recente cercetări și contribuții istoriografice prin lansări și prezentări de carte, semnate de cercetători, cadre universitare și oameni de cultură. 

Evenimentul se plasează sub auspiciile aniversării a trei momente de rezonanță istorică și culturală, pe plan local și național: Bicentenarul nașterii eroului Avram Iancu (1824-2024) cel care a rămas în memoria colectivă drept „Crăișorul” sau „Craiul Munților”, 195 de ani de la instalarea primului episcop român la Arad, Nestor Ioanovici (1829-1930) și 140 de ani de la înființarea ziarului „Tribuna” de către arădeanul Ioan Slavici, cu un important rol în viața politică și culturală a Transilvaniei.


 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: primaria arad, „Administrație Românească Arădeană”
Distribuie:
Articolul anterior
A XIX-a ediție a Festivalului muzicii de cameră, organizat de Facultatea de Muzică și Teatru a UVT, vă propune zeci de întâlniri spectaculoase de muzică camerală, poezie, teatru și lectură
Articolul următor
2024 – ANUL AVRAM IANCU: „LUMEA SE ÎNVÂRTE, DOMNULE, DAR SE ȘI ROADE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

monitorul cultural

„Monitorul Cultural”, premiat de APLER

Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER) a decernat colectivului redacțional al revistei arădene „Monitorul Cultural” Premiul pentru Jurnalism Cultural. Distincția a fost acordată în cadrul celei de-a XXV-a…