USR: „Regenerarea dă în gropi”

regenerare
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Proiectul regenerării urbane defilează prin Arad, în lipsa vreunei preocupări a administrației locale față de respectarea standardelor de calitate. Chiar dacă problemele nu reprezintă neapărat o regulă, acolo unde ele există și beneficiarul a fost sesizat, responsabilii din primărie nu au luat măsuri pentru remedierea lor.

În urmă cu câteva săptămâni, USR Arad sesiza primăria Arad referitor la montarea necorespunzătoare a bordurilor adiacente carosabilului pe unele segmente ale străzii Dimitrie Bolintineanu. Asta în speranța de a provoca o reacție, care să oblige constructorul să remedieze respectivele neconformități. Din păcate, nu s-a întâmplat nimic, lucrarea a rămas la fel. Recent, pe aceeași stradă, asfaltul proaspăt turnat pe trotuare formează bălți.

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Consecința acestei gestionări a contractelor de lucrări publice de către primărie este aceea că executantul nu se simte stimulat să crească standardul de calitate. USR susține o abordare similară celei din mediul privat, cu contracte clare, care să stipuleze inspecții pe perioada executării lucrărilor, mecanisme de soluționare a sesizărilor și a problemelor, precum și sancțiuni. Deși proiectul regenerării urbane reprezintă mai degrabă o borduriadă, fără a conduce la o remodelare funcțională de substanță, la creșterea utilității zonelor respective pentru locuitorii municipiului, nu putem să acceptăm cheltuirea banilor orașului fără respectarea calității. USR va monitoriza în continuare calitatea lucrărilor și vom sesiza orice aspect necorespunzător. Rugăm și cetățenii să procedeze la fel, în speranța că primăria va reacționa și banii nu vor fi plătiți pe lucrări cu probleme.”

Categorie: Știri
Etichete: politica arad, regenerarea urbana, Sergiu Vlad, USR
Distribuie:
Articolul anterior
Contractul pe SALUBRIZARE dintre CJA și RETIM care implică municipiul Arad şi alte 24 de comune și orașe este în DEFAVOAREA cetățenilor – conform declarațiilor deputatului Florin Tripa
Articolul următor
Pe cineva a supărat el, de l-au prins cu portbagajul plin de țigări de contrabandă pe „I.C. Brătianu”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie