Da Marko bă odată!

uta vali viski
Distribuie:

„RĂUTĂCISME” ESTIVALE

După ce Rednic a ras tot lotul de voie, de nevoie, la UTA a pornit goana estivală după jucători. Că eu, celor din Superligă, nu prea le spun fotbaliști. Și căutările au fost și mai sunt încă de-alea de patru-cinci mii pe nou adus. Că atât permite bugetul „Bătrânei Doamne”. Care buget? Eeee, amănuntul ăsta e de discutat în alt material.

Nu demult am analizat bucată cu bucată ce pot nou veniții. Și ce-am detaliat atunci, rămâne valabil. Pentru că n-a arătat nici unul mai mult fotbal în cele două-trei săptămâni de când s-a îmbrăcat în roșu-alb. Numai că de câteva zile, la mișcarea zilnică de pe ICRTI participă Holst, danezul pentru care anul nou a venit pe unu august. Pentru că Fredy avea contract cu suedezii de la Helsingborg până la finalul anului și abia apoi era așteptat la Arad. Bine c-a venit. Avem nevoie de muuulți băieți cu halat, care cară pianul. 

Nu știu exact și nici nu mă interesează din a cui autocar au coborât și coboară noii purtători ai tricoului roșu cu sigla UTA pe el. Că-s ai „impresarului suprem”, ăla ce ne-a adus și-n anii trecuți numa’ internaționali care – sanchi – aveau oferte mult mai faine, dar au ales UTA pentru renume, sau ai fetei „Puriului”, domnișoară care de fapt nu are „dugheană de samsar”, contează prea puțin. Comisioanele ajung în aceeași straiță. Baiul e că lopta e la fel de chinuită de majoritatea celor incorporați să joace pe „Neuman”. Și punctele se strâng la fel de greu.

Ce-i fain, este că la UTA s-a format un brand „Marko”.

Mă gândesc că este un nume cu dublu sens pentru datele problemei din curtea „Bătrânei Doamne”. Sau poate că agenda impresarului a rămas deschisă la litera M, după ce în biroul din Calea Victoriei, s-a dat alarma când a plecat Marko Vukcevic. Și bine a făcut. Dar a venit alt Marko, la fel de șters: Roganovic. Bun, vedem ce facem cu el. A fost adus și bulgarul Marko(v), care-i pe-acolo prin apărare și el. Și-l mai avem și pe Marku, albanezul de 1,88 de la mijloc.    

Și, ca-n reclame, asta nu este încă tot! Pentru că de două zile, la UTA s-a legitimat și Marko Stolnik din Croația. De aici n-aveam așa ceva. Hai să fac inventarul. Deci avem „Marko” din Muntenegru, din Bulgaria, din Albania și din Croația. Fain, numa să fie de folos echipei și antrenorului Marko Rednic, pardon, Mircea Rednic. Și spectatorii de pe „Neuman” să nu fie nevoiți să strige la meciuri: „Da Marko bă odată!”


 

Categorie: Cronica unui șugubăț, Rubrici
Etichete: Da Marko bă odată!, Herald Marku, Ivaylo Markov, Marko Roganovic, Marko Stolnik, Marko Vukcevic
Distribuie:
Articolul anterior
Lansare de carte: „ARADUL MERGE ÎNAINTE!” – volumul monografic tradus din limba maghiară care îndeamnă la o cunoaștere mai profundă a istoriei arădene
Articolul următor
Trei autoturisme s-au tamponat, pe Centură, între Metro și CET

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jackie ionescu large

Adio, dom’ profesor JACKIE!

De profesorul Ion V. Ionescu am auzit prima dată în vara anului 1980, când Poli Timișoara a luat Cupa României cu el antrenor. Cam de atunci am început să fiu…