Decernarea Ordinului Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler la Teatrul Național din Timișoara

teatru
Distribuie:

Joi, 28 martie 2024, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a avut loc un eveniment solemn, directorul general al teatrului, Ada Hausvater, a fost onorată cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, o distincție deosebită conferită de Președintele României, Klaus Iohannis, și înmânată de către ministrul Culturii, Raluca Turcan.


Decretul nr. 55, emis de președintele României în data de 15 ianuarie 2024, la sărbătorirea Zilei Culturii Naționale, a consfințit acordarea acestui titlu prestigios Adei Hausvater.

Motivația din decret subliniază meritele importante ale Adei Hausvater în promovarea dramaturgiei românești și a Teatrului Național Mihai Eminescu în peisajul cultural european, precum și contribuția sa la dezvoltarea spiritului civic și democratic în Timișoara, în calitatea sa dublă de regizor și manager de teatru.

whatsapp image 2024 03 28 at 21.13.39 1


„Ce se întâmplă la Teatrul Național din Timișoara din 2005 până în prezent reprezintă mai mult decât o suită de mandate de management – parcursul Teatrului Național din acești 18 ani reprezintă fenomenul de succes al leadership-ului în teatru, este rezultatul unui leadership activ și creativ care construiește o echipă la rândul ei creativă, dornică să își asume o viziune și o direcție comună de evoluție, un leadership care pune accentul pe oameni, pe competențe și pe entuziasm, așadar, un fenomen.

Acest mod de a lucra împreună pentru un scop comun, în consonanță cu un set de principii, a devenit o reală sursă de inspirație și, în timp, a polarizat un important segment al societății. Mulțumesc Președintelui României pentru înalta distincție pe care mi-a conferit-o și mulțumesc ministrului Culturii pentru înaintarea acestei propuneri  de recunoaștere a unei cariere începute foarte devreme, o carieră pusă în slujba teatrului al cărui parcurs îl construiesc de optsprezece ani și, totodată, în slujba direcțiilor formatoare ale societății: imaginație, umanitate, deschidere, entuziasm, echipă.

Mulțumesc colegilor mei, care cred în principiile mele, sunt alături de mine și merg în pas cu mine. Mulțumesc publicului și colaboratorilor mei. Această recunoaștere a profesionalismului și a valorii muncii mele ca artist – ca regizor, ca director general și ca cetățean, alături de titlurile primite la nivel european și național, dovedește importanța și justețea opțiunilor noastre de a persevera pe acest drum complex al managementului creativ și al construcției sociale prin cultură”, a declarat Ada Hausvater.

whatsapp image 2024 03 28 at 21.13.40 1Decernarea Ordinului Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler către Ada Hausvater reprezintă o recunoaștere a profesionalismului și valorii sale ca artist, regizor, director general și cetățean implicat în promovarea culturii și a valorilor sociale.


 

Categorie: Timiș, Știri
Etichete: Ada Hausvater, eatrului Național „Mihai Eminescu”, teatru, timisoara
Distribuie:
Articolul anterior
Primăria Arad anunță prima acțiune de dezinsecţie din acest an
Articolul următor
[SPOTLIGHT ARAD] Sebastian Românu | Despre Cercetășie, în trecut, prezent și viitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie