Daiana Dan este o arădeancă de 21 de ani care va merge la studii în CHINA

daiana dan 12
Distribuie:

 

Arădeanca Daiana Dan va merge în China cu o bursă de studii constând într-un ciclu de studiu universitar complet, de 4 ani, la Universitatea de Litere (Limbi străine)  din Guangzhou (fostul Canton Guangzhou) – al treilea oraș din punct de vedere al indicilor de prosperitate din China, populat de 3,5 milioane de locuitori.

Daiana Dan a fost aplicantă în cadrul Simpozionului Internațional de Cultură și Civilizație Chineză lansat de Casa Româno-Chineză în cadrul ediției a II- a din anul 2016. Din cei 17 aplicanți care au participat cu lucrări pe diverse teme, tânăra de 21 de ani a reușit să obțină bursa de studii urmând ca, din acest an, să urmeze cursurile complete ale Universității de Litere din Guangzhou-China, secția engleză-chineză / chineză engleză.

„Întâlnirea cu un nou destin”, de care arădeanca a spus că… nu-i este frică a fost facilitată de implicarea Filialei arădene a Casei Româno-Chineze.

„Daiana Dan este cea care a câștigat prin aplicație această bursă, anunțată și lansată de Casa Româno-Chineză, filiala Arad. Nu vorbim de un schimb de experiență între studenți și nici de un proiect ERASMUS, ci despre o bursă care înseamnă de fapt un întreg ciclu de școlarizare. Tânăra va învăța atât în engleză, cât și în chineză, timp de patru ani. Aceasta este bursa pe care noi am lansat-o, în urmă cu câteva luni. Au fost foarte mulți aplicanți, însă Daiana este fericita câștigătoare. Vorbim, până la urmă, despre o oportunitate imensă pentru această tânără arădeancă căreia îi urăm mult noroc”, spune prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Casei Româno-Chineze Arad.

„Este o șansă unică pentru mine. Sper că mă voi descurca bine. Consider că va fi o experiență care mă va ajuta cu siguranță în viitor. Sunt fericită pentru această oportunitate și mulțumesc pe această cale Ambasadei Chinei în România”, a declarat arădeanca Dan Daiana.

 

 

Categorie: Știri
Etichete: Casa Româno-Chineză Filiala Arad, China, Daiana Dan, Guand Hou, Universitatea Guang Hou
Distribuie:
Articolul anterior
[PORTRET DE „BĂTĂUȘ”] Gabi Moț – 27 de ani de kickboxing: „M-am născut să fac asta”
Articolul următor
Florica Duma le cântă, de azi, îngerilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 04 15 at 10.36.39 1

Weekend cu acțiuni ale polițiștilor, în județul Arad

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii arădeni au desfășurat mai multe acțiuni preventive, pentru impunerea respectării legislației rutiere și descurajarea fenomenului infracțional. Au fost sancționate contravențional 115 persoane, 5 permise de…
contrabanda tigari

[ACTUALIZARE 4] Soluție DEFINITIVĂ pronunțată de Curtea de Apel Timișoara în cazul „celor 21 de contrabandiști de țigări” cu care DIICOT Arad „aburește justiția” de 4 ani încoace. ACHITĂRI, pedepse cu suspendare și bani dați înapoi inculpaților!

Sentințele, destul de „blânde”, chiar dacă nu sunt definitive, răspund la probabil cea mai importantă întrebare pentru „omul de rând”: MERITĂ SĂ TE BAGI ÎNTR-O COMBINAȚIE CU ȚIGĂRI? Citite în…