Dacă ți se părea că până acum n-a fost HAOS… POLIȚIȘTII LOCALI au început campania de amendare a șoferilor care blochează așa-zisele PISTE de BICICLETE!

piste cov 1
Distribuie:


Se anunţă vremuri grele pentru şoferii care… și așa, nu aveau unde parca: blocarea pistelor de biciclete a început să fie sancţionată cu amenzi

[COMUNICAT DE PRESĂ- Primăria Municipiului Arad]

După luni de zile de avertismente şi campanii de informare, fără niciun rezultat din partea şoferilor, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie pe Drumuri Publice şi Parcări au trecut la sancţionarea conducătorilor auto care blochează pistele de biciclete.

Astfel, numai în ultima lună poliţiştii locali au încheiat un număr de 35 procese verbale în cuantum total de 10.105 lei.

Conform Codului Rutier, șoferii care blochează pistele sunt sancționați cu două puncte amendă, în cuantum de 290 lei, la care se adaugă şi două puncte penalizare. Săptămânile următoare vom continua aceste acţiuni şi nu vom mai fi indulgenţi cu cei care opresc, staţionează sau parchează pe pistele de biciclete.”,a declarat directorul general al Direcţiei Generale Poliţia Locală, Florin Barna.

La nivelul municipiului Arad au fost realizate piste de biciclete pe o lungime de aproape 130 de kilometri, prin două programe: unul în valoare de șase milioane de euro, cu finanțare europeană și unul în valoare de 5,4 milioane de lei, cu finanțare locală.

Categorie: Știri
Etichete: amenzi, blocare, piste de biciclete, politia locala arad, sanctionare, soferi
Distribuie:
Articolul anterior
USR inițiază o reformă electorală
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Sănătatea şi agricultura au fost temele principale abordate în cea de-a doua zi a vizitei delegaţiei arădene în China

2 comentarii. Leave new

 • Vom experimenta din nou calitatea de victime ale ipocriziei institutionale.
  Pe de o parte este normal si corect sa nu blochezi piste de biciclete.
  Pe de alta parte este absolut minimal si esential ca pistele sa fie piste si nu o minciuna.
  Avem astfel doua idei care intra in conflict.
  Avem o populatie care va plati de 3 ori:
  1. costul amenajarii pistelor de milioane de euro
  2. costul amenzilor pentru blocarea pistelor
  3. costul proastei proiectari a pistelor, care nu indeplinesc cerinta primara, definitorie, fara de care pista nu e pista, respectiv siguranta biciclistilor – morti, raniti, nervi, tensiune si o perceptie tot mai clara a faptului ca pistele astea nu ajuta biclistii cu nimic.
  De trei ori victime.
  Totusi, intr-o tara ar trebui sa existe niste institutii care sa poata sa defineasca termenul de pista pentru biciclete si deasemenea sa existe instituii care emita o apreciere privind corepondenta intre notiunea de piste si asa zisele piste din Arad.
  Pentru ca noi sa stim daca o pista este pista ar trebui sa folosim un alt mecanism: Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile publice si daca nu primi raspnsuri clare de la institutii sa cerem unei instante sa oblige acea institutie sa dea un raspuns.
  Bingo! Constatam ca, la fel ca minciuna cu pistele din Arad ne confruntam, in ceea ce priveste justitia cu aceeasi minciuna.
  Pentru tot omul cu o gandire echilibrata este evident ca apelul la institutii sau justitie nu va avea efectul scontat.
  La urmei urmei conteaza ce face justitia, ea este cea care are libertatea si autoritatea sa impuna respectarea unor criterii administrative minimale.
  Daca am avea justitie am avea si piste.
  Dar la noi justitia este … ca pistel lui Falca, de rahat.
  De ce este justitia ca pistele? Pentru ca, la fel ca administratia locala, nimeni nu raspunde de nimic, pe nimeni nu intereseaza nimic, pentru ca judecatorilor nu li se pot aplica sanctiuni, pentru ca judecatorii nu sunt obligati sa faca nimic, pentru ca judecatorii nu au nici o conditionare din partea societatii.
  Judecatorii sunt platiti de guvern. Judecatorii sunt platiti cu salarii care depasesc valoarea muncii lor si a responsabilitatii lor iresponsabile.
  Treaba judecatorilor este sa nu se schimbe nimic. Salariile sa fie mari si raspunderea inexistenta. Pentru asta judecatorii trebuie sa dea satisfactie intereselor celor care platesc.
  Societatea plateste prin guvern. Guvernul este autist si nereprezentativ. Deci, justitia este autista si nereprezentativa.
  …. si la noi in Arad la fel ca in multe alte locuri, niste ”rezistenti” la tot ceea inseamna informatie de calitate si bun-simt sustin, in strada, in numele justitiei, lipsa oricarei responsabilitati a magistratilor.
  Platiti mai flacai, haaai!
  Daca ar exista, macar in presa, cineva, care sa faca altceva decat sluj imbecil la vatafii de pe plantatiile ziaristice, poate ca s-ar putea schimba ceva. Dar sa nu uitam ca suntem in Romania si chiar mai rau, in Arad.
  Votati mai flacai, haaai!

  Răspunde
 • avatar of dincentrulpamantului
  DinCentrulPamantului
  16 noiembrie 2017 13:57

  Excelent comentariu !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie