Masa de Revelion pentru un profesor cu salariul sub 1.000 de euro vs. masa parlamentarilor cu salarii de 10.000 de euro

bani profesori
Distribuie:

 

Anul Nou bate la ușă, viitorul stă pe tușă, ne zbatem zi de zi să-nțelegem ce va fi. Ce va fi în viitor, salarii să luăm, tot așa de mici? Atât de mici, încât nici măcar de pești n-avem, acum de Revelion pe masă s-așezăm. 

Este urarea mea pentru responsabilii care  dau profesorilor și tuturor cadrelor didactice salariile atât de mici încât nu-și permit să cumpere pentru masa de Revelion, tot ce-ar fi necesar pentru o masă decentă.
De ce? Simplu: pentru că de Crăciun  profesorii cu copii în familii au cumpărat și cadouri pentru ei. Au cumpărat mâncare, apoi au plătit facturi că e sfârșit de an și se zice că nu-i bine să fii dator la trecerea dintre ani. Au cumpărat poate și un brad dacă nu aveau deja unul artificial, care s-a dovedit a fi mult mai convenabil dacă-l ai.
Din cauza asta acum, în prag de Anul Nou  mulți profesori, învățători sau educatoare  care au salariile până-n 4.000 de lei trăiesc un gust amar al vremurilor de acum. Atât de amar cum nici pelinul nu-i.
La salariul meu dacă scad plățile ce le-am făcut : curent, gaz, întreținere, telefon, cablu am rămas cu fix 53 de lei /zi,  bani ce îi am până la următorul salariu.
Ce poți face cu 53 de lei pe zi? Cred eu că și un biet cerșetor câștigă mai mult într-o singură zi.
Masa dascălilor
20211227 114137
Care este respectul față de noi cadrele didactice? Noi care zi de zi îi învățăm și îi educăm pe copiii acestei țări? Care avem printre cele mai mizerabile salarii din Europa?
Știați că un profesor din Germania cu o experiență ca a mea, 19 ani în învățământ  câștigă lunar 2.300 de euro, iar în Elveția 4.400 de euro?
Știu sunt țări foarte dezvoltate, dar știu și faptul că Parlamentul României este format din 466 de membri care după părerea mea mulți dintre ei stau degeaba. Cu alte cuvinte sunt plătiți degeaba.
România fiind a doua țară cea mai săracă din Europa, în această situație își tratează parlamentarii la același nivel cu alte țări  dintre cele mai înstărite.
În România, un parlamentar primește lunar aproximativ 10.000 de euro sub formă de indemnizație și sume forfetare. Atenție: 10.000 de euro?!
Masa parlamentarilor
20211227 114120
Pentru parlamentari există aceste sume exorbitante dar pentru noi dascălii acestei țări care cu sudoarea frunții și răbdarea răbdărilor ne străduim zi de zi să-i îngrijim pe copiii voștri ai tuturor nu sunt bani pentru salarii decente?
Noi îi educăm pe copiii primarilor, consilierilor, judecătorilor, polițiștilor sau ai parlamentarilor. Și tot noi dintre voi toți să avem cele mai mici salarii? Ce s-ar face țara asta dacă mâine n-ar mai fi profesorii?
Știați că salariul unui profesor este echivalentul prețului unei perechi de papuci cumpărați de un parlamentar?
Ce ne facem noi acum în prag de Anul Nou când știm că până la următorul salariu trebuie cu multă chibzuință să ne-mpărțim banii ce ne-au mai rămas?
Trăim într-o Românie frumoasă…dar săracă pentru cei mai valoroși oameni din țară! Da suntem valoroși că noi dascălii  lucrăm cu suflete de copii nu cu niște amărâte de legi în fotolii confortabile ! Cu suflete de copii!
S-aveți dragi români, un An Nou mai bun, cu sănătate, că aia ne-o dă Dumnezeu, restul…e vai de noi!
Categorie: Opinii
Etichete: cadre didactice, parlamentari, venituri profesori
Distribuie:
Articolul anterior
Crișul Alb și afluenții săi – la un pas de a inunda zona Sebiș-Hălmăgel. Vezi PROGNOZA până în 2 ianuarie, 2022 [FOTO / VIDEO]
Articolul următor
O nouă abordare: Centrele de radiologie dentară MedXray îşi schimbă înfăţişarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta-78

LA MULȚI ANI MAI BUNI, UTA!

UTA aniversează azi 78 de ani de când Francisc von Neuman, Baron de Végvár, probabil cel mai nobil om care a populat Aradul în toată istoria sa, ne-a dat un…
prof. gheorghe i tohăneanu

DOMNUL PROFESOR TOHĂNEANU

Mâhnirea mea este determinată de intervenția (lipsită de reverență) a lui MIRCEA MIHĂIEȘ (România literară, nr. 6 din 10 febr. A.c.), care în „contrafort” prezintă Cazul Tohăneanu, ironizând – prin…
virgil florea

Lumea nebunilor

E ușor să scriem acum în 2024 despre o lume total ieșită din circuit pentru că vedem cu ochii noștri ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Și nu putem…