Convenția Națională de Toamnă a Lions Clubs District 124 România – are loc la Arad în perioada 11-12 noiembrie

araujo regado guilherme
Distribuie:

 

Comunicat de presă

În perioada 11-12 noiembrie Aradul va fi centrul lionismului românesc, când va avea loc a treia Convenție Națională de Toamnă a Lions Clubs District 124 România. Evenimentul va avea loc cu sprijinul celor două cluburi Lions din județul Arad, Club Lions Arad si Club Lions Arad 2007, iar la lucrările Convenției vor participa ca invitați membrii de marcă Lions din străinătate precum  si reprezentanți ai celor 65 cluburi Lions din țară.

Convenția Națională de Toamnă a Lions Clubs Districtul 124 România este o reuniune in plen a forului suprem de conducere a Districtului si este o convenție despre lionism, despre prietenie, va conține schimburi de idei si experiențe. Este vorba de asemenea despre învățare, dezbatere, implicare în voluntariat, acest mesaj fiind foarte bine subliniat în deviza Where There’s a Need, There’s a Lion. Convenția nu înseamnă numai conferințe și seminarii ci, în cadrul ei, se iau decizii valabile si obligatorii pentru toți membrii asociației naționale.

Lucrările Convenției vor începe vineri 11 noiembrie la orele 14.00, la sala festivă „Regele Ferdinand”, din incinta Primăriei Arad, tot vineri va avea loc și Twinning-ul Districtului 124 România cu Districtul Macedonia cât si Twinning internațional între cluburi printer care Twinning-ul Lions Club Arad 2007 cu Lions Monopoli District 108AB Italia.

Cu ocazia zilei Mondiale a luptei împotriva  Diabetului, care se marchează în 14 noiembrie, vineri 11 noiembrie, în fața Primăriei Arad va fi un  punct de testare a glicemiei iar,  seara va avea loc iluminarea clădirii Primăriei cu Lumina Albastră.

Începând cu orele 19.00, la Hotel Continental va avea loc Gala Dinner unde vor participa membrii Lions, aspiranți si invitați, care se vor bucura de o seară deosebită cu un program artistic special. Sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 9.00 va avea loc parada cluburilor Lions din România, iar începând cu ora 11.00, vor avea loc dezbateri sub formă de workshop-uri pe teme: Woman and Family in Lions, Guiding Lion.

În paralel cu lucrările Convenției Naționale de Toamnă a Lions vor avea loc si lucrările Convenției Naționale de Toamnă a Leo Districtul 124 România.

Pe perioada lucrărilor, însoțitorii membrilor Lions vor face o călătorie pe “Drumul Vinului” din județul nostru, după care vor lua prânzul într-un cadru autumnal in inima podgoriei Arad, și anume Miniș.

Si pentru ca lionismul în esența lui promoveaza prietenia, cooperarea, pacea, tot sâmbătă va avea loc finală concursurilor „Afișe pentru Pace” și pentru prima dată în România „Eseul pentru Pace” ambele având ca temă „Celebrarea Păcii”. Trebuie subliniat că la Concursul „Eseul pentru pace” participă doar copii cu deficiențe de vedere. Lucrările premiate vor reprezenta România la concursurile internaționale care vor avea loc in 2017 la Chicago, SUA.

În anul lionistic 2015-2016, reprezentanta României la concursul „Afișe pentru pace” cu tema ‘Share the Peace”, Erdei Brigitta Eszter din Satu-Mare, a primit diploma de merit.

Sâmbătă, 12 noiembrie, începând de la ora 17.00 în  Sala Senatului  a Universității de Vest „Vasile Goldis”, va avea loc chartarea clubului Leo Arad Viatrix, club format din tineri cu vârste cuprinse între  9-18 ani, care au înțeles că fiecare dintre noi poate determina schimbarea în comunitatea noastră „Be the difference in your community”.

Finalul Convenției Naționale de Toamnă  a Lions Clubs District 124 România va fi marcat  printr-o cină în care va avea loc crearea unei punți a prieteniei lionistice peste ocean, când se vor prezenta dansuri specifice Aradului multietnic, Aradul fiind cel mai cosmopolit oraș al țării prin prezența seculară a minorităților: șvabi, sași, maghiari, sârbi, bulgari, slovaci, evrei, italieni si  un moment specific American. Aceasta vine in contextul celebrarii a 100 de ani de lionism, născut în SUA în anul 1917 al cărui inițiator a fost Melvin Jones.

În 2016, Asociația Lions Clubs Internațional este cea mai mare organizaţie de voluntari din lume. Este prezentă în peste 200 de ţări, având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi şi peste 1.400.000 de membri si a servit peste 112.000.000 de oameni de pretutindeni. În România, Districtul Lions 124, înființat în 1994, este format din 65 de cluburi în care activează peste 1.300 de membri. Misiunea Cluburilor Lions este crearea şi menţinerea unui spirit de înțelegere între toţi oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar, celor aflați in nevoie. Membrii Lions contribuie zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate şi prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare.

Lions înseamnă a oferi şanse unui tânăr talentat, a face o bucurie unei persoane vârstnice, înseamnă a oferi speranţă celor mai puţin norocoşi. Lions înseamnă un zâmbet pe buzele unui copil orfan, un licăr de lumină în ochii unei persoane cu probleme de vedere sau sprijin pentru persoanele cu handicap.

Pentru membrii Lions „NOI SERVIM” este mai mult decât un motto. Este o prioritate şi o filozofie.

 

FOTO: Revista Lions.ro

 

Categorie: Știri
Etichete: Afișe pentru pace, Club Lions Arad, Convenția de Toamna Arad, Eseu pentru Pace
Distribuie:
Articolul anterior
PSD Arad argumentează de ce Iustin Cionca trebuie revocat din funcţie
Articolul următor
Ambasadorul Chinei – în vizită la Consiliul Judeţean. S-a pus și problema Aeroportului Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie