Crișul Alb și afluenții săi – la un pas de a inunda zona Sebiș-Hălmăgel. Vezi PROGNOZA până în 2 ianuarie, 2022 [FOTO / VIDEO]

sebis inundatii 5 scaled
Distribuie:

Apele Crișului Alb și ale afluenților săi au umplut albiile, iar pârâurile care izvorăsc de pe Munții Codru Moma au un debit foarte mare, alimentat de ploile care au căzut în ultimele zile.  Conform estimărilor meteo, va ploua, chiar dacă nu cu un debit atât de mare ca și ieri și de Crăciun, până sâmbătă-duminică.

„Echipaje ale Detașamentului de Pompieri Sebiș, intervin în zona limitrofă a orașului pentru deblocarea unor poduri, podețe si punți de trecere în scopul prevenirii inundațiilor în urma creșterii debitelor văilor din bazinul Crișului Alb.” –  a anunțat în după-amiaza de duminică, 26 decembrie, ISU Arad prin ofițerul de presă.

Conform informaţiilor de la faţa locului, apele au ieşit din matcă în întreaga zonă a Sebişului, respectiv Moneasa, Sebiş şi Bârsa, dar şi în zona comunei Hălmăgel.

„Echipele tehnice ale Consiliului Județean sunt pe teren, încercăm să stabilizăm situația pe văile cu torenți puternici. Tabăra de la Moneasa a scăpat de ape, dar apa a spălat malurile și pericolul de inundație încă nu a trecut. Podul transversal de pe Valea Găinii este deteriorat. Am cerut de urgență comitetelor locale pentru situații de urgență să constate pagubele și să ni le raporteze, să putem acționa pentru despăgubiri, împreună cu Prefectura”, a transmis, într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Potrivit INMH, prognoza meteo pentru următoarele zile este următoarea:

prognoza

sebis inundatii 1

sebis inundatii 2

sebis inundatii 5

Categorie: Știri
Distribuie:
Articolul anterior
Victor Socaciu s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani
Articolul următor
Masa de Revelion pentru un profesor cu salariul sub 1.000 de euro vs. masa parlamentarilor cu salarii de 10.000 de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jandarmi covid

S-a ajuns la faza în care, dacă părăsești domiciliul în timpul IZOLĂRII fie și-n ultima zi, te dă mă-ta-n primire și se consideră EVADARE + Zădărnicirea combaterii bolilor!

  [BULETIN INFORMATIV]                                                                                               Un arădean, infectat cu virusul SARS Cov-2, nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Acum va răspunde în fața legii   Marți, 1 decembrie 2020, în…