Cursuri intensive de parcat mașina pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, nesimțire sau ce avem noi aici?!

masina politie locdizabilitati
Distribuie:

„Este sau nu este permis ca mașinile de poliție să fie parcate aiurea și fără plată, chiar pe loc de handicap dacă nu sunt în misiune în municipiu? O fi vreo convenție între Poliție și Recons? Ne puteți lămuri în acest sens?” – este mesajul pe care l-am primit de la un cititor, însoțit de aceste fotografii:


Am înțeles că, din lipsă de spațiu momentan, IPJ Arad folosește o sală a Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” pentru ședințe.

Nimic rău în asta, dar problema semnalată tot rămâne. Chiar dacă se poate dezbate mult și bine pe tema „ședința este sau nu este o misiune?”, „are sau nu are un caracter de urgență?”, chiar dacă există convenții între Poliție și Recons care scutesc „vehiculelor deținute de unitățile  (…) Ministerului Afacerilor Interne (…)” de plata parcărilor, totuși bunul-simț nu scutește pe nimeni, mai ales dacă parchezi ditamai mașina de poliție pe locul destinat persoanelor cu dizabilități.


Am sunat la Recons ( Serviciul Parcări) cu plată să întrebăm dacă există vreo convenție încheiată cu IPJ Arad în acest sens și am primit un sec „studiați regulamentul de parcare aprobat de consilierii locali”
Ce spune Regulamentul

„Art. 8. (1) Prevederile prezentului Regulament nu se aplică vehiculelor deținute de unitățile de salvare, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Ministerul Afacerilor Interne, Jandarmerie, Ministerul Justiției, Serviciul Român de Informații, Direcția Generală Anticorupție, Serviciul de Protecție și Pază, Ministerul Apărării Naționale, Direcția Generală Poliția Locală, aflate în misiune și cele care desfășoară activități pentru servicii publice în caz de intervenție. Autoturismelor societăților care desfășoară activități de interes public, nu li se aplică prevederile prezentului regulament cu condiția să fie inscripționate cu mențiunea ”Intervenție” și dotate cu semnale speciale de avertizare luminoase (energie electrică, gaz, apă-canal, telecomunicații, termoficare, salubritate, întretinere spatii verzi, etc.).”

Numai că, în cazul de față, mașinile de poliție nu sunt în misiune/ intervenție, mulți dintre participanții la acele ședințe vin cu mașini neinscripționate (probabil personale),

deci nu se justifică ocuparea locurilor de parcare în mod gratuit și, cu atât mai mult a celor destinate persoanelor cu handicap. Și asta, în ciuda cetățenilor care au primit amenzi exact în acea zonă și unora le-au fost ridicate mașinile de către Recons, chiar dacă unii dintre ei sunt cadre didactice în acea unitate de învățământ, deci  „desfășoară activități pentru servicii publice”.

Chiar…

De ce nu sunt trecute la excepții în Regulament și mașinile cadrelor didactice care parchează în zona unității de învățământ în care predau, unități care nu au locuri de parcare în incintă?

Să nu mai zicem și că marcajele sunt palide,

dar suficient de vizibile dacă ar parca un șofer oarecare, astfel încât același polițist să aplice legea și să-l amendeze!


 

Categorie: Știri
Etichete: Liceul Aurel Vlaicu, loc de parcare persoane cu dizabilități, politisti, recons
Distribuie:
Articolul anterior
Investigații medicale gratuite pentru 200 de femei gravide de pe raza județului Arad, efectuate de Secția obstetrică-ginecologie a SCJU Arad [VEZI CONDIȚII]
Articolul următor
Succese, și la final de sezon, ale înotătorilor masters arădeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie