Contractul pe SALUBRIZARE dintre CJA și RETIM care implică municipiul Arad şi alte 24 de comune și orașe este în DEFAVOAREA cetățenilor – conform declarațiilor deputatului Florin Tripa

tripa
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Florin Tripa : „CJA încheie contracte în defavoarea arădenilor“

Consiliul Județean Arad a încheiat un contract de concesionare a serviciului de salubritate pentru zona I a judeţului Arad cu firma timișoreană RETIM, care va colecta deşeurile din municipiul Arad şi alte 24 de comune și orașe. Acest contract a fost încheiat în defavoarea arădenilor, care au de suferit din cauza faptului că liberalii de la CJA urmăresc interesul firmelor și nu cele ale cetățenilor.

„Conducerea liberală a Consiliul Județean Arad își manifestă încă o dată disprețul față de cetățeni, prin modul în care a încheiat acest contract de salubritate. Zeci de mii de arădeni sunt umiliți de cei de la RETIM, fiind nevoiți să ridice pe cheltuiala lor pubelele de la această societate.

Am văzut la nivel de municipiu Arad că mii de cetățeni trebuie să parcurgă kilometri întregi pentru a ridica acele pubele, deși plătesc pentru aceste servicii și nu ar fi normal să mai scoată și alți bani din buzunar, pentru transportul pubelelor. Sunt oameni în vârstă, care vor fi nevoiți să meargă din Sânicolau Mic până pe strada Pădurii, iar apoi să se ducă spre casă, alți kilometri, cu pubelele după ei, în cazul în care nu au bani să transporte acele pubele. Iar acest lucru se întâmplă și în alte localități din județ. Consiliul Județean Arad ar fi trebuit să prevadă în contract ca societatea RETIM să-și facă datoria până la capăt, să respecte cetățenii, nu doar să încaseze banii.

Dar CJA nu a urmărit interesul cetățeanului, ci doar cel al firmei de salubritate, așa cum se vede și din sumele exorbitante pe care le scot din buzunar firmele din zona I a județului, firme care plătesc mult mai mult pentru aceste servicii decât o făceau înainte. Asta arată disprețul liberalilor pentru tot ce înseamnă mediu privat, dar și faptul că cei de la PNL Arad sunt preocupați de binele unor firme doar atunci când le iese ceva. Și am văzut nenumărate astfel de cazuri, din partea liberalilor în ultimii 14 ani, de când conduc județul Arad, unele încheiate chiar la DNA.

Dacă ar mai avea o fărâmă de bun simț, Marinel Cionca și echipa din jurul său ar trebui să ia măsuri urgente pentru ca arădenii să nu mai fie umiliți de firma de salubritate, iar cei de la RETIM să-și facă datoria și să livreze la domiciliu pubelele pentru fiecare familie care a încheiat contractul de salubritate“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

Biroul de Presă al PSD Arad

Categorie: Știri
Etichete: contracte, Florin Tripa, politica arad, PSD Arad, RETIM
Distribuie:
Articolul anterior
Concerte pentru toate gusturile și exigențele a pregătit Filarmonica Arad, la Cercul Militar și la Sinagogă
Articolul următor
USR: „Regenerarea dă în gropi”

1 comentariu. Leave new

  • Acelasi procedeu l-au aplicat cei de la Retim si la Curtici,reactia locuitorilor afost una foarte vehementa ,aradenii ar trebui sa reactioneze la fel!!!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

ceitrei moise nicoara pr

Rock la „Moise” în pauza mare

Azi, la Colegiul Național „Moise Nicoară”, pauza mare a fost o surpriză plăcută. Pe holul festiv al liceului, trupa CEITREI a cântat un rock de cea mai bună calitate și…
72b2f818 0aae 46f7 8bb6 c9be6b036ea6

Arădenii de la LUPUS DACUS cântă la ATENEUL ROMÂN

  Ivită din „debandada minunată a rockului”, trecând prin conservatoarele obligatorii ale clasicismului cu aplicare pe muzica medievală, formația de muzică veche (actualmente, conform autoprezentării) LUPUS DACUS a ajuns la…
incendiu

Incendiu izbucnit la o casă din Sânmartin

O situație de urgență a mobilizat pompierii militari ai Detașamentului Arad în localitatea Sânmartin, unde un incendiu a izbucnit la o casă. Echipajele de intervenție au acționat rapid pentru a…