Cineva a încurcat rău de tot borcanele: Presa Primăriei ARAD a devenit exclusiv biroul electoral al primarului… sau virgula dintre subiect și predicat

713650ae 3997 4bdf bdc5 2a3604e73a72
Distribuie:

 

BIROUL DE PRESĂ al Primăriei Arad – ARUNCAT ÎN LUPTA POLITICĂ! Un SURPRINZĂTOR MESAJ DE CAMPANIE ELECTORALĂ A FOST DAT PUBLICITĂȚII

De când conducerea PNL l-a scos de pe lista comunicatorilor „televizați” agreați de partid, se pare că Gheorghe Falcă, primarul Aradului, a luat lucrurile pe cont propriu.

Până mai ieri, edilul-șef se rezuma să-și prezinte declarațiile politice în cadrul ședințelor de Consiliu Local Municipal (CLM) sau pe la câte-o conferință de presă susținută în sala festivă a Palatului Administrativ. Acum a ales… biroul primarului! Iar de la mesajele politice banale, s-a trecut la next level, și anume, un fel de „mesaje de campanie electorală” (?!), semnate… „Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad”!!!

Ca să avem o bază de analiză comună, vă prezentăm stimați cititori, în integralitate, comunicatul cu pricina, exact așa cum l-am primit și noi!

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Primarul Gheorghe Falcă, critică aspru „revoluţia fiscală” (virgula aia fiind cireașa de pe coliva comunicării! – n.n.)

Am regretul că munca noastră de 10 ani e ştearsă cu buretele din punct de vedere al veniturilor şi al posibilităţilor de dezvoltare printr-o decizie politică de neînţeles. Este poate cea mai grava decizie luată de un Guvern al României” a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă în cadrul conferinţei de presă susţinute joi, 9 noiembrie 2017. Tema întâlnirii cu reprezentanții mass media a fost „revoluţia fiscală” a Guvernului României şi impactul pe care-l va avea aceasta asupra dezvoltării oraşului începând cu anul 2018.

În deschiderea conferinţei de presă, edilul a prezentat situaţia veniturilor generate de dezvoltarea Aradului în ultimii 10 ani, explicând cum va fi afectat bugetul local odată cu scăderea impozitului pe venit.

În 2008, valoarea totală a impozitului pe municipiul Arad era de 239 milioane de lei, din care reveneau municipalităţii 112 milioane lei. Aproape 10 ani mai târziu, Aradul are o valoare totală a impozitului de aproape 409 milioane lei, şi o sumă încasată de 190 milioane lei. Prin ceea ce face Guvernul României, prin modificarea codului fiscal ne întoarcem în 2018 la 117 milioane de lei, bani care vin spre municipiul Arad, adică exact banii pe care îi primeam în 2008. Ne întoarcem, de fapt, cu zece ani în urmă, luându-ne agoniseala, munca, dezvoltarea pe care am făcut-o noi”, a precizat edilul.

Primarul Falcă estimează că, după scăderea impozitului pe venit, de la 16 la 10%, sumele care ajung la Primăria Arad din acest bir vor scădea cu 12-20 de procente în 2018, faţă de 2017. Cu alte cuvinte, Aradul va pierde în fiecare an 16 milioane de euro.

Ce se poate face intr-un oraş cu 16 milioane de euro? Un pod peste Mureş, se pot izola termic 40 de blocuri în fiecare an, 16 milioane de euro sunt banii investiţi de exemplu în Sânicolau pentru introducerea canalizării şi modernizarea infrastructurii rutiere.”

Primarul Gheorghe Falcă speră ca „aceste mari greşeli faţă de cetăţenii din România, faţă de economia românească, faţă de oamenii harnici” să nu rămână netaxate de electorat cu ocazia proximelor alegeri.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

Cu dreptatea într-o mână!

La calculele făcute de primar, nu ne referim deocamdată! Să zicem că îl credem pe cuvânt, până la proba contrarie! N-au decât cei din opoziția… față de el (și nu ne gândim doar la oamenii din PSD / ALDE!) să-i dea câte replici vor! Aici spunem doar atât: când îi convine să le dea peste nas opozanților pesediști, Gheorghe Falcă invocă miniștrii Guvernului Tudose cât de înțelegători și generoși sunt cu Aradul! Când nu, ca și în cazul de față, primarul îi face cu ou și cu oțet… Dar, să revenim!

Din manualul cu populisme ieftine!

Ce se poate face intr-un oraş cu 16 milioane de euro? Un pod peste Mureş, se pot izola termic 40 de blocuri în fiecare an, 16 milioane de euro sunt banii investiţi de exemplu în Sânicolau pentru introducerea canalizării şi modernizarea infrastructurii rutiere.

Așa punând problema, ar prinde cumva la popor! Însă tot o replică, la fel de populistă, ar fi și asta:

Ia să vă scădeți voi la loc salariile din Primărie și cele din Companiile aflate în subordinea CLM, și să vedem, ar ieși de vreun pod – două, de vreo câteva blocuri, nu puține, dar nefăcute cu firmele de casă sau pentru astuparea gropilor pe care tot voi le faceți cu tot felul de lucrări fanteziste?!

Întrebăm retoric… evident!

Campania electorală continuă…

Finalul comunicatului este însă unul fără precedent: „Primarul Gheorghe Falcă speră ca „aceste mari greşeli faţă de cetăţenii din România, faţă de economia românească, faţă de oamenii harnici” să nu rămână netaxate de electorat cu ocazia proximelor alegeri.

Poftim?!! Păi asta sună a „MESAJ DE CAMPANIE ELECTORALĂ FĂRĂ ECHIVOC”, semnat „Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad”!!!

Cineva a încurcat rău de tot borcanele! Acest fapt este incalificabil! Păi cum ar fi acum ca reprezentanții PSD / ALDE / ETC din CLM să vină să solicite și ei Biroului de presă al Primăriei Arad un drept la replică la cele transmise de acolo?!

Sau, și mai și, pe cale de consecință, să aibă pretenția să facă și ei campanie electorală (gratis!) prin Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad! Ținând cont de cele petrecute, ni s-ar părea o solicitare absolut logică și justificată!

Însă nu doar partidele reprezentate în CLM, ci și celelalte, doar și ele trebuie să participe la Viața Cetății…

Ba, chiar și cetățenii obișnuiți, dânșii ce au, de ce să nu-și facă auzită vocea și păsurile prin Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad, ce, dumnealor nu plătesc taxe și impozite?!

Este incredibil la ce s-a putut ajunge! Și vorba cântecului: „Ține minte: Sfârșitul nu-i aici!”

Categorie: Opinii
Etichete: campanie electorala, conferinta de presa, Gheorghe Falca, populisme, revolutie fiscala
Distribuie:
Articolul anterior
Păreri despre cărțile lui Igor Bergler
Articolul următor
[ACTUALIZARE] ULTIMATUM al conducerii CET SA: „Fără sprijin de la Guvern, Aradul poate să rămână fără căldură şi apă caldă de săptămâna viitoare!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta-78

LA MULȚI ANI MAI BUNI, UTA!

UTA aniversează azi 78 de ani de când Francisc von Neuman, Baron de Végvár, probabil cel mai nobil om care a populat Aradul în toată istoria sa, ne-a dat un…
prof. gheorghe i tohăneanu

DOMNUL PROFESOR TOHĂNEANU

Mâhnirea mea este determinată de intervenția (lipsită de reverență) a lui MIRCEA MIHĂIEȘ (România literară, nr. 6 din 10 febr. A.c.), care în „contrafort” prezintă Cazul Tohăneanu, ironizând – prin…
virgil florea

Lumea nebunilor

E ușor să scriem acum în 2024 despre o lume total ieșită din circuit pentru că vedem cu ochii noștri ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Și nu putem…