Cu „REVOLUȚIA PARCĂRILOR” amânată, primarul Gheorghe Falcă și consilierii au făcut „PING – PONG” cu CET-ul!

clm arad noi 2017 2
Distribuie:

 

Ședința ordinară a Consiliului Local Municipal (CLM) Arad pe noiembrie 2017 s-a desfășurat în nota obișnuită! Adică am avut parte de „grădinița politică”, bâlbe la vot și decizii stupefiante, care i-a lăsat cu gura căscată pe privitorii neavizați! Toate împănate cu aluzii răutăcioase, promisiuni pseudo-onorate și bătut obrazul, așa, ca să se știe!

Validări cu cântec!

Înainte de a se intra în ordinea de zi, asistența a ascultat prelegerea primarului Gheorghe Falcă vizavi de modificările aduse de guvernanți la Codul Fiscal. În esență, totul e de rău, opinează primarul, iar „România va intra în criză!” a conchis edilul-șef! Prea prinși cu punctul 1 al ordinii de zi, care prevedea validarea consilierului PSD Flavius Filip (după a patra încercare!) consilierii PSD – ALDE nu i-au dat nici o replică primarului… Într-un fel nu au făcut rău, fiindcă, după câteva voturi repetate (clasic) tânărul consilier pesedist a fost, în sfârșit, lăsat să-și intre în pâine! Cu largul concurs a doi consilieri peneliști care erau ieșiți, pentru moment, din sală!

Nu același lucru îl putem spune despre validarea consilierului Roxana Tabuia, care, spre stupoarea multora dintre cei prezenți, nu a primit sprijin pentru validare taman din partea colegilor săi peneliști, chit că alianța PSD – ALDE a votat intrarea sa în CLM! Unii au numit această mișcare drept o… greșeală, alții… joc politic! Timpul ne va arăta cine a avut dreptate!

Gazeta Primăriei

După încălzirea aceasta ușoară, 18 puncte au fost votate și în unanimitate și la foc automat! Aleșii Aradului au intrat în clinciuri doar când a venit vorba despre editarea unui Jurnal al Aradului. Temerea Opoziției a fost legată de faptul ca primarul Gheorghe Falcă să nu-și facă prin acestă publicație lunară campanie electorală. Au primit asigurări că nu se va întâmpla asta, iar despre numărul de exemplare, că vor fi 10 sau 15 mii, urmează să se mai discute. La fel va fi și când va veni vorba despre costuri, sumele aferente pentru editare urmând a fi evidențiate în proiectul de buget. La acest punct, subliniem că de patru ani Primăria nu a mai avut un Monitor Municipal, lucru asupra căruia a atras atenția inclusiv Curtea de Conturi.

Revoluția Parcărilor”… se amână!

Punctele 21 și 22 de pe ordinea de zi au reprezentat subiectele cheie ale ședinței ordinare, deoarece vizau modificări substanțiale ale modului în care se parchează în Arad, atât în cartiere, cât și în zona centrală a orașului. Prin vocea consilierului PSD Beniamin Vârcuș, Opoziția din CLM a zis că, acum, nu consideră oportună votarea acestor proiecte de hotărâre, fiindcă ele par a fi făcute în pripă și nu răspund nevoilor cetățenilor! Cum era nevoie de minimum 15 voturi pentru, așa după cum ne declara la finalul ședinței secretarul Primăriei Arad, Lilioara Stepănescu, proiectele vizând parcările au căzut, deoarece consilierii Opoziției n-au votat!

Ping – pong cu CET-ul!

Văzând proiectele parcărilor trântite la vot, primarul Gheorghe Falcă s-a înfuriat! Le-a bătut obrazul pesediștilor, i-a provocat să aducă soluții, le-a explicat că el nu vrea majorarea taxelor, că în Arad de patru ani nu s-au majorat taxele! Iar când a sesizat că nici unul de la Opoziție nu face propuneri pentru desemnarea unui reprezentant al CLM în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la CET, primarul a luat foc: „ Ați ratat momentul dumneavoastră de glorie! Din lașitate, din frică, nu ați propus un om în AGA de la CET! Guvenul PSD aproape deloc nu ne-a sprijinit cu bani pentru CET! O să vin cu un proiect de hotărâre prin care să transferăm CET-ul înapoi la Guvern!

De data aceasta, cei din Opoziție nu s-au lăsat așteptați și au replicat: „Noi am vrut să facem o comisie, ca să vedem cine se face vinovat de datoriile de la CET. Oricum, prin ce spune, primarul Falcă recunoaște că nu mai poate gestiona CET-ul!

Rumoare, vociferări și intervenții pe șapte voci… DOAR ÎN CLM ARAD, NU CENTENARUL, CI CARAGIALE E OMAGIAT, ȘEDINȚĂ DUPĂ ȘEDINȚĂ…

Categorie: Știri
Etichete: CET, CLM Arad, datorii CET, Flavius Filip, gazeta primariei Arad, Gheorghe Falca, revolutia parcarilor, Roxana Tabuia, sedinta, validare consilier, vinovat
Distribuie:
Articolul anterior
C.C.I.A. Arad promovează agenții economici arădeni. Chic By Vali Cioban a făcut senzație în China!
Articolul următor
Aradul a îmbrăcat haine de sărbătoare. Aseară a fost aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie