Dezvoltatorul belgian VGP a cumpărat un teren de 39 ha la intersecția DN 69 Timișoara-Arad cu A1 și a început să dezvolte un PARC LOGISTIC

vgp parc industrial arad 2
Distribuie:

 

Dezvoltatorul belgian de parcuri logistice și semi-industriale VGP se extinde în vestul României prin demararea unui proiect la Arad – VGP Park Arad. Primele livrări sunt programate pentru 2021

La câteva luni de la declarația lui Gheorghe Falcă cu privire la „misteriosul investitor” de la Bruxelles și ca să „ nu se mai spună că a stat degeaba în Parlamentul European”  și după ce P.U.Z-ul ( cel întocmit de Ela Falcă) a fost aprobat, s-a demarat proiectul VGP Park Arad.

VGP deţine mai multe suprafețe de teren în România, printre care parcul industrial VGP Brașov pe o suprafață de 23 de ha,  parcul industrial VGP Timişoara, care dispune de 120.000 mp de spații închiriabile și 27 de hectare de teren destinat extinderii și  VGP Park Sibiu, care are 45.000 mp închiriabili și 97.000 mp de teren pentru noi dezvoltări.

Dezvoltatorul de parcuri industriale VGP este controlat de familia milionarului belgian Jan Van Geet.

Jan Van Geet deține, prin firme controlate de el, aproape 34% din VGP, care este listată la bursa Euronext din Bruxelles și la Bursa din Praga. Averea familiei Van Geet este estimată la 273 milioane euro de publicația De Rijkste Belgen, ceea ce o plasează pe locul 78 în topul milionarilor belgieni.

Începând cu 2021, VGP Park Arad le va oferi potențialilor chiriași până la 200.000 mp spații de depozitare și industriale pretabile pentru industria ușoară, operațiuni de asamblare pentru industria automotive, dar și ca centre de curierat și huburi de logistică și distribuție.

Toate permisele și autorizațiile sunt deja obținute, „ autoritățile locale din Arad dovedindu-se extrem de eficiente”, după cum au declarat reprezentanții VGP într-un comunicat de presă.

Dezvoltatorul VGP a cumpărat un teren de 39 ha la intersecția drumului național 69 Timișoara-Arad cu autostrada A1, la doar 50km distanță de Timișoara, de la un investitor local. Belgienii urmează să construiască spații industriale ce se vor întinde pe o suprafață de 60.000 de metrii pătrați, reprezentând una dintre cele mai mari investiții de acest gen din vestul țării.

Proprietatea beneficiază de un Plan Urbanistic Zonal aprobat pentru utilizare, cu un procent de ocupare de 60%. Proiectul industrial și logistic de circa 200.000 mp de suprafață închiriabilă va fi potrivit pentru industria de preasamblare auto, cât și pentru hub-urile de distribuție.

Având în vedere prețul mediu de 300 de euro pentru metru pătrat de spații industriale, planurile VGP vor ajunge la suma de 18 milioane de euro. Începerea lucrărilor pentru construirea primei clădiri urmează să aibă loc în acest an, livrarea fiind planificată pentru anul următor. Investițiile vor fi derulate în etape și vor dura o perioadă mai îndelungată de timp.

Grupul VGP deține 72 de parcuri industriale în întreaga Europă, iar în România, compania deține parcuri active în Sibiu și Timișoara, plus importante rezerve de teren în București, Brașov și în Arad. Anul trecut, compania deținea pe piața românească un teren de circa 87 de hetare.

Casa de avocatură Popovici Niţu Stoica & Asociaţii (PNSA) a asistat dezvoltatorul belgian de spaţii logis­tice VGP în procesul de achiziţie a terenului de aproximativ 40 de hectare în Arad.

„ Achiziţia a presupus atât pregatirea şi negocierea intregii documentații de achiziție, cât și asistența în procesul de îndeplinire a condițiilor suspensive stabilite pentru vânzare, inclusiv pe segmentul urbanistic și de autorizare a lucrărilor de construire, structurarea și implementarea unui sistem de drepturi de trecere și de superficie pentru a asigura accesul la viitorul proiect imobiliar și la infrastructura de transport aferentă”, au explicat reprezentanţii PNSA pentru Ziarul Financiar.

Sursa: ZiarulImobiliar.ro

Categorie: Știri
Etichete: investitori belgieni, parc logistic, VGP Park Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Vicecandidatul Bîlcea și-a autosponsorizat o poezie din care numai cine-l iubește cu adevărat înțelege că-i vorba despre „plângea un prințișor pe iMac, dorindu-și altceva decât i se întâmplă”…
Articolul următor
Raportul de activitate al Tribunalului Arad şi al judecătoriilor aflate în circumscripţia sa teritorială, în perioada ianuarie-septembrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie