Ambasadorul Chinei – în vizită la Consiliul Judeţean. S-a pus și problema Aeroportului Arad

ambasador china
Distribuie:

 

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad a primit astăzi vizita Excelenţei Sale, Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România. Excelenţa sa a vizitat Aradul, la invitaţia Casei Româno-Chineze, cu prilejul zilelor culturii chineze, eveniment  organizat prin grija doamnei Lizica Mihuţ.

„Am fost onoraţi să primim vizita Excelenţei Sale, Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, la Consiliul Judeţean Arad. A fost o vizită importantă, o oprtunitate excelentă de apropiere a judeţului nostru de China. Aradul este înfrăţit cu provincia Hainan şi am dori să extindem acest gen de colaborare şi cu alte regiuni din China. Am propus ca Excelenţa sa să intermedieze un parteneriat cu o altă provincie, Fujian, cu care judeţul nostru a mai avut contacte” a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Iustin Cionca a subliniat Excelenţei Sale oportunităţile pe care le poate oferi Aeroportul Internaţional Arad pentru investitorii chinezi. „Noi am luat deja legătura cu Air Hainan, dar am fi încântaţi dacă domnul ambasador ar putea mijloci întâlniri şi cu alţi operatori sau chiar cu posibili investitori la aeroport. Avem cea mai mare deschidere, am investit două milioane de euro în modernizarea şi extinderea aerogării şi ne dorim ca Aeroportul Arad să reintre în circuitul intern şi internaţional. Nu dorim să creăm aşteptări, dar vrem să profităm de orice oportunitate pentru a relansa activitatea Aeroportului”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

O altă direcţie de colaborare cu China ar putea fi punerea în valoare a patrimoniului arădean. În acest sens, Iustin Cionca a punctat faptul că „avem o resursă insuficient exploatată: apa termală. Ne dorim o colaborare cu parteneri chinezi, posibili investitori interesaţi de acest segment al turismului european”.

Biroul de presă al CJA

 

Categorie: Știri
Etichete: Aeroportul Arad, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, China, CJA, Iustin Cionca, Xu Feihong
Distribuie:
Articolul anterior
Convenția Națională de Toamnă a Lions Clubs District 124 România – are loc la Arad în perioada 11-12 noiembrie
Articolul următor
Scurtă poveste despre cum au fost mâncați banii campaniei ,,Arad-Capitală europeană a culturii” [RAPORTUL DE CHELTUIELI – FACSIMILE]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie